Director Global Growth

Director Global Growth

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 15 jaar werkervaring
  • 1844 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Adevinta werkgeverspagina voor andere vacatures

eBay Classifieds Group (eCG) is een innovatieve leider op het gebied van online advertenties, met tien merken wereldwijd. Om ervoor te zorgen dat het verkeer – van zowel hoge kwaliteit als kwantiteit – voor alle merken blijft bestaan, is eCG op zoek naar een nieuwe Director Global Growth. Deze persoon zal de leiding hebben over het proces van het verbeteren en centraliseren van de datagestuurde online marketingstrategie van eCG.

Online Marketing bij eBay Classifieds Group

De sites van eBay Classifieds, waaronder Marktplaats en Gumtree, helpen mensen bij het vinden van wat ze zoeken in hun lokale gemeenschap – of dat nu een baan, een appartement, een concertkaartje of nieuwe vrienden zijn. Elke verbinding die wordt gemaakt en elk item dat wordt gevonden draagt bij aan een wereld waarin mensen meer delen en minder verspillen. eBay Classifieds Group combineert de ondernemerskracht van een startup met de middelen en het vertrouwde leiderschap van een multinational. Als online marktplaats kan het belang van een geavanceerde online marketingstrategie niet worden onderschat.

Daarom heeft eCG een centrale Product & Tech afdeling die onder andere verantwoordelijk is voor een groot deel van de analytische, modellerings- en technische hulpmiddelen die deel uitmaken van de wereldwijde online marketingstrategie van eCG. Ondertussen hebben de tien verschillende merken/bedrijven binnen eCG lokale marketingteams. Deze lokale teams werken samen met de centrale teams op het gebied van data-analyse en online marketingstrategie, terwijl ze ieder afzonderlijk verantwoordelijk zijn voor het creatieve aspect van marketing en branding.

Vacature: Director Global Growth

eCG heeft de ambitie om haar online marketingstrategie verder te ontwikkelen en te centraliseren. Dit dient zodanig te gebeuren dat de lokale teams worden ondersteund met de best mogelijke centrale begeleiding op het gebied van product & technologie, met behoud van de ruimte en vrijheid om zelfstandig en op creatieve wijze hun eigen bedrijfsmerken te runnen. De Director of Global Growth gaat deze ambitie waarmaken.

“De samenstelling van het team rond deze Director functie is uniek. Enerzijds heeft de Director vijf direct reports in het centrale team. Anderzijds is er behoefte aan een sterke binding met de lokale of merkspecifieke marketingteams. De nieuwe Director moet niet alleen een geweldige online marketingstrateeg zijn die de rol van data en technologie begrijpt, maar ook een sterke stakeholdermanager die connecties bouwt in een wereldwijde organisatie”. – Brent McLean, CPTO

De Director Global Growth zal een deel van de centrale Product & Tech afdeling leiden, waarbij de focus ligt op vijf teams. Het SEO-team is verantwoordelijk voor de optimalisatie van het verkeer door middel van onbetaalde zoekfuncties. In een veranderend SEO-landschap zal de Director Global Growth moeten beschikken over een goede basiskennis van de mogelijkheden en de technologie die met SEO-optimalisatie gepaard gaan. De echte SEO-expertise is aanwezig binnen het team en hoeft geen deel uit te maken van de essentiële vaardigheden van de Director. Het SEO-team staat niet alleen aan de top waar het gaat om het ontwerpen en implementeren van de SEO-strategie; het team heeft ook de taak om de organisatie te informeren over veranderingen en ontwikkelingen op het gebied van SEO.

Het SEA-team is vervolgens verantwoordelijk voor de betaalde zoekfuncties. Een Director met een sterke strategische focus zal dit team helpen bij het optimaliseren van de ROI voor SEA in alle bedrijven en regio’s. De focus van dit werk is zowel operationeel als strategisch – het optimaliseren van de efficiëntie van de uitgaven, het helpen van de individuele bedrijfsteams om hun optimale SEA-strategieën uit te werken, het creëren van dashboards om het rendement van de investering in de verschillende bedrijven te meten, en het zorgen voor een meer uniforme en strategische manier van werken binnen de SEA-teams in het algemeen.

Het Marketing, Tech en Data Strategy Team is zowel een sparringpartner als een leider binnen de eCG-marketinggemeenschap met een sterke focus op het totale klanttraject. Dit team is verantwoordelijk voor de technologische kant van de marketingstrategie en ondersteunt de bedrijven bij het optimaliseren van hun marketing- en datatechnologie. Een deel van dit werk is gebaseerd op een intensief data-strategieproject dat onlangs is uitgevoerd – het centrale team wil nu nieuwe strategische projecten met een focus op de klant uitrollen, als een natuurlijk gevolg van dit eerdere project. In de hele organisatie is er behoefte om meer klantgegevens te verzamelen, en het Marketing, Tech en Data Strategy Team zal een strategie ontwikkelen om dit te bewerkstelligen. De focus zal liggen op een grotere mate van standaardisatie op strategisch en technologisch vlak.

Het Media en Mixed Modelling Team heeft anderzijds een meer dagelijkse operationele focus. Zij maken gebruik van een nieuw ontwikkeld model dat zeer specifiek inzicht geeft in waar (welk kanaal) geld het meest effectief wordt besteed, zowel offline als online. Het wordt dan ook beschouwd als de heilige graal van inzicht in marketinguitgaven binnen eCG. Dit team modelleert dagelijks marketinggegevens en biedt daarmee een leidraad voor een optimale budgettoewijzing op rollende basis.

Ten slotte zit het Growth Hacking Team in de ruimte tussen Marketing en Product en is het verantwoordelijk voor het creëren van inzicht in de belangrijkste factoren voor het behoud van het verkeer en het rendement op eCG-sites. Het Growth Hacking Team kan al dan niet onder de verantwoordelijkheid vallen van de Director Global Growth, afhankelijk van zijn of haar specifieke achtergrond en interesses.

De ideale kandidaat

Een succesvolle Director Global Growth toont een scherp strategisch inzicht in de wereld van de marketingtechnologie. Hij of zij hoeft geen techneut te zijn, maar heeft zichzelf voldoende vertrouwd gemaakt met de mogelijkheden en uitdagingen van de genoemde tools en benaderingen. Gezien de senioriteit en het wereldwijde bereik van deze rol, moet de Director in staat zijn om begeleiding te bieden en flexibel te schakelen tussen een uitvoerende en een ondersteunende aanpak – afhankelijk van de situatie en het team of de onderneming. De verbondenheid met de lokale marketingteams vereist sterk stakeholdermanagement naast het goed opbouwen van relaties, terwijl de aanwezigheid van verschillende direct reports en bijbehorende teams vraagt om betrouwbaar en vertrouwd leiderschap. Hij of zij stimuleert niet alleen de groei door het implementeren van een goed doordachte marketingtechnologiestrategie in de hele organisatie wereldwijd, maar ook door het faciliteren van individuele en professionele groei voor de relevante teamleden.

eBay werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.