Consultant Financial Services

Consultant Financial Services

  • Consulting
  • Utrecht
  • Vanaf 2 jaar werkervaring
  • 2359 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de IG&H werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel

  • Minimaal 2 jaar werkervaring als extern Consultant in financial services
  • Of een afgerond traineeship bij een financiële dienstverlener of pensioenuitvoerder
  • Design thinking/Lean
  • Digitale strategie en transformaties
  • Spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwen pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannen al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Al ruim drie decennia lang transformeert IG&H toonaangevende bedrijven om koploper binnen hun sector te worden. En met succes, zo gaan de aanvragen voor digitale innovatietrajecten binnen de sector Financial Services momenteel door het dak. Dit maakt dat er ruimte is voor meerdere Consultants binnen de financial-services-praktijk.

Over IG&H

Waar de IT-afdeling voorheen driehoog-achter werkte, is dit specialisme tegenwoordig een centraal onderdeel van de meeste bedrijven. Om relevant te blijven, moeten bedrijven continu inhaken op de snelle digitale veranderingen. Opgericht in 1988 vanuit een Rotterdamse studentenkamer, helpt het van oorsprong strategische adviesbureau IG&H bedrijven te innoveren en transformeren door consultancy met technologie te combineren. Waar de focus in de eerste jaren vooral op retail lag, is het bedrijf inmiddels dankzij jarenlange ervaring en marktkennis ook sectorspecialist op het gebied van gezondheidszorg en financiële dienstverlening.

Gesteund op state of the art-technologieën biedt IG&H bedrijven verschillende duurzame totaaloplossingen. Denk hierbij aan projecten rondom het ontwikkelen van nieuwe (digitale) klantproposities en diensten voor toonaangevende pensioenuitvoerders, verzekeraars en banken. Sterker nog, er waait een frisse energie door de financiële branche en er is ontzettend veel vraag naar innovatie. Om ervoor te zorgen dat alle vragen volgens de hoge IG&H-standaarden worden opgelost, zijn er momenteel plekken vrij voor meerdere Consultants Financial Services.

Vacature: Consultant Financial Services

Projecten from scratch neerzetten, opbouwen en begeleiden, hierop gaat de Consultant Financial Services volledig ‘aan’. Voor een vloeiend verloop van de vaak complexe en uitdagende opdrachten zet IG&H altijd een mix van sectorkennis en competenties in, zoals Technology Consultants of Data Experts. Multidisciplinair samenwerken en communiceren zijn deze Consultant Financial Services daarom op het lijf geschreven. Bovendien biedt zij/hij overal een goed luisterend oor, zegt waar het op staat en scheidt in een split-second de hoofd- van de bijzaken.

Voorbeelden van typische financial-services-projecten zijn onder andere complete IT-landschappen vervangen op basis van een agile-werkwijze. Maar er zijn ook meer design-gerelateerd trajecten, zoals de introductie van nieuwe vormen van klantbediening, zoals apps en chatbots. Dit houdt in: veel gebruikers- en klantonderzoeken doen om de ervaringen in de praktijk te toetsen. Zo weet de Consultant Financial Services zeker dat de oplossing daadwerkelijk werkt. Daarnaast lost zij/hij mogelijke knelpunten snel op en laat de transitie voor iedereen zo geruisloos mogelijk verlopen.

Een achtergrond in de consultancy heeft de voorkeur, maar IG&H staat ook open voor kandidaten met een achtergrond in de financial-services-business. Denk hierbij aan Product Owners, Scrum Masters en Business Developers. De Consultant Financial Services heeft in ieder geval kennis en ervaring op het gebied van strategie-executie en in het bijzonder innovatietrajecten en digitale transformaties binnen de financiële dienstverlening opgedaan.

IG&H bestaat in het totaal uit zo’n 300 mensen die 30/70 zijn verdeeld over Portugal (voornamelijk Software Developers) en Nederland (Consultants). De Consultant komt terecht in een vijftig man tellend team. Zij/hij voelt zich thuis in een platte organisatie met een topsportmentaliteit en tegelijkertijd aanvoelt als een warm bad. Samenwerken is bij IG&H de sleutel en dus biedt de Consultant Financial Services haar/zijn collega’s graag hulp aan. Uiteraard kan zij/hij dit ook terugverwachten door begeleiding on the job en opleidingsmogelijkheden. En is er een succes behaald? Dan wordt dit altijd samen gevierd.

Wat betreft de niet-werkgerelateerde extra’s wordt er eveneens goed geïnvesteerd in de IG&H’ers. Zo zijn de versbereide lunches, teamactiviteiten en legendarische feesten aan de orde van de dag. Geen wonder dat het bedrijf in 2019 is uitgeroepen tot Best Workplace. En met een NPO van >60 zal dit waarschijnlijk niet de laatste keer zijn.

 

Interesse? 

IG&H werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.