Director Commercial Development

Director Commercial Development

  • Strategy
  • Consumer
  • Utrecht
  • 606 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bol. vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De positie van Director Commercial Development is een consulting exit op Principal-niveau. Een general management functie met een team van 33 FTE. Ze rapporteert direct aan CCO Margaret Versteden (ex-Bain). Dit staat garant voor veel zichtbaarheid, veel impact.

Over bol.com

Bol.com is de populairste winkel van Nederland en België. En het bedrijf groeit razendsnel. Tussen 2011 en 2017 is bol.com bijna vervijfvoudigd. En het eindpunt is nog lang niet in zicht. De e-tailer wil de business blijven uitbreiden, hoe sneller hoe beter.

Toekomstig succes is vooral afhankelijk van het talent dat het bedrijf aan weet te trekken. Kansen zijn er genoeg. Het gaat om het vinden van voldoende goede mensen om die kansen te grijpen. Bol.com geeft haar medewerkers veel verantwoordelijkheid in een setting met weinig vastomlijnde processen en structuren. De mensen die er het meest succesvol zijn, gaan creatief om met de ambiguïteit die hierdoor kan ontstaan, trekken enthousiast nieuwe onderwerpen naar zich toe en zijn comfortabel met onduidelijkheid. Soms is dat inefficiënt, maar dat hoort nu eenmaal bij innovatie. Als je op twee plekken tegelijkertijd het wiel uitvindt, heb je in ieder geval een wiel.

“Wij geven ongelimiteerde kansen aan hen die dat aankunnen. Daarvoor creëren we nieuwe rollen die beginnen bij een idee of product. Vervolgens duwen we deze bootjes van de kant en laten we ze vrij om daar zoveel mogelijk van te maken. Daarom is bol.com een fantastische plek om jezelf optimaal te ontwikkelen. Maar het vergt wel flexibiliteit. Als je vandaag precies wil weten wat je baan over een jaar zal zijn, dan zit je bij ons niet op de goede plek.” – Margaret Versteden, CCO

Vacature: Director Commercial Development

De Director Commercial Development is een van de meest richtinggevende rollen binnen de ontwikkeling van de commerciële organisatie. Zij rapporteert aan CCO Margaret Versteden, is onderdeel van het commerciële MT en stuurt 33 FTE aan.

Vier thema’s definiëren de inhoud van de rol. Terwijl bol.com zich verder ontwikkelt, zal deze functie dat ook doen.

1.   COMMERCIËLE ACCELERATIE

De Director Commercial Development stuurt de commerciële organisatie aan bij het identificeren, evalueren en implementeren van nieuwe initiatieven die de groei van de business versnellen.

2.   OPTIMALISATIE RETOUREN

Zij leidt ook het multidisciplinaire team dat zich richt op het voorkomen van retourzendingen, zowel voor bol.com zelf als voor de platformpartners.

3.   FEESTDAGEN

November en december maken het verschil in retail. De Director Commercial Development geeft strategische en tactische sturing aan de Lead Feestdagen, die dit megaproject coördineert.

4.   CCO ONDERSTEUNING

Zij ondersteunt de CCO, bijvoorbeeld: presentaties voor de directie samenstellen, de belangrijkste meetings voorbereiden en planningsprocessen optimaliseren.

Kandidaatsprofiel

Ervaring
  • Strategy consulting op Principal (of senior Projectleider) niveau
  • Ervaring met retail is een pre
  • Affiniteit met innovatie en digital
Persoonlijkheid
  • Een strategy consultant die ook zonder structuur succesvol kan zijn
  • Beschikt over een zeer hoge mate van autonomie

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Auke Bijnsdorp, via auke@topofminds.com.

Contact

Director Commercial Development Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.