Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Communications Lead

Communications Lead

  • Finance
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1126 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ING vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De Communications Lead is verantwoordelijk voor de interne communicatie naar het overgrote deel van de 15.000+ ING-medewerkers in Nederland. Zij/hij geeft leiding aan een team van communicatie-experts en werkt samen met senior managers in de business om te zorgen dat de communicatie bijdraagt aan het realiseren van de strategie.

Over ING

ING is een wereldwijde financiële instelling met Nederlandse roots en een sterke basis in Europa. De bank levert commerciële diensten aan klanten in meer dan veertig landen. Het doel van ING is mensen in staat stellen om zowel privé als zakelijk steeds voorop te blijven lopen. Het belang van klanten en klanttevredenheid staan binnen de bank centraal en alle 52.000 medewerkers worden geleid door dezelfde waarden van transparantie, integriteit en sociale verantwoordelijkheid.

ING realiseert positieve veranderingen door haar expertise, middelen en maatschappelijke positie op de juiste manier in te zetten. Dat begon al in 1881 met mensen helpen sparen en zie je vandaag terug in de innovaties waar de bank iedere dag aan werkt om miljoenen klanten vooruit te helpen. Ook duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor ING. Daarom verstrekt de bank bijvoorbeeld geen nieuwe financieringen voor kolengestookte energiecentrales, verdubbelt men de financiering aan bedrijven en sectoren die bijdragen aan de klimaatdoelstelling van Parijs, en stimuleert ING duurzaam ondernemen onder andere door hiervoor een gereduceerd tarief aan te bieden via ING Groenbank.

Vacature: Communications Lead

De Communications Lead zet een heldere visie neer op hoe interne en externe communicatie de strategie van ING kan ondersteunen. Zij/hij geeft leiding aan een team van communicatie-experts en is verantwoordelijk voor het realiseren van (complexe) communicatieprojecten. De nadruk van het werk van de Communication Lead ligt op interne communicatie naar de complete Nederlandse organisatie (met uitzondering van Wholesale Banking). De Communications Lead wordt onderdeel van ING’s Center of Expertise Communications & Brand Experience in Nederland en België en rapporteert aan de Area Lead Interne & Externe Communicatie Nederland & België. 

De Communications Lead moet een ervaren communicatie-professional zijn die zich er continu van bewust is dat informatie over ING snel nieuwswaardig is. Ook interne communicatie heeft bij ons een externe uitstraling.” – Joyce Hulst, Area Lead Interne & Externe Communicatie Nederland & België

Het team waar de Communications Lead leiding aan geeft, bestaat uit zo’n zes senior communicatie-experts. Zij/hij coacht de teamleden en creëert een omgeving waarin zij zich goed kunnen ontwikkelen. De Communication Lead zet de lijnen uit en ondersteunt hen onder andere bij het schrijven en redigeren van teksten, het produceren van audiovisuele middelen en het ontwerpen van concepten voor evenementen. De uitingen die het team ontwikkelt, zullen bijvoorbeeld te zien zijn via intranet, ShareIT, Yammer of de maandelijkse all staff nieuwsbrief.

Speerpunt voor de Communications Lead is om haar/zijn team toe te laten groeien naar een rol als volwaardige businesspartner. Zij/hij zorgt dat zij hun communicatie steeds strategischer inzetten en koppelen aan wat er in de business nodig is. De Communication Lead weet zichzelf daarbij nadrukkelijk te positioneren als sparringpartner en adviseur voor directieleden en senior management. 

Onderwerpen waar de Communications Lead – met haar/zijn team – aan werkt, zijn bijvoorbeeld: vertalen van kwartaalcijfers op groepsniveau naar lokale cijfers en boodschappen, directiebenoemingen, crisiscommunicatie, en communicatie rond strategie- en verandermanagement, employee engagement en reputatiemanagement. Een concreet project waar de Communications Lead zich in 2022 op zal richten, is het uitrollen van een nieuw ontwikkelde visie. De inhoudelijke thema’s die daarin aan bod komen, zijn onder andere duurzaamheid, digitaal en datagedreven leiderschap, en innovatie in klantervaring. De Communications Lead ondersteunt de directieleden bij het tot leven brengen van die onderwerpen in hun eigen domein.

Mede doordat agile werken bij ING de standaard is, is samenwerking een belangrijk onderdeel van de rol. Zo werken haar/zijn teamleden in multidisciplinaire squads samen met communicatie-experts van andere afdelingen en met collega’s uit de business. Ook werkt de Communications Lead veel samen met collega’s uit België en met andere Team Leads in het Center of Expertise, bijvoorbeeld verantwoordelijk voor content en channels.

 

Interesse? 

ING werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met
Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.