Channel Marketing Manager Foodservice

Channel Marketing Manager Foodservice

 • Marketing
 • Consumer
 • Zeist
 • 792 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kraft Heinz werkgeverspagina voor andere vacatures

Honig, De Ruyter, Wijko – in de Benelux bestaat vijfentachtig procent van de business van Kraft Heinz uit lokale merken. Merken met veel potentie, zowel in retail als in out-of-home. “Dat geeft niet alleen vrijheid om te innoveren,” zegt Managing Director Roger Loo, “de investeerders verwachten dat ook van ons. Niet twee, maar twintig procent kunnen groeien.”

Het nieuwe Kraft Heinz

Sinds de overname door investeringsmaatschappijen Berkshire Hathaway en 3G Capital in 2013 en de fusie met Kraft Foods in 2015 is het bedrijf in een stroomversnelling geraakt. Met de aanstelling van MD Roger Loo in 2016 is het tijdperk van transformaties officieel afgerond, en het tijdperk van uitbouwen en top-line groei aangebroken. In een interview met Janko Klaeijsen van Top of Minds zei Loo daarover:

 “Het oude Heinz en het nieuwe Kraft Heinz verkopen dezelfde merken, maar zijn totaal verschillende bedrijven. En daar horen andere mensen bij. Om het hier ver te schoppen heb je twee dingen nodig: een sterk analytisch vermogen en het talent om te kunnen simplificeren. Als je dat in de vingers hebt, kan het hier heel snel gaan.” Lees het volledige interview met MD Roger Loo.

Foodservice

Out-of-home is een goede plek om brand awareness te bouwen. Mensen gaan naar horeca-gelegenheden om zichzelf of elkaar te verwennen. Dat is een uitstekende associatie voor een merk. Want wie buiten de deur Heinz tomatenketchup bij de maaltijd krijgt, grijpt in de supermarkt ook eerder naar dat merk. Naast branding levert de Foodservice tak van Kraft Heinz ook mooie cijfers op – het team van 31 fte zorgt voor vijftien procent van de totaalomzet binnen de Benelux.

“Twee jaar geleden stapte ik binnen Heinz over van Retail naar Foodservice. Dit kanaal kent een heel andere dynamiek tussen leverancier en outlet – je bent businesspartner in plaats van adviseur. Daardoor kun je een waardevolle persoonlijke ontwikkeling doormaken.” – Ilja Konneman, Sales Director Foodservice

Binnen Kraft Heinz bestaat de divisie Foodservice uit vier pilaren: National Accountmanagement (voor grote QSR-bedrijven, hotelketens, etc.), Accountmanagement richting groothandels, de buitendienst die vooral actief is op outlet-niveau, en Channel Marketing.

Vacature voor Channel Marketing Manager

De Channel Marketing Manager geeft leiding aan twee Channel Marketeers die verantwoordelijk zijn voor de merken De Ruyter, Honig en Heinz. Zelf is de Channel Marketing Manager verantwoordelijk voor best-practice-merk Wijko. De Manager analyseert de markt op basis van data uit verschillende bronnen en maakt duidelijk wat de hoofdzaken zijn. Wie grote resultaten wil behalen moet groots denken, dus de Manager ontwikkelt samen met het team vernieuwende business cases en presenteert die op Europees niveau. Deze Manager rapporteert rechtstreeks aan Sales Director Foodservice Ilja Konneman.

“Er is hier op dit moment ontzettend veel ruimte voor ondernemerschap. Het kan heel spannend zijn om een nieuw initiatief op te starten. Gecalculeerde risico’s nemen betekent ook dat je hard moet zijn wanneer iets niet lukt. En als het wel lukt, dan voelt dat ook echt als winnen.” – Ilja Konneman, Sales Director Foodservice

De Manager heeft vier focusgebieden:

 1. Positionering en activaties ontwikkelen – De Manager werkt samen met de Marketeers vanuit de Retail-divisie aan een sterke positionering van de merken binnen Foodservice. Neem Wijko – vanuit Retail ligt de nadruk voor dit merk op barbecue. Voor de horeca is dat moment echter minder relevant. Daarom is ervoor gekozen om de nadruk voor dit merk op het snack-kanaal te leggen. Vanuit die keuze kunnen het meerjarenplan, activaties en materialen ontwikkeld worden. De Manager ondersteunt zijn team in dit proces voor de merken De Ruyter, Honig en Heinz. Binnen Foodservice kan met dit soort activatieplannen het verschil gemaakt worden.
 2. Best-practice-merk Wijko – Een van de recente successen van het merk Wijko binnen Foodservice is het opzetten van de Wijko-club. Leden ontvangen ondersteuning bij de verkoop van de sauzen, waardoor zowel de ondernemer als Kraft-Heinz kunnen groeien. Daarbij horen persoonlijk advies van de accountmanager, gratis point-of-sale-materialen, recepten, spaarprogramma’s. De Manager bedenkt strategische marketingplannen om dit platform te blijven vernieuwen, zodat de samenwerking met ondernemers steeds hechter wordt.
 3. Team Management – Een goed leider zorgt voor structuur en inspiratie. De Manager geeft de twee Channel Marketeers de juiste balans tussen sturing, verantwoordelijkheid en feedback, zodat zij samen nieuwe strategische plannen voor hun merken kunnen ontwikkelen, pitchen en in de markt zetten. En natuurlijk om de successen samen te vieren.
 4. Portfolio optimaliseren – In samenwerking met accountmanagers wordt in kaart gebracht in hoeverre het portfolio aansluit op de vraag vanuit de markt. Neem bijvoorbeeld sachets – wanneer Kraft Heinz ketchup, frietsaus, mayonaise en mosterd in 17ml-sachets aanbiedt, kan dat voor outlets een reden zijn om voor een andere leverancier te gaan. Een die naast deze vier smaken ook currysaus aanbiedt. De Manager jaagt aan dat het Foodservice-portfolio wordt geoptimaliseerd om optimaal rendement te behalen.

“Ik vond dat moment in Spanje fantastisch: toen Max Verstappen won, rende hij eerst naar zijn team voor een group hug. Dat maakt Formule1 zo’n goede metafoor voor Kraft Heinz: we worden gestuurd op individuele targets, maar het blijft een teamprestatie.” – Roger Loo, Managing Director

Kandidaatsprofiel

 • Game-changer
 • Creatief
 • Lef om gecalculeerde risico’s te nemen
 • Inspirerend manager
 • Brengt structuur
 • Category of accountmanagement in een professionele omgeving
 • Foodservice kan een voordeel zijn

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.