Connectivity Product Manager

Connectivity Product Manager

 • Product
 • Energy
 • Amsterdam
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 927 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Vaillant Group werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf vier jaar ervaring
 • Met het ontwikkelen en vermarkten van IoT-concepten
 • Affiniteit met duurzaamheid
 • Commercieel
 • Technisch
 • Digital native
 • Communicatief sterk

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Met innovatieve, technologische oplossingen voor verwarming en warmwaterproductie levert de Vaillant Group een onmisbare bijdrage aan een beter klimaat. Slimme IoT-proposities worden daarvoor steeds crucialer. De Connectivity Product Manager is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en vermarkten van nieuwe IoT-proposities, slimme regelaars en voor het lifecycle management van het productportfolio.

Over Vaillant Group

De wereld staat voor een van de meest inspirerende en tegelijkertijd meest uitdagende opdrachten van onze tijd: de energietransitie. Een klimaatneutraal Europa in 2050, dat is het doel. Dat toekomstbeeld is de belangrijkste drijfveer en inspiratie voor Vaillant Group.

Vaillant verkoopt ketels, boilers, geisers en warmtepompen met ondersteunende producten en digitale diensten in zestig landen. Ruim zestien duizend medewerkers over de hele wereld – van wie bijna honderd op het hoofdkantoor in Amsterdam – willen een impactvolle rol spelen in het verduurzamen van de warmtebehoefte. Zo hopen zij een onmisbare bijdrage te leveren aan het oplossen van een van de grootste uitdagingen van de komende decennia. Innovatie is bij Vaillant geen doel, maar de standaard.

Connectivity – connectiviteit in goed Nederlands – is binnen Vaillant al jaren een heel belangrijk thema. De IoT-oplossingen (zoals slimme thermostaten en geavanceerde Home Energy Managementsystemen) spelen immers een cruciale rol in het verwezenlijken van de duurzame doelstellingen van de organisatie.

Vacature: Connectivity Product Manager

Om de connectivity-productrange te optimaliseren en te zorgen dat de IoT-oplossingen nóg beter hun weg naar de Nederlandse markt vinden, heeft Vaillant een nieuwe functie gecreëerd: Connectivity Product Manager. De Connectivity Product Manager werkt nauw samen met de Product Manager voor Warmtepompen om het duurzame productportfolio te optimaliseren en de verkoop van Vaillant warmtepompen te stimuleren. Een spilfunctie voor de toekomst van het IoT-portfolio en voor Vaillant als organisatie.

De Connectivity Product Manager zorgt ervoor dat de IoT-product range van Vaillant naadloos aansluit op de wensen van klanten in Nederland. Het bepalen van de ideale product-market fit begint met een heldere productstrategie. De Connectivity Product Manager definieert deze samen met interne stakeholders – onder meer sales, technische teams en specialisten op het internationale hoofdkantoor in Duitsland. Op basis van een gestructureerde marktanalyse, relevante use cases en eigen kennis en ervaring weet de Connectivity Product Manager welke IoT-oplossingen onderdeel van het portfolio moeten zijn, welke producten geoptimaliseerd kunnen worden en welke nieuwe proposities er ontwikkeld moeten worden. Plus: welke partners en externe platformen daarbij betrokken moeten worden om de propositie optimaal te vermarkten.

Al dit soort zaken vertaalt de Product Manager moeiteloos door naar commercieel overtuigende business cases. Gedurende dat proces krijgt de Product Manager makkelijk mensen met zich mee, vooral dankzij haar/zijn duidelijke, inspirerende manier van communiceren. Daardoor kan vrijwel elke business case binnen de organisatie op draagvlak rekenen, zowel op lokaal niveau als op het internationale hoofdkantoor.

Lifecycle management
Ook het lanceren van nieuwe producten het beheren van bestaande producten behoren tot de verantwoordelijkheden van de Connectivity Product Manager. Daarbij wordt zij/hij wel ondersteund door andere teams en stakeholders, maar de Product Manager is in de lead. Die verantwoordelijkheid houdt niet op als het product op de markt is: de Connectivity Product Manager draagt zorg voor de hele levenscyclus van de productrange, garandeert dat productinformatie up-to-date blijft en heeft uiteraard altijd oog voor innovaties en optimalisaties.

Connectivity champion
Vaillant-installateurs krijgen regelmatig trainingen over (nieuwe) producten. De Connectivity Product Manager overziet de inhoud van de trainingen rondom IoT-producten en waarborgt dat deze van A tot Z klopt.

Maar het blijft niet alleen bij feiten checken: de Product Manager profileert zich nadrukkelijk als IoT-boegbeeld en ambassadeur van Vaillant. Door af en toe zelf voor de camera te staan om een instructiefilmpje op te nemen, bijvoorbeeld, door kennissessies bij te wonen of door webinars te hosten of door te spreken op beurzen en congressen. Het maakt de Product Manager tot een ware ‘connectivity champion’ die Vaillant en haar producten overtuigend op de markt positioneert. Zij/hij is lid van het Marketingteam en rapporteert direct aan Ronald Mazurel, Manager Product Management.

Hoe zorgen we dat onze IoT-producten naadloos aansluiten op de wensen van de consument? En hoe verkopen we ze het beste aan onze klanten als onderdeel van een duurzame propositie? Die vragen beantwoord je als Product Manager Connectivity. Je kent de spelers, de markt en hebt een heldere visie. Daarmee speel je een hele belangrijke rol in de toekomst van dit domein en Vaillant als organisatie.” – Hugo Hemel, Marketing Director

De ideale kandidaat is iemand die het verhaal van connectiviteit echt tot leven kan brengen, zowel bij klanten als bij andere medewerkers van Vaillant. Ook mensen die minder thuis zijn in techniek en IoT, weet de Product Manager te enthousiasmeren. Naast uitstekende communicatieve vaardigheden, kan een bepaald technisch fundament niet ontbreken. Een allround expert hoeft de Product Manager zeker niet te zijn, wel bij voorkeur een digital native die ook als een waardige gesprekspartner kan optreden. In combinatie met een scherpe commerciële blik, heeft zij/hij alles in huis om echt succesvol te zijn in deze rol. En daarmee levert de Connectivity Product Manager niet alleen een belangrijke bijdrage aan de toekomst van Vaillant, maar ook aan een duurzame toekomst voor ons allemaal.

 

Interesse?

Vaillant Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met
Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.