MedApp

MedApp

De uitdaging

Op het juiste moment van de dag de juiste medicatie innemen. Voor iemand van 35 die dagelijks één medicijn moet innemen niet zo’n probleem. Maar denk je eens in dat je 69 bent. Je hebt acht verschillende medicijnen die je allemaal dagelijks in moet nemen. Maar het ene medicijn neem je drie keer per dag in, een ander twee keer per dag en weer een ander alleen ’s ochtends. Daarbij moet je ook nog eens zelf je voorraad beheren. Een flinke uitdaging. Dat is ook terug te zien in de cijfers. Liefst 40 procent van de medicijngebruikers slaagt er niet in hun medicatie in te nemen zoals voorgeschreven.

Het begin

In een tijd waarin de beheersing van zorgkosten een steeds grotere uitdaging is, is therapietrouw van essentieel belang. Medicatie niet of niet goed innemen leidt namelijk tot verhoogde gezondheidsrisico’s en tot verspilling. Dit kost Nederland jaarlijks zo’n 9 miljard euro. En dat terwijl therapietrouw eenvoudig te verbeteren is. Althans volgens Pit Janssen en Edwin Hermkens. Daarom begonnen zij in 2015 MedApp, een applicatie die consumenten begeleidt bij hun medicijngebruik.

Het product

De centrale functionaliteit van MedApp is de medicijnwekker. Zodra het tijd is om je medicijn of medicijnen in te nemen, krijg je een herinnering op je smartphone die je daaraan herinnert en je vertelt om welke medicijnen het gaat. De app houdt ook bij hoeveel medicijnen je nog hebt en geeft een seintje als je binnen een week nieuwe nodig hebt. Op dat moment kun je heel eenvoudig via de app een herhaalrecept aanvragen bij je eigen apotheek. Daarnaast kun je via de app op ieder gewenst moment de bijsluiters raadplegen, je medicatieoverzicht bekijken en dat delen met anderen. Daarmee geeft MedApp medicatiegebruikers een zorgelozer en gezonder leven.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.