Country Manager België

Country Manager België

 • General Management
 • Consumer
 • België
 • 788 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Catawiki werkgeverspagina voor andere vacatures

Of het nu een vintage wijn is waar je naar op zoek bent, een zeldzame oude auto in uitstekende staat of misschien het skelet van een dinosaurus, Catawiki is dé plek om het te vinden. Het nummer 1 veilingsplatform voor verzamelaars, Catawiki, is het snelst groeiende tech-bedrijf in Europa. Reden te meer om een Country Manager aan te trekken voor België.

Over Catawiki

Elke week gaan ongeveer 30.000 bijzondere items onder de hamer bij Catawiki. Zoals de duurste set Lego ooit, een kaak van een T-Rex en de jeans van Mick Jagger. Het platform biedt veilingen aan in 70 categorieën waaronder oldtimers, sieraden, wijn, horloges, postzegels, boten en kunst. Speciale veilingmeesters hebben de leiding over deze veilingen en zorgen ervoor dat ze goed verlopen en van hoge kwaliteit zijn. Zowel de koper als de verkopende partij betalen commissie.

“We bevinden ons in de unieke positie om het gat op te vullen tussen eBay en de meer traditionele veilinghuizen.” – René Schoenmakers, Founder & CEO Catawiki

In 2008 begon Catawiki als een online catalogus waaraan verzamelaars hun eigen collectie comics konden toevoegen, waardoor een catalogus ontstond die door de markt werd gecreëerd. De mogelijkheid voor veilingen werd toegevoegd in 2011 en bleek een groot succes om geld in het laatje te brengen. Het acht jaar oude bedrijf is inmiddels Europa’s snelst groeiende online veilinghuis. Elke maand heeft het 12 miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Catawiki heeft zijn hoofdkantoren in Nederland (in Assen en Amsterdam) en telt inmiddels 450 medewerkers (vergeleken met 60 man in 2015) van meer dan 40 verschillende nationaliteiten.

Ambitieus plan voor internationale groei

Catawiki is altijd bedoeld als platform om internationale markten met elkaar te verbinden. De website en alles wat er op wordt aangeboden is vertaald in 14 talen, waaronder Chinees en Mandarijn. Maar dat betekent niet dat markten elk hun eigen platform hebben; dezelfde veilingen worden over de gehele wereld aangeboden. Naast het hoofdkantoor in Nederland heeft Catawiki ook vestigingen in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. Vanuit die kantoren onderhoudt het banden met de grote verkopende partijen en veilingmeesters met lokale expertise. PR vindt ook plaats op lokaal niveau. Er is doorgaans een marketeer ter plaatse die samenwerkt met het online Marketing Team dat in Nederland gevestigd is. Op basis van fact-based marktanalyse is België als belangrijke groeimarkt aangewezen. Om de groei daar te verwezenlijken neemt Frederik de Beer (Hoofd Supply & International Expansion) een Country Manager België aan.

Over de vacature: Country Manager België

De Country Manager bij Catawiki stuurt het Inside Sales en Field Sales team direct aan, en faciliteert en stuurt indirect een team van lokale veilingmeesters aan. Dit houdt ook in dat de effectiviteit van de lokale teams en recruitment (gebaseerd op kansen in de markt) door de Country Manager in de gaten worden gehouden, hij/zij is ook betrokken bij het aantrekken van nieuwe verkopers, opname in het bestand, het optimaliseren van relaties met belangrijke verkopende partijen en de ontwikkeling van groei op de lange termijn. Om die reden is een gedegen achtergrond in online marktplaatsen en supply management cruciaal. De Country Manager is verantwoordelijk voor de groei op de lange termijn in de regio, het behalen van doelen en het ontwikkelen en coachen van talent. Deze persoon werkt nauw samen met het marketing team, de kopende en verkopende partijen en sales team, veilingmeesters, customer service en andere country teams om kennis en best practices te delen.

België

In België is Catawiki al een bekend fenomeen, omdat deze regio aangestuurd wordt door de Country Manager Benelux. Maar vanwege de huidige groei hebben de Nederlandse en Belgische markt ieder hun eigen commerciële organisatie nodig. De Country Manager zal een nieuwe vestiging openen, waarschijnlijk in Brussel. Van daaruit zal de bestaande veilingmarkt in België aangestuurd en uitgebreid worden. Wat betreft de uitbreiding zal de focus komen te liggen op het ontwikkelen van de meest winstgevende categorieën, door het identificeren en aan boord krijgen van grote verkopers op het platform. De Country Manager zal dit proces sturen op basis van een marktscan.

Kandidaatsprofiel

 • Analytisch & gestructureerd
 • Commercieel
 • Onafhankelijk
 • Proactief & hands-on
 • Affiniteit met (een van) Catawiki’s categorieën
 • Bewezen commercieel talent
 • Online marktplaats-ervaring
 • Met een focus op supply management
 • Vloeiend in English en lokale taal
 • Bijdragen aan de ontiwkkeling van de snelst groeiende start-up van Europa
 • Grote impact op strategie en organisatie
 • Innovatief product

Contact

Country Manager België Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.