Clinic Manager

Clinic Manager

 • General Management
 • Health
 • Rotterdam
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 2037 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bergman Clinics vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Minimaal tien jaar ervaring
 • In strategisch en operationeel leiderschap
 • Binnen relevante sectoren zoals farma, FMCG, consulting of retail
 • P&L-verantwoordelijkheid
 • Flexibele leiderschapsstijl
 • Visie op commercie en kwaliteit

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Met zeventig hooggespecialiseerde focusklinieken is Bergman Clinics het grootste netwerk voor planbare medische zorg in Nederland. De organisatie breidt bovendien uit in Scandinavië en Duitsland. De veelzijdige en gedreven Clinic Manager wordt verantwoordelijk voor het operationeel en strategisch leiderschap van een nieuwe focuskliniek voor orthopedische zorg in Rotterdam.

Over Bergman Clinics

De visie van Bergman Clinics behelst het op lange termijn betaalbaar, toegankelijk en hoogwaardig maken en houden van specialistische zorg. Dit doet Bergman Clinics volgens het principe van waardegebaseerde zorg, waarbij een zorgvuldige afweging wordt gemaakt tussen zorgkosten en waarde voor de cliënt. Hiertoe focust Bergman Clinics zich enerzijds op zo hoog mogelijke cliënttevredenheid, door het inzetten van de beste artsen en het bieden van een transparante aanpak. Anderzijds optimaliseert Bergman Clinics de kosteneffectiviteit, door middel van procesoptimalisatie, goed gebruik van data en IT en een focus op planbare zorg.

Bergman Clinics is gespecialiseerd in een beperkt aantal veelvoorkomende behandelingen, waarvoor ruime expertise in de organisatie aanwezig is. De focusklinieken voor verzekerde zorg richten zich op respectievelijk Oogheelkunde, KNO, Huid en Vaat, Bewegen, Maag en Darm, en Vrouw. Daarnaast zijn er twee focusgebieden voor onverzekerde zorg. De focusklinieken, elk bestaande uit een polikliniek, OK-afdeling en verpleegafdeling, zijn de core business van Bergman Clinics. Voor verreweg de meeste van de 2.500 medewerkers en uiteraard voor alle cliënten is dit waar het werk en de behandelingen plaatsvinden.

Het bedrijf kent gedeeld aandeelhouderschap van onder andere de medeoprichters en investeringsmaatschappij Triton. De focusklinieken zijn deels voortgekomen uit organische groei en deels uit acquisities. Sinds kort is Bergman Clinics ook internationaal actief in Duitsland en Scandinavië. Technologische innovaties, digitalisering, training en bewust bouwen aan de organisatiecultuur zijn de speerpunten van de internationale groeistrategie van Bergman Clinics.

Vacature: Clinic Manager

De Clinic Manager krijgt de leiding over de focuskliniek Bewegen in Rotterdam. Zij/hij stuurt het Hoofd OK, Hoofd Polikliniek en Hoofd Verpleging aan. Dit gezamenlijke MT heeft een team van 120 fte onder zich. De Clinic Manager rapporteert aan de Operationeel Directeur van de divisie Bewegen, Maag en Darm en Vrouw.

Het cluster Bewegen – verdeeld over zes focusklinieken – is met 140 miljoen euro per jaar de grootste divisie binnen Bergman Clinics. Cliënten kunnen hier terecht voor uiteenlopende behandelingen, variërend van hernia-operaties tot het plaatsen van een kunstheup, het  behandelen van sportletsel of het diagnosticeren van de oorzaak van pijn aan schouder, voet, hand of knie. In 2024 wordt een volledig nieuwe focuskliniek voor orthopedie geopend in Capelle aan den IJssel, die de bestaande kliniek in de omgeving van Rotterdam zal vervangen. De Clinic Manager krijgt de dagelijkse leiding over de bestaande kliniek nadat zij/hij de verhuizing naar en opening van de nieuwe kliniek heeft begeleid.

Wanneer de nieuwe kliniek geopend is, steekt de Clinic Manager de handen uit de mouwen om van deze locatie een goedlopende vestiging te maken, met een hoge cliënttevredenheid en een geliefde werkcultuur. De Clinic Manager heeft ook strategische en P&L-verantwoordelijkheid over de kliniek. De huidige kliniek heeft een omzet van 20 miljoen euro. In de nieuwe kliniek moet deze omzet de komende jaren op het dubbele komen te liggen.

De Clinic Manager fungeert als General Manager van een vestiging, zorgt dat de kliniek op het netvlies staat van verwijzers en cliënten, geeft indirect leiding aan het team van artsen en verpleegkundigen op de vloer en maakt strategisch beleid om forse groei in de nieuwe kliniek te realiseren. Deze persoon schakelt veelvuldig: zo zit de Clinic Manager ‘s ochtends bijvoorbeeld aan tafel met medisch personeel om roosteruitdagingen op te lossen en ‘s middags bij de raad van bestuur van een groot ziekenhuis om de samenwerking te bespreken. De Clinic Manager zal zich niet snel vervelen.” – Rogier Nelissen, Operationeel Directeur van de divisie Bewegen, Maag en Darm en Vrouw bij Bergman Clinics

Dit is een veelzijdige en uitdagende functie voor een kandidaat met operationele leiderschapskwaliteiten en sterk strategisch inzicht. De Clinic Manager schakelt veelvuldig tussen verschillende leiderschaps- en communicatiestijlen. Stakeholders variëren immers van intern medisch personeel en cliënten tot aan externe (potentiële) partners zoals huisartsen, fysiotherapeuten, grote ziekenhuizen en zorgverzekeraars. Zij/hij werkt samen met andere Clinic Managers aan de strategie voor de divisie, waarbij strategische projecten gedefinieerd worden om de cultuur en prestaties continu te verbeteren. Daarnaast zijn operationele leiderschapswerkzaamheden, voor een deel te delegeren naar het MT van de kliniek, een belangrijk onderdeel van het werk. De Clinic Manager is verder ook voldoende onderlegd op analytisch en financieel gebied om de P&L-verantwoordelijkheid over de kliniek te dragen.

Een veelzijdig en communicatief leider met ervaring in een relevante sector – zoals farma, defensie, FMCG en eventueel in consulting – vindt in deze functie een schat aan kansen om zich te ontwikkelen. Bergman Clinics biedt aan sterk presterende Clinic Managers bovendien volop kansen om door te groeien binnen de organisatie.

 

Interesse?

Bergman Clinics werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.