COO

COO

  • General Management
  • Health
  • Eindhoven
  • 875 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de MedApp werkgeverspagina voor andere vacatures

MedApp helpt gebruikers van medicatie met het op tijd innemen en bijbestellen van hun medicijnen. Door het verbeteren van de therapie-trouw verhoogt MedApp de kwaliteit van zorg en draagt de startup bij aan het in de hand houden van de zorgkosten. Met meer dan 3  miljoen Nederlanders die chronisch meerdere geneesmiddelen per dag gebruiken, is de doelgroep immens. MedApps doel voor dit jaar is de grens van één miljoen gebruikers slechten. Op langere termijn biedt het platform kansen om allerlei nieuwe e-healthproposities te ontwikkelen. De COO krijgt de unieke kans om toe te treden tot het leiderschapsteam van MedApp en ervoor te zorgen dat de organisatie soepel meeschaalt met de geplande groei.

Over MedApp

Op het juiste moment van de dag de juiste medicatie innemen. Voor iemand van 35 die dagelijks één medicijn moet innemen niet zo’n probleem. Maar denk je eens in dat je 69 bent. Je hebt acht verschillende medicijnen die je allemaal dagelijks in moet nemen. Maar het ene medicijn neem je drie keer per dag in, een ander twee keer per dag en weer een ander alleen ’s ochtends. Daarbij moet je ook nog eens zelf je voorraad beheren. Een flinke uitdaging. Dat is ook terug te zien in de cijfers. Maarliefst 40 procent van de medicijngebruikers slaagt er niet in hun medicatie in te nemen zoals voorgeschreven.

In een tijd waarin de beheersing van zorgkosten een steeds grotere uitdaging is, is therapie-trouw van essentieel belang. Medicatie niet of niet goed innemen leidt namelijk tot verhoogde gezondheidsrisico’s en tot verspilling. Dit kost Nederland jaarlijks zo’n 9 miljard euro. En dat terwijl het eenvoudig te verbeteren is. Althans volgens Pit Janssen en Edwin Hermkens. Daarom begonnen zij in 2015 MedApp, een applicatie die consumenten begeleidt bij hun medicijngebruik.

De centrale functionaliteit van MedApp is de medicijnwekker. Zodra het tijd is om je medicijn of medicijnen in te nemen, krijg je een herinnering op je smartphone die je daaraan herinnert en je vertelt om welke medicijnen het gaat. De app houdt ook bij hoeveel medicijnen je nog hebt en geeft een seintje als je binnen een week nieuwe nodig hebt. Op dat moment kun je heel eenvoudig via de app een herhaalrecept aanvragen bij je eigen apotheek. Daarnaast kun je via de app op ieder gewenst moment de bijsluiters raadplegen, je medicatieoverzicht bekijken en dat delen met anderen. Daarmee geeft MedApp medicatiegebruikers een zorgelozer en gezonder leven.

Het team

Inmiddels heeft de app meer dan 30.000 maandelijkse gebruikers en hebben instanties als het RadboudUMC en het Epilepsiefonds hun naam aan MedApp verbonden. Het team is de drijvende kracht achter dit succes. Met hun studieachtergrond vormen Pit (Farmacie) en Edwin (Computer Science & Engineering) de ideale combinatie. Zij hebben in korte tijd een team rond zich verzameld van Product, Marketing, IT en Data Engineering experts met een passie voor zorg.

“Als je het de 15 MedApp’ers vraagt, dan zien zij onze 175.000 downloads niet eens als hun voornaamste succes. Zij zullen je wijzen op de duizenden positieve recensies, steunbetuigingen en donaties. Zo hebben gebruikers vorige maand meer dan 1000 kerstwensen op onze site achtergelaten, waarin ze ons bedanken voor de hulp die wij hen bieden.” – Pit Janssen, mede-oprichter MedApp

2019 is een belangrijk jaar voor MedApp. De start-up is in de afrondende fase van een nieuwe investeringsronde en wordt steeds meer omarmd door de grote spelers in het zorglandschap . Daarmee staat de komende periode in het teken van explosieve groei. Groei van gebruikers, van functionaliteiten en van het team.

De vacature: COO

De COO is een belangrijke schakel bij het realiseren van MedApps ambitieuze groeiambities. Hij/zij zorgt ervoor dat de organisatie meeschaalt met de ontwikkeling van de business. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het uitbreiden van het team en het neerzetten van processen en structuren. De COO brengt de startup organisatorisch, financieel en HR-technisch naar het volgende niveau.

Leiden van de interne organisatie

Pit en Edwin zijn echte ondernemers die overlopen van visie en fantastische plannen. Dat is heel waardevol en draagt bij aan de potentie van de startup. Maar nu het bedrijf groeit, is er ook behoefte aan pragmatische dagelijkse sturing. Dat is wat de COO brengt. Hij/zij krijgt de operationele leiding over het team en vertaalt de inspirerende visie in praktische taken voor het team. Daarnaast heeft de COO een grote rol in het uitbouwen van het team: de juiste mensen binnenhalen, het team ontwikkelen en een motiverende cultuur creëren. Uiteraard werkt de COO nauw samen met Pit en Edwin, die zich respectievelijk richten op sales & business development en productontwikkeling.

De COO is ook betrokken bij de strategievorming. Hij/zij denkt mee over de groeistrategie, ondersteunt bij sales & business development en geeft input op alle andere strategische vraagstukken. De COO draagt proactief ideeën aan over alles waarvan hij/zij denkt dat het beter kan.

“De COO moet Pit en mij de ruimte geven om ons nog veel meer te focussen op datgene waar we goed in zijn. Daarbij is het belangrijk dat hij/zij goed in het jonge en ambitieuze team past. We werken hard om ons doel te bereiken, ondersteunen elkaar waar we kunnen, maar zijn ook kritisch. We zijn hier iets nieuws aan het bouwen en daar hoort bij dat we dingen uitproberen. Ik verwacht van de COO dat hij/zij daar afgewogen beslissingen in neemt, er vol voor gaat, maar het ook durft toe te geven als het misschien toch anders moet.” – Edwin Hermkens, mede-oprichter MedApp

Kandidaatprofiel

Ervaring
  • 6+ jaar
  • Business Development binnen een startup of scale-up
  • Strategy Consulting
  • Affiniteit met digitale platformen of producten

MedApp werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.