CFO

CFO

 • Finance
 • Dordrecht
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1858 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Trifleet Leasing werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf tien jaar ervaring
 • Met accountancy
 • In een internationale omgeving
 • Waarvan minimaal twee jaar in een eindverantwoordelijke functie
 • Binnen B2B-dienstverlening (bijvoorbeeld financieel of logistiek)
 • Ervaring met digitalisering en het opzetten van schaalbare financeprocessen
 • Kennis van treasury, fiscal en legal

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.#LI-DNI

Download volledig profiel

Trifleet Leasing heeft meer dan dertig jaar wereldwijde ervaring in containerleasing. Het bedrijf heeft kantoren in de buurt van grote havensteden, zoals Rotterdam, Houston, Shanghai en Singapore, en daarnaast handelsagenten op verschillende continenten. De hands-on CFO bouwt en ontwikkelt het team en leidt de digitalisering en procesoptimalisatie van de finance-afdeling om verdere groei te faciliteren.

Over Trifleet Leasing

Trifleet Leasing biedt, met een eigen vloot van drieëntwintig duizend tankcontainers, leasingmogelijkheden aan klanten over de hele wereld. Met een kernteam van veertig medewerkers is deze wereldwijde aanwezigheid extra opvallend: het bedrijf behoort tot de top-zes spelers in de branche. De organisatie combineert diepgaande technische en logistieke kennis met expertise in de sectoren chemie, energie, voeding en farmaceutica.

Trifleet Leasing werkt aan veiliger en duurzamer transport, door oplossingen te bieden die afval verminderen, minder energie verbruiken en de mogelijkheid bieden om producten duurzamer op te slaan. Het bedrijf heeft een sterke focus op digitalisering en verkent voortdurend nieuwe wegen om de groei en operationele efficiëntie te verbeteren, processen te stroomlijnen en de verwachtingen van de klant te overtreffen.

Bijna drie jaar geleden nam de in Chicago gevestigde, beursgenoteerde leasemaatschappij GATX Corporation Trifleet Leasing over. Het doel: de marktpositie van Trifleet Leasing versterken als topspeler in de markt, door gebruik te maken van het wereldwijde klantenbestand en de uitgebreide ervaring van GATX. Als wereldleider in de leasingmarkt voor railwagons heeft GATX de capaciteiten om voor Trifleet Leasing waardecreatie op de lange termijn te waarborgen.

Naast focus op commerciële activiteiten is er veel aandacht voor de financiële en juridische administratie. Deze onderdelen versimpelen en efficiënter laten verlopen is een belangrijke doelstelling voor de CFO. De logistieke onderdelen zijn uitbesteed aan gespecialiseerde partners. Ook het testen en modificeren van containers om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen wordt uitbesteed, maar Trifleet Leasing blijft verantwoordelijk. Het Trifleet Leasing-team zorgt ervoor dat elke transactie snel, transparant en compliant verloopt.

Om de activiteiten nog schaalbaarder te maken liggen er veel kansen in het verder digitaliseren van de organisatie. De CFO en haar/zijn team gaan zorgen voor een strak gestroomlijnd proces voor maandelijkse en jaarlijkse rapportages en voor bruikbare en toegankelijke managementinformatie in de vorm van dashboards. Zodat ze uiteindelijk een rol als strategische businesspartner kunnen innemen.

Vacature: CFO

De CFO is onderdeel van het MT en wordt eindverantwoordelijk voor accounting en control plus rapportage aan de aandeelhouders. Zij/hij zorgt dat de finance-afdeling gebruik maakt van geautomatiseerde processen en de juiste technologie. De CFO geeft leiding aan het financeteam, met daarin in elk geval een business control-manager, financemanager en debiteurenmanager – en met ruimte om het team te vergroten. Het bouwen aan en ontwikkelen van het financeteam is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van de CFO.

Dashboarding en rapportage
Trifleet Leasing beschikt over een schat aan (financiële) data. Om deze data te benutten in de bedrijfsvoering moet er een verbeterslag worden gemaakt als het gaat om digitalisering. Te denken valt aan state-of-the-art dashboards en live managementinformatie. Het doel is een geautomatiseerde workflow te verkrijgen waarin de data naar binnenstromen en vervolgens door de CFO en haar/zijn team kunnen worden geanalyseerd om tot kritieke inzichten te komen. Met deze informatie ondersteunt de CFO de rest van de organisatie op weg naar verdere groei.

Vanuit een stevige accounting-achtergrond, met een goede business sense en uiteraard ook via dialoog met stakeholders uit de business, stuurt zij/hij het team hierin – met begrip van het complexe samenspel van entiteiten en valuta’s.

Ook de periodieke rapportages – maandafsluiting en jaarverslag – zijn een kans om een verdere digitaliseringslag te maken voeren. Zij/hij zet een rapportage-playbook op met heldere processen, zodat overzichtelijke rapportages tijdig en volgens eenduidige kwaliteit worden opgeleverd. Hoewel de CFO hierin een sturende rol heeft, is zij/hij ook in staat tot delegeren. De CFO is succesvol als schaalbare processen stevig zijn ingebed in de finance-organisatie en het volledige team zich verantwoordelijk voelt voor het volgen en blijven verbeteren van deze processen.

Finance is het hart van onze organisatie, en met de beoogde digitaliserings- en professionaliseringsslag is deze functie van strategisch belang. De CFO heeft stevige ervaring in accounting en control, maar bezit ook de potentie om strategisch en bedrijfsmatig mee te denken. De groeimogelijkheden die deze functie haar/hem daarin biedt, maken deze rol extra interessant voor een CFO die vooral mét het team een resultaat wil neerzetten.” – Erik Henstra, Managing Director Trifleet Leasing

De CFO zoekt de samenwerking met andere afdelingen en met GATX. Zij/hij adviseert deze stakeholders en zorgt door middel van uitstekende communicatie dat de betrokkenen op een lijn zitten.

De kandidaat
De CFO is vanzelfsprekend financieel goed onderlegd. Zij/hij maakt indien nodig zelf een rapportage of controleert de boeken en bouwt hiermee vertrouwen op binnen het team. Daarnaast is zij/hij in staat om creatief en op bedrijfsniveau mee te denken en het team te inspireren om hetzelfde te doen.

De CFO is een zichtbare en verbindende leider, die fungeert als rolmodel en zo een stabiel team opbouwt. Zij/hij delegeert waar het kan en pakt zelf zaken op waar het moet. De CFO kan in deze rol een gigantische impact maken, en dat binnen een wereldwijd bedrijf met een MKB-karakter én een corporate aandeelhouder. De containerleasingmarkt groeit nog altijd en is continu in beweging, met steeds meer oog voor toekomstgerichte en duurzame toepassingen. Een dynamische, uitdagende rol dus, voor een kandidaat met een flinke dosis nieuwsgierigheid en ambitie.

 

Interesse?  

Trifleet werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.