Consultant Data & Analytics

Consultant Data & Analytics

 • Analytics
 • Consumer
 • Veghel
 • 1393 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Wat zijn de best verkochte artikelen? Wat is de slimste combinatie van producten? Welke promoties zijn het meest effectief en welke afwegingen maakt de klant op de winkelvloer? Dit zijn cruciale vragen om te bepalen hoe Jumbo de beste en meest klantgerichte supermarkt van Nederland blijft. De Consultant Data & Analytics vervult hierin een sleutelrol door de groei van Jumbo op basis van consumer insights te stimuleren en heeft daarmee direct invloed op de commerciële besluitvorming.

Jumbo

Jumbo Supermarkten is de snelst groeiende food retailer van Europa. Door natuurlijke groei en de acquisities van C1000, Super de Boer en La Place is Jumbo de onbetwiste #2 van Nederland geworden. Er wordt flink geïnvesteerd in spectaculaire innovaties zoals de Foodmarkten in Breda, Amsterdam en Veghel, de Pick-up Points van Jumbo.com en de oprichting van een invloedrijke big data afdeling. De aanpak van Jumbo is eigenzinnig, zoals dat alleen bij een familiebedrijf kan. Veel retailers kiezen voor een hoge reguliere prijs, afgewisseld met diepe promoties. Jumbo gelooft daar niet in: de prijs is elke dag de laagste. De formule is helder: de beste service met het beste assortiment, tegen de laagste prijs. Het familiebedrijf heeft een ondernemende hands-on cultuur. Jumbo gelooft dat iedere dag beter kan. De werkomgeving is daardoor continu in ontwikkeling, waardoor nieuwe kansen en werkgebieden zich doorlopend aandienen. Jumbo’s Data & Analytics team is daar een mooi voorbeeld van. Het team bepaalt wat anders moet en kan en stroopt de mouwen op om dit waar te maken.

Een goudmijn aan data

Als omnichannel speler met ruim 600 winkels en drie miljoen klanten per week heeft Jumbo data in overvloed. De uitdaging is om daar de juiste conclusies uit te trekken, plannen te ontwikkelen en deze omnichannel uit te voeren. Data moet immers leiden tot winstgevende groei, wat na klanttevredenheid de belangrijkste KPI is van de afdeling. In samenwerking met data science partner Precima en de belangrijkste leveranciers van Jumbo neemt het team Data & Analytics het koopgedrag van klanten op winkel-, transactie- en klantniveau als basis voor commerciële verbeterprogramma’s.

We zijn in 2014 begonnen als een high-tech start-up binnen Jumbo, onder de naam 7EVEN. Onze missie: op data gebaseerd klantinzicht het uitgangspunt maken voor commerciële beslissingen. Inmiddels werkt Jumbo steeds meer data driven. We zijn de start-up fase ontgroeid. Tegenwoordig maakt 7EVEN deel uit van de directieportefeuille Data & Analytics. We zijn in het Executive Committee van Jumbo vertegenwoordigd, wat het belang van deze datatransformatie voor Jumbo aangeeft. – Jérémy Richard, Manager 7EVEN Consulting.

Vacature: Consultant Data & Analytics

Data & Analytics heeft zijn waarde bewezen bij de kerntaken van food retail: het selecteren van assortiment, zetten van prijzen, bepalen van promoties en het inrichten van winkels. Vanuit deze taken is de afdeling nauw betrokken bij de commerciële MTs en de directie. Ook leveranciers die zijn aangesloten op 7EVEN hebben een belangrijke rol. Zij krijgen veel data ter beschikking en worden vanuit de afdeling ondersteund. Het team is verder verantwoordelijk voor het trainen van commerciële afdelingen en fabrikanten zodat zij steeds zelfstandiger datagedreven beslissingen kunnen nemen.

De Consultant stelt de wensen van de klant centraal door gebruik te maken van diepgaande analyses van koopgedrag van klanten, in nauwe samenwerking met de afdeling Analytics. Het gaat daarbij om het (laten) genereren van hoogwaardige inzichten voor Assortiment Management. De consultant vertaalt deze naar praktijkgerichte adviezen en plannen en zorgt ervoor dat deze in de praktijk worden gebracht, bijvoorbeeld door besluitvormingsprocessen daar specifiek op in te richten. Momenteel loopt bijvoorbeeld een groot programma om het volledige assortiment maximaal op lokale behoeften af te stemmen. De afdeling heeft winkels in de juiste clustering ingedeeld, de data en analytics ontwikkeld om te bepalen of een artikel lokaal relevant is én de tools en processen gebouwd samen met programmeurs van de Jumbo Tech Campus waarmee deze gedifferentieerde assortimenten worden samengesteld.

Wat de rol interessant maakt is de combinatie tussen analyse en praktijkgerichte adviezen, de impact op commerciële besluitvorming en de dynamische omgeving van een van de grootste Nederlandse retailers.

Carrièreperspectief

Dit team is een bewezen landing spot voor onder andere (Strategy) Consultants die de stap willen maken naar klantzijde of Category Managers die de stap willen maken van fabrikantzijde naar retailer. De rol sluit naadloos aan op dit profiel: analytische vaardigheden, overtuigingskracht en focus op datagedreven besluitvorming, gecombineerd met een sterke persoonlijkheid. De Consultant Data & Analytics opereert in het strategische hart van de commerciële organisatie en rapporteert aan Jérémy Richard.

Kandidaatsprofiel

Ervaring
 • WO-opgeleid
 • Aantoonbare affiniteit met Retail
 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen Strategy Consulting, Category Manager of Trade Markering
Persoonlijkheid
 • Klantfocus
 • Resultaatgericht
 • Analytisch
 • Energiek
 • Gestructureerd

Jumbo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters via imke@topofminds.com.

Contact

Consultant Data & Analytics Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.