Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Corporate Communication Manager

Corporate Communication Manager

  • Marketing
  • Energy
  • Den Bosch
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1389 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essent werkgeverspagina voor andere vacatures

Essent is de Nederlandse marktleider in (duurzame) energie en gas. Die nummer 1-positie wil het graag behouden. De missie, visie en kernwaarden van het merk moeten zowel intern als extern helder én op elkaar aangesloten zijn. Aan de Corporate Communication Manager om deze doelstelling te realiseren.

Over Essent

Al jaren is Essent de grootste speler in de Nederlandse energiemarkt. En als onderdeel van het Europees leidende E.ON werkt Essent inmiddels – samen met haar merken energiedirect.nl, Vandebron en Powerhouse – in multinationaal verband. De organisatie levert energie en gas aan miljoenen consumenten en ondernemers. Maar dit is niet alles, want ook in de vorm van slimme apparaten voor thuis, decentrale opwekkingsmogelijkheden en financieringsoplossingen bedient het haar klanten. Dit alles met een duidelijk doel voor ogen: betaalbare en duurzame energie voor iedereen.

Vandaag de dag zit de energiesector midden in de energietransitie: de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen naar volledig groene energie. Een impactvolle verandering die veel voeten in de aarde heeft en ook op communicatievlak vraagt om veel expertise. Hoe zet je alle inzichten op de juiste manier neer om de positionering van Essent continu te verstevigen? Dat is de cruciale vraag waar de ervaren Corporate Communication Manager antwoord op gaat geven.

Team Corporate Communication
De Corporate Communication Manager komt terecht in het team Corporate Communication, dat onderdeel is van de afdeling Corporate Affairs. Onder leiding van Carolien Hamelink – Head of Corporate Communication – bouwt het vierkoppige team verder aan de ijzersterke reputatie van Essent en haar merken. De Corporate Communication Manager is creatief, denkt out-of-the-box en is op het gebied van zowel interne als externe communicatie in topvorm. Door complexe informatie voor elke willekeurige doelgroep toegankelijk en concreet te maken, weet zij/hij Essent onderscheidend te positioneren en écht impact te maken.

Vacature: Corporate Communication Manager

Een sparringpartner en trusted advisor voor de energiebusiness, dat is de ideale Corporate Communication Manager van Essent. Op basis van enkele profileringsthema’s werkt zij/hij aan een nog sterkere, onderscheidende merkpositionering.

Van de internal engagement vergroten tot ‘klantkampioen’ van Nederland worden, deze enthousiaste persoonlijkheid helpt Essent aan de status van sociaal geëngageerde high value brand. Met haar/zijn goed ontwikkelde smart business attitude en branding-ervaring weet de Corporate Communication Manager precies wanneer iets impact maakt. Of juist niet. Zij/hij is een snelle denker die nieuwe communicatiestrategieën ontwikkelt, uitzet en vertaalt naar concrete acties. Om vervolgens de effectiviteit ervan te meten en weer te verbeteren. Net zo lang totdat de maatschappelijke boodschap en het verhaal van Essent optimaal landt bij de Nederlandse consument. Impact creëren en langetermijneffect sorteren: daar gaat het om.

De gewenste kandidaat is een doorzetter, blinkt uit door een creatieve, innovatieve mindset en kan makkelijk ‘nee’ zeggen. Ook is deze allround corporate-communicatieprofessional een kei in issuemanagement en crisiscommunicatie, en kijkt zij/hij continu waar en hoe zaken geoptimaliseerd kunnen worden.

“Met een innovatieve, strategische blik weet de Corporate Communication Manager bij elke doelgroep de juiste snaar te raken en het Essent-merk optimaal tot leven te laten komen” – Carolien Hamelink, Head of Corporate Communication

Strategische langetermijnvisie en hands-on attitude
De combinatie van een strategisch langetermijnvizier en hands-on mentaliteit is op het lijf van deze Corporate Communication Manager geschreven. Zij/hij stuurt niemand hiërarchisch aan, maar wel functioneel. Deze kartrekker is proactief en werkt samen met collega’s aan interne en externe communicatieprojecten. En om tot een volledig geïntegreerde communicatiestrategie te komen, betrekt zij/hij ook de andere afdelingen/merken erbij. Die lenigheid om makkelijk tussen in- en extern te schakelen is een must, net als de vaardigheid om moeiteloos (innovatieve) bruggen tussen beide te slaan.

Als sparringpartner praat de Corporate Communication Manager mee over de inhoud van zaken en onderhoudt tegelijkertijd goede mediarelaties. Daarnaast draait zij/hij mee in de piketdienst, dus een talent voor woordvoering is een vereiste. Het werkgebied is dynamisch. Het kenmerkt zich door grote politieke, maatschappelijke en commerciële belangen, maar dankzij goede communicatieve- en stakeholdermanagementskills, een flinke dosis overtuigingskracht én tact creëert zij/hij eenvoudig commerciële kansen.

 

Interesse?

Essent werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.