Controller Operatie

Controller Operatie

  • Finance
  • Consumer
  • Veghel
  • 826 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De CFO van Jumbo Supermarkten, Ton van Veen, werd in 2014 uitgeroepen tot CFO van het jaar. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de overnames en integraties van C1000 en Super de Boer. Begin 2016 is La Place aan het portfolio toegevoegd. Met inmiddels zo’n 600 winkels is Jumbo de hardst groeiende supermarktketen van Nederland.

CFO Ton van Veen zegt:'Het gaat Jumbo om share of stomach.'Werken bij Jumbo

Bij een onderneming die zo hard groeit als Jumbo, krijgen medewerkers de kans om heel hard mee te groeien en innovatieve groei- en verbeterplannen te ontwikkelen. Zo wordt op dit moment ingezet op een forse uitbreiding van het online omzetaandeel met de uitrol van nieuwe diensten, zoals een bezorgservice en een zakelijke bestelomgeving. Over het aanboren van nieuwe segmenten zoals de zakelijke markt zegt CFO Van Veen in een interview met de Levensmiddelenkrant: “Achter deze enterprises zitten ook gewoon consumenten. Of kinderen die hun boterham thuis eten of op de kinderopvang, het gaat om dezelfde consumptiebehoefte. Het gaat Jumbo om de share of stomach, welk aandeel van de maag je kan voeden, niet om het aandeel van verschillende markten. Iedereen die vraag heeft naar food kunnen wij bedienen. De propositie die we bieden is redelijk universeel.”

Controlling bij Jumbo

De focus op de eindconsument betekent dat verschillende teams achter de schermen nauw samenwerken en dat er steeds indrukwekkendere methoden worden ontwikkeld om data-wells aan elkaar te koppelen. De Business Controlling afdeling bestaat uit vier teams: Commercial Controlling, Operations Controlling, Business Development Controlling en Supply Chain Controlling. Igor Halbersma, Hoofd Operations Controlling, stuurt twee teams aan: Operations Controlling Filialen en Operations Controlling Franchise. Franchise is goed voor 60% van de totale winkelomzet. Beide teams bestaan uit drie Regiocontrollers en een overkoepelende Controller Operatie. Op dit moment is de rol van Controller Operatie voor het franchise-team vacant, en wordt gezien als een ideale functie om de stap naar Retail te zetten.

Vacature: Controller Operatie

De Controller Operatie zorgt voor optimaal begrip, beheersing en verbetering van de financiële en operationele resultaten van de winkeloperatie. De Controller Operatie zal zichtbare resultaten kunnen behalen op onder andere de volgende onderwerpen:

  • Coördinatie van de Planning & Controlcyclus van de winkeloperatie, inclusief het begrotingsproces van de consumentenomzet van alle Jumbo-winkels
  • Het ontwikkelen en verhogen van het niveau van stuurinformatie voor het Management en de franchisenemers via business intelligence tools
  • Het structureren en optimaliseren van de interne workflow en processen
  • Het vastleggen en juist uitvoeren van conditie-afspraken met franchisenemers voor zowel de winkels als het e-commerce kanaal
  • Inbrengen van financieel-economische kennis en expertise bij projecten

De Controller Operatie werkt samen met de Regiocontrollers (die het directe contact met de franchisenemers onderhouden) om de resultaten van franchisenemers goed te kunnen analyseren en daarover te rapporteren. Op basis van bedrijfseconomische ontwikkelingen en resultaten brengt deze persoon korte en lange termijn adviezen uit. De Controller Operatie stelt de juiste vragen over thema’s zoals omzet, marge, loonkosten en derving. Zo voorzien ze risico’s en ontdekken ze kansen waar de business op in kan spelen. De Controller Operatie is in wezen de co-piloot voor de operationele organisatie op financieel en bedrijfseconomisch gebied.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.