Clinic Manager - Rijswijk

Clinic Manager - Rijswijk

 • General Management
 • Health
 • Rijswijk
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1100 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bergman Clinics vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Minimaal 10 jaar ervaring
 • In strategisch en operationeel leiderschap
 • Binnen relevante sectoren zoals zorg, pharma, hospitality, FMCG of retail
 • P&L-verantwoordelijkheid
 • Situationeel leiderschap
 • Visie op commercie en kwaliteit

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Met zeventig hooggespecialiseerde focusklinieken is Bergman Clinics het grootste netwerk voor planbare medische zorg in Nederland. De organisatie breidt bovendien uit in Scandinavië en Duitsland. De veelzijdige en gedreven Clinic Manager wordt verantwoordelijk voor het operationeel en strategisch leiderschap van de focuskliniek orthopedische zorg in Rijswijk en zorgt daarbij voor een sterke, breedgedragen organisatiecultuur die past bij de Bergman-standaarden.

Over Bergman Clinics

De visie van Bergman Clinics behelst op het lange termijn betaalbaar, toegankelijk en hoogwaardig maken en houden van specialistische zorg. Dit doet Bergman Clinics volgens het principe van waardegebaseerde zorg, waarbij te allen tijde een zorgvuldige afweging wordt gemaakt tussen zorgkosten en waarde voor de cliënt. Hiertoe focust Bergman Clinics zich enerzijds op een zo hoog mogelijke cliënttevredenheid, door het inzetten van de beste artsen en het bieden van een transparante aanpak. Anderzijds optimaliseert Bergman Clinics de kosteneffectiviteit, door middel van procesoptimalisatie, goed gebruik van data en IT, en een focus op planbare zorg.

Bergman Clinics specialiseert zich in een beperkt aantal veelvoorkomende behandelingen, waarvoor ruime expertise in de organisatie aanwezig is. Dit leidt tot uitstekende resultaten en een kostenbewuste werkwijze. Goede ondersteuning op het gebied van data, IT en digitale communicatie maakt het mogelijk om de cliënt centraal te stellen.

Het bedrijf kent gedeeld aandeelhouderschap door onder andere de medeoprichters en investeringsmaatschappij Triton. De focusklinieken zijn deels voortgekomen uit organische groei en deels uit acquisities. Sinds kort is Bergman Clinics ook internationaal actief in Duitsland en Scandinavië. Technologische innovaties, digitalisering, training en bewust bouwen aan de organisatiecultuur zijn de speerpunten van de internationale groeistrategie van Bergman Clinics.

De focusklinieken voor verzekerde zorg richten zich op respectievelijk Oogheelkunde, KNO, Huid en Vaat, Bewegen, Maag en Darm, en Vrouw. Daarnaast zijn er twee focusgebieden voor onverzekerde zorg. De focusklinieken, elk bestaande uit een polikliniek, OK-afdeling en verpleegafdeling, zijn de core business van Bergman Clinics: voor verreweg de meeste van de 2500 medewerkers en uiteraard voor alle cliënten is dit waar het werk en de behandelingen plaatsvinden.

Vacature: Clinic Manager

De Clinic Manager krijgt de leiding over de focuskliniek Bewegen (orthopedie) in Rijswijk. Zij/hij rapporteert aan de COO van de divisie Bewegen, Maag & Darm en Vrouw, en stuurt de Manager OK, Manager Polikliniek en Manager Verpleging aan. Dit gezamenlijke MT leidt een team van 136 fte. Naast de dagelijkse operationele leiding over dit team heeft de Clinic Manager vooral een grote strategische verantwoordelijkheid, in het – samen met peers – uitdenken en ontwikkelen van de transitie naar planbare zorg in Nederland.

Het cluster Bewegen – verdeeld over zes focusklinieken – is de grootste divisie binnen Bergman Clinics. Cliënten kunnen hier terecht voor behandelingen variërend van hernia-operaties tot het plaatsen van een kunstheup, maar ook voor het behandelen van sportletsel of het diagnosticeren van de oorzaak van pijn aan bijvoorbeeld schouder, voet, hand of knie.

De focuskliniek Bewegen in Rijswijk is de afgelopen jaren al flink gegroeid, maar er is nog meer groei mogelijk. De Clinic Manager gaat hiervoor zorgen. Daarbij houdt zij/hij de cultuur goed in de gaten, bouwt door middel van inspirerend leiderschap vertrouwen op, en onderneemt actie waar nodig om de personeelstevredenheid en procesvastheid onder medisch personeel te waarborgen. Hieronder valt het coachen en motiveren van personeel om de Bergman-processen te volgen en hen te helpen hier het belang van in te zien. De Clinic Manager voert waar nodig ook serieuze feedbackgesprekken en maakt de verwachtingen en kaders duidelijk. Hier is soms een transactionele leiderschapsstijl van belang. Een belangrijke doelstelling is, te allen tijde, hoge cliënt- en medewerkers tevredenheid. De Clinic Manager heeft de strategische en P&L-verantwoordelijkheid over de kliniek.

“De Clinic Manager geeft indirect leiding aan het team van artsen en verpleegkundigen op de vloer en maakt strategisch beleid om groei en een cultuurverandering in de kliniek te realiseren. Zij/hij schakelt veelvuldig: zo zit je bijvoorbeeld ‘s ochtends aan tafel met het medisch team om roosterproblemen op te lossen, en word je ‘s middags verwacht bij de raad van bestuur van een groot ziekenhuis om de samenwerking te bespreken. Je fungeert als General Manager van de vestiging en zult je niet snel vervelen.” – Rogier Nelissen, Operationeel Directeur van de divisie Bewegen, Maag en Darm en Vrouw bij Bergman Clinics

Dit is een veelzijdige en uitdagende functie voor een kandidaat met operationele leiderschapskwaliteiten en sterk strategisch inzicht. De Clinic Manager schakelt veelvuldig tussen leiderschaps- en communicatiestijlen. Stakeholders variëren immers van intern medisch personeel en cliënten, tot aan externe (potentiële) partners zoals huisartsen, fysiotherapeuten, grote ziekenhuizen en zorgverzekeraars. De Clinic Manager neemt het voortouw op het gebied van organisatiecultuur. Zij/hij is daarnaast voldoende onderlegd op analytisch en financieel gebied om de P&L-verantwoordelijkheid over de kliniek te dragen. Zij/hij werkt samen met andere Clinic Managers aan de strategie voor de divisie, waarbij strategische projecten gedefinieerd worden om de cultuur en prestaties continu te verbeteren. Operationele leiderschapswerkzaamheden, voor een deel te delegeren naar het MT van de kliniek, zijn daarnaast een belangrijk onderdeel van het werk.

Een veelzijdig en communicatief leider met ervaring in een relevante sector – zoals zorg, pharma, hospitality, defensie, FMCG, en eventueel ook in consulting of investment banking – vindt in deze functie een schat aan kansen om zich te ontwikkelen. Bergman Clinics biedt aan sterk presterende Clinic Managers bovendien volop kansen om door te groeien binnen de organisatie.

 

Interesse?

Bergman Clinics werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.