Commercieel Directeur - Benelux

Commercieel Directeur - Benelux

 • Marketing
 • Consumer
 • Uden
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 6152 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Swiss Sense werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 10 jaar ervaring 
 • In een retail-omgeving 
 • Ondernemersprofiel 
 • Hands-on mentaliteit
 • Commerciële specialist
 • Klantgericht denken 

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Swiss Sense heeft als missie om hoogwaardige slaapervaringen en optimaal slaapcomfort te bieden aan iedereen. Dit mensgerichte familiebedrijf van Nederlandse afkomst streeft ambitieus naar groei, zowel binnen de huidige afzetmarkten als daarbuiten. Om de groei in de Benelux-regio te versnellen, trekt Swiss Sense een nieuwe Commercieel Directeur aan.

Over Swiss Sense

Swiss Sense is een internationale slaapspecialist van Nederlandse bodem. Klanten kunnen op dit moment in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk terecht bij Swiss Sense voor boxsprings, bedden, matrassen, accessoires, inspiratie en slaapadvies. De ambitieuze groeistrategie is om op korte termijn uit te breiden binnen deze markten én daarbuiten.

De visie van Swiss Sense is dat mensen in 2030 hun slaap waarderen als een belangrijke bouwsteen voor een goed en gezond leven, betere prestaties en goede relaties. Een belangrijke motivatie om goed te slapen is om lichaam en geest te laten herstellen. Mensen zullen elkaar steeds meer uitdagen en steunen om hun slaap en welzijn te verbeteren. Swiss Sense wil een bijdragen aan die gedragsverandering door kennis te delen en hoogwaardige diensten en producten in dit domein aan te bieden.

Swiss Sense is het familiebedrijf van de familie Diks, die al honderd jaar actief is op het gebied van slaapcomfort. De RvC bestaat uit de drie gebroeders Diks en sinds september 2020 een private-equity-partij met een minderheidsbelang. Het bedrijf wordt aangestuurd door een jonge directie met een moderne kijk op bedrijfsaansturing. Kernwoorden zijn resultaatgericht, agile, klantgericht, innovatie en ontwikkeling. Ook tekenend voor de organisatie: ze vinden de Employee Net Promoter Score (eNPS) net zo belangrijk als de NPS.

“Onze succesformule bestaat uit een focus op de klant en cultuur. Wij hebben meer dan honderd winkels in meerdere landen en de hele keten onder onze eigen vleugels: van ontwerp en productie tot het aflevermoment bij de klant thuis. Combineer dat met onze mensen en je hebt goud in handen. We leggen verantwoordelijkheden laag in de organisatie en investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers.” – Martin Diks, CEO

Op dit moment rolt de organisatie een staf-regio-structuur uit met businessregio’s. Het belangrijkste doel van deze transformatie is om dichter bij de klant te staan. Ieder businessregio-team bestaat uit een Sales Director, Commercieel Directeur, HR Manager en een Logistiek Manager. Zij rapporteren aan de CEO danwel CFO. De primaire verantwoordelijkheid van de businessregio-teams is om de gestelde targets te realiseren en in samenwerking met de centrale staforganisatie de juiste keuzes te maken voor toekomstig succes.

Vacature: Commercieel Directeur – Benelux

Om de nieuwe organisatie in de Benelux te realiseren, creëert Swiss Sense een nieuwe rol: Commercieel Directeur – Benelux. Het is een positie voor een commerciële specialist die de klant centraal zet. Samen met het team is deze persoon verantwoordelijk voor de performance en ontwikkeling van de omnichannel-omzet.

KPI’s
De belangrijkste KPI’s voor deze rol zijn NPS, marge, traffic, conversie, order-intake en brand-activatie. Daarbij is de samenwerking met de internationale staforganisatie nauw. De lokale organisatie pikt signalen vanuit de lokale markt op, vertaalt deze naar insights, en dient wensen op het gebied van branding en productontwikkeling in bij de internationale staforganisatie. Op basis van de input van de verschillende markten ontwikkelt de deze de merkstrategie, brandingmaterialen en het internationale productportfolio. De Commercieel Directeur deelt de P&L-verantwoordelijkheid met de Sales Directeur – Benelux en rapporteert rechtstreeks aan de CEO.

“We leggen verantwoordelijkheden laag in de organisatie en investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers.” – Martin Diks, CEO

Leiderschap
De essentie van deze rol is naast het aansturen van een multidisciplinair team in een omnichannel-organisatie zelf ook concreet meewerken en sturen aan de day-to-day operatie en in een dynamische markt. Het is dan ook belangrijk om een grote mate van flexibiliteit en overzicht te hebben om voor het team helderheid en rust te kunnen scheppen. De Commercieel Directeur heeft vijf direct reports:

 • Marketing Manager (met een team van zes fte);
 • Twee Category Managers;
 • E-commerce Manager (met twee Content Marketing Specialisten onder zich);
 • Account Manager voor partnerships.

Mensgerichte cultuur
De belangrijkste pijlers voor de werkwijze zijn: de behoeftes van de klant vertalen naar passende klantproposities en de leden van het team in hun kracht zetten en stimuleren in hun ontwikkeling. Dat maakt Swiss Sense een prettige omgeving om in te werken en te groeien.

 

Interesse?

Swiss Sense werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron via max.tasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Max Tasseron Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.