Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Director Expansie & Partnerships

Director Expansie & Partnerships

  • Strategy
  • Consumer
  • Zaandam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2760 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Albert Heijn vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

In het supermarktwezen is Albert Heijn de onbetwiste marktleider. Daarbuiten valt echter nog een wereld te winnen. Dat is precies wat Albert Heijn met haar bemande en onbemande AH to go-winkels wil doen. Door bestaande partnerships uit te bouwen en nieuwe partners aan zich te binden, zorgt de Director Expansie & Partnerships voor de groei van deze formule. 

Over Albert Heijn

Albert Heijn is al meer dan 125 jaar een begrip in Nederland. Met een marktaandeel van ruim 35 procent laat het concurrenten ver achter zich. De marktleider zorgt – via fysieke of online verkoop – dagelijks voor het eten, drinken en huishoudelijke artikelen van meer dan zes miljoen klanten. De supermarktketen heeft een duidelijke ambitie: klanten continu inspireren en in staat stellen gezond, makkelijk en betaalbaar te leven. Albert Heijn wil er overal en altijd voor klanten zijn. 

De laatste jaren ziet Albert Heijn het gedrag van haar klanten flink veranderen. Mensen eten steeds vaker onderweg of op locatie. Met de AH to go-formule speelt de supermarktketen op die ontwikkeling in. De foodservicemarkt is echter naast dynamisch, ook traditioneel en uiterst versnipperd. Dat maakt het een uitdagende opgave om een groot marktaandeel te verwerven. 

Onbemande AH to go-winkels
De doelstelling van Albert Heijn voor de komende jaren is een overtuigend marktaandeel in de foodservicemarkt te realiseren. De inzet: onbemande AH to go-winkels waar klanten 24/7 gezonde, lekkere producten voor een scherpe prijs kunnen kopen. Op de treinstations en in binnensteden zijn onbemande AH to go’s al goed vertegenwoordigd; nu is het tijd om het concept naar kantoren in het hele land uit te rollen. In eerste instantie in Nederland, later mogelijk ook naar andere landen.

Vacature: Director Expansie & Partnerships 

De Director Expansie & Partnerships is verantwoordelijk voor de groei van deze vernieuwende AH to go-formule. Met een strategische visie en commerciële slagkracht vindt zij/hij manieren om de business te laten groeien. Zowel door zakelijke kansen te creëren, als door innovatieve F&B-proposities en nieuwe businessmodellen te bedenken.  

De Director Expansie & Partnerships formuleert een heldere strategie, doelstellingen en een roadmap om verdere groei te realiseren. Een langetermijnvisie is onmisbaar, maar ook op korte termijn weet de Director Expansie & Partnerships op overtuigende wijze commerciële doelen te verwezenlijken.  

Nieuwe zakelijke kansen
New business is een cruciaal aspect van de rol. Vruchtbare, nieuwe samenwerkingen ontwikkelen en bestaande partnerships uitbouwen is een van de belangrijkste taken van de Director Expansie & Partnerships. Ook (vastgoed)locaties opschalen behoort tot haar/zijn verantwoordelijkheden.

We zijn de foodservicemarkt enorm aan het disrupten. Het is fantastisch om dat te doen vanuit een gevestigde organisatie die alle middelen in huis heeft om die rol perfect waar te maken.” – Rob Heesen, Directeur Foodservice & Concepten

De afgelopen tijd sloot Albert Heijn verschillende deals, onder meer met Select, BP en Albron. De Director Expansie & Partnerships brengt nieuwe, potentieel interessante partners in kaart en benadert hen proactief om de propositie onder de aandacht te brengen. Doordat zij/hij de industrie goed kent, komt de Director Expansie & Partnerships aan de juiste onderhandelingstafels terecht. Op elk niveau manifesteert zij/hij zich als een plezierige, commercieel scherpe gesprekspartner. 

Stakeholdermanagement
De Director Expansie & Partnerships is een uitstekende stakeholdermanager. Zij/hij werkt nauw samen met diverse interne en externe stakeholders, partners en organisaties, en voorziet hen altijd tijdig van de juiste informatie. Goede relaties kunnen opbouwen en onderhouden is key, net als het nauwlettend volgen van de foodservicemarkt en trends. De Director Expansie & Partnerships bezoekt regelmatig events om haar/zijn netwerk uit te breiden en kennis op peil te houden.

De gedreven Director Expansie & Partnerships voelt zich thuis in een groeiende organisatie waarin heel veel mogelijk is, maar waar ook binnen bepaalde corporate kaders geopereerd wordt. Zij/hij vormt met zeven collega’s het Management Team Foodservice, Concepten & Realisatie, en rapporteert aan Rob Heesen, Directeur Foodservice & Concepten.

 

Interesse? 

Albert Heijn werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.