Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Consultant

Consultant

 • Strategy
 • Consulting
 • Amsterdam
 • Vanaf 2 jaar werkervaring
 • 6622 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bain & Company vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel

 • 3 jaar ervaring
 • Bijvoorbeeld in tech, finance, corporate, start- of scale-ups, of de academische wereld
 • Analytische vaardigheden
 • Communicatief sterk
 • Samenwerker

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwen pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannen al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

De Amsterdamse vestiging van Bain & Company staat bij cliënten en consultants bekend als een inclusieve omgeving, die impact hoog in het vaandel heeft staan. Binnen een wereldwijde organisatie met een sterke focus op professionele en persoonlijke ontwikkeling, is Bain Amsterdam een populair kantoor waar consultants van over de hele wereld naar overstappen. Bain is voortdurend op zoek naar toptalent, en is momenteel vooral gefocust op het aantrekken van ervaren professionals die elders reeds hun sporen hebben verdiend.

Strategy Consulting bij Bain

Het oplossen van vraagstukken van het hoogste strategische niveau, met inzichten die de klant blijvend helpen – dat is dagelijkse kost voor consultants van Bain & Company. De aanpak is sterk analytisch. Het intelligent structureren van een probleem, om het uiteindelijk te vereenvoudigen en ruimte te creëren voor effectieve oplossingen, is cruciaal bij elk project. Tegelijkertijd is er een sterke focus op het persoonlijke en relationele aspect. Consultants werken immers niet alleen samen in teams, ze zijn ook de drijvende kracht achter positieve veranderingen bij hun cliënten – die het team hun grootste uitdagingen toevertrouwen. Bain belooft daarom niet alleen het beste theoretische advies te bieden, maar tevens effectieve oplossingen te brengen met directe en langdurige impact.

“Cliënten kloppen bij ons aan voor een rigoureuze, analytische aanpak en pragmatische oplossingen om hun bedrijf succesvoller te maken. Voor een customer centricity project bij een digital cliënt hebben we bijvoorbeeld een set klantgerichte producten gedefinieerd om de omzet in een afgebakend klantsegment te verhogen. We hebben de klantbehoeftes gedefinieerd, de technische mogelijkheden ten opzichte van het productportfolio in kaart gebracht, en een salesforcetraining ontwikkeld om de impact bij eindklanten te optimaliseren.” – George Sunderland, Principal

Bain bedient een breed spectrum aan industrieën, en hanteert daarin bewust een model waarbij de consultants allemaal generalisten zijn. In tegenstelling tot andere strategiekantoren gelooft Bain in het integreren van ‘digital’ in al haar functionele – en branchepraktijken. Bain investeert daarnaast continu in het ontwikkelen van eigen, unieke expertise op het vlak van digital, om hierin wereldwijd een leidende rol te blijven vervullen.

Ongekende mogelijkheden in een unieke omgeving

Binnen Bain staat de Nederlandse vestiging (‘the Amsterdam office’) bekend als bijzonder aantrekkelijke werkomgeving. Het is een middelgroot kantoor met zo’n 200 consultants – groot genoeg om veel diversiteit te garanderen, en kleinschalig genoeg om iedereen te leren kennen. Bains bewuste en binnen het veld unieke keuze om te werken vanuit een home staffing model maakt het mogelijk voor collega’s van hetzelfde kantoor om samen in teams te werken, ook als dat op projecten in het buitenland is. Dit genereert een sterk gevoel van verbondenheid tussen de consultants, terwijl de kansen voor internationale ervaring met cliënten van over de hele wereld gewaarborgd blijven.  Het kantoor in Amsterdam blijft de thuishaven, die altijd investeert in de professionele en persoonlijke groei van haar mensen op lange termijn.

‘Build your own Bain’ is een programma voor persoonlijke ontwikkeling, gecreëerd vanuit het kantoor in Amsterdam.  Via dit programma kunnen consultants hun eigen koers vormgeven buiten de gebaande paden. Dit biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om extern onderwijs te volgen; tijd op te nemen voor het waarmaken van persoonlijke doelen; of tijdelijk elders te werken en zo ervaring in een ander veld op te doen. Parttime werken is bij Bain volledig geaccepteerd.

Carriereversneller

Een comfortzone bestaat bij Bain niet – de leercurve is stijl en constant. Voor kersverse consultants die reeds werkervaring in een ander veld hebben, is juist deze belofte vaak de voornaamste reden om voor Bain te kiezen. De garantie om als generalist kennis te maken en de diepte in te duiken bij verschillende industrieën, functionele gebieden, en cliënten – op hoog niveau – maakt de snoepwinkel aan leermogelijkheden compleet. Tegelijkertijd maakt hun ervaring, die ze in staat stelt vanuit het perspectief van de klant te denken en garant staat voor een persoonlijke en unieke visie op leiderschap, hen meteen waardevolle leden van de Bainfamilie.

Bain leert graag uitzonderlijke professionals kennen die meer willen – omdat ze, bijvoorbeeld, variatie missen in hun projecten; onvoldoende inspirerend leiderschap om zich heen ervaren; of zich gefrustreerd voelen door een gebrek aan snelheid in hun organisatie. Bij Bain staat hen een carrierversneller te wachten die garandeert hen scherp en in beweging te houden. En of een kandidaat nu de ambitie heeft om uiteindelijk senior partner te worden, of gewoon een aantal jaar de snelkookpan van strategieconsulting wil meemaken om daarna weer uit te vliegen naar een nieuw doel – de stap naar Bain is hoe dan ook de juiste om vaardigheden te ontwikkelen die elke ambitie binnen handbereik helpen brengen.

A Bainie never lets a Bainie fail

Plezier hebben in de samenwerking en voor elkaar klaarstaan – dat zijn de kernwaarden in de consultantteams van Bain. Teamleden dagen elkaar uit en helpen elkaar om hun potentie waar te maken, elke dag weer. De cultuur van regelmatig non-hiërarchische feedback geven; de formele en informele mentorstructuren; en het gebruik van verschillende tools om de communicatie en samenwerking binnen de teams vorm te geven, maken het voor alle consultants mogelijk om optimaal te profiteren van de mogelijkheden die Bain te bieden heeft. Dit sluit naadloos aan op Bains ambitie om een diverse groep van generalisten te ontplooien: succesvolle high achievers met sterk verschillende achtergronden en persoonlijkheden.

Strategieconsulting bij Bain is een baan voor mensen die graag uitgedaagd worden. Het is geen negen-tot-vijf werk. De ondersteunende en eerlijke cultuur maakt het echter mogelijk voor consultants om hun carrière én persoonlijk leven in te richten op een manier die bij ze past.

Bains motto ‘A Bainie never lets a Bainie fail’ begint al bij het interviewproces. Kandidaten worden gekoppeld aan een buddy, om informeel kennis te maken en vragen te stellen die helpen een beeld te vormen van een loopbaan bij Bain. Het interviewproces, dat bestaat uit vraaggesprekken rondom iemands ervaring en persoonlijkheid én een aantal case interviews, is bewust uitdagend. Maar het recruitingteam van Bain wil niets liever dan kandidaten zien slagen. Kandidaten zullen daarom vanaf het allereerste begin merken dat Bain zich inzet voor hun succes.

“Als een kandidaat eenmaal zijn of haar interviewproces bij ons ingaat, wil ik dat hij of zij slaagt. Kandidaten stoppen veel tijd en moeite in de voorbereiding voor de interviews. Het is dus mijn verantwoordelijkheid een proces te faciliteren dat hen kan laten uitblinken. Maar belangrijker – ik vind het vooral heel leuk om deze kandidaten te leren kennen, want het zijn uitzonderlijke en interessante mensen.” – Eveline Offermans, Team Leader Recruiting

Interesse? 

Bain & Company werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.