Category Manager Drinks

Category Manager Drinks

 • Marketing
 • Consumer
 • Zeist
 • 862 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kraft Heinz werkgeverspagina voor andere vacatures

Karvan Cévitam heeft de laatste jaren meerdere malen de categorie Siropen opgeschud met mooie innovaties zoals Karvan Cévitam Ice Tea en Karvan Cévitam Go. Met Go bouwt Karvan Cévitam een nieuw segment binnen de categorie, door siropen voor onderweg aan te bieden. Innovatief, maar dat is nog niets in vergelijking met wat Kraft Heinz in petto heeft voor de categorie Drinks. De uitdaging is om alle innovaties en klassiekers goed tot hun recht te laten komen op de winkelvloer. Daarom wordt een Category Manager Drinks aangetrokken.

Over Kraft Heinz

Sinds de overname door investeerders Berkshire Hathaway en 3G Capital in 2013 en de fusie met Kraft Foods in 2015 is de organisatie in een opwaartse spiraal terecht gekomen. Wat de groei en winstgevendheid bijzonder maakt, is dat deze grotendeels op lokaal niveau wordt aangedreven. Ruim 85 procent van de business van Kraft Heinz Benelux bestaat uit lokale merken, zoals Roosvicée, Karvan Cévitam, De Ruijter, Venz, Brinta en Honig. Merken met een plek in het hart van veel Nederlanders, maar vooral merken met veel potentie. In een interview met Janko Klaeijsen van Top of Minds zei de Managing Director Roger Loo daarover:

“Dat geeft niet alleen vrijheid om te innoveren, de investeerders verwachten dat ook van ons. Niet twee, maar 20 procent kunnen groeien.” – Roger Loo, Managing Director Kraft Heinz Benelux

Categorie-denken is in de commerciële organisatie centraal gezet. Dit komt tot uiting in de opbouw van alle commerciële teams. In Nederland is Kraft Heinz actief in vier categorieën: Drinks, Meals, Brunch en Sauzen. Voor iedere categorie bestaat een multidisciplinair team waarin Account Managers, Brand Managers, Category Managers, Space Managers en R&D nauw samenwerken. Category Management (8 fte) valt binnen de afdeling Category Development, samen met de disciplines Revenue Growth Management, Space Management en Shopper Activation Management.

Over de vacature: Category Manager Drinks

De Category Manager werkt samen met de belangrijkste retailers van het land om de categorie Drinks te laten groeien. Het is zowel intern als extern een business-building rol. Om groeiplannen op te stellen en te implementeren werkt de Category Manager samen met het crossfunctionele categorie team Drinks. De Lead van het categorieteam Drinks is Daan Uljee, die recent de overstap naar FMCG zette vanuit strategieconsulting.

“Wat de categorie Drinks interessant maakt is de dynamiek tussen onze twee merken. Als marktleider is Karvan Cévitam het belangrijkste merk binnen Siropen. Wanneer wij groeien, groeit de hele siropencategorie. En vrijwel alle innovaties in deze categorie komen uit onze koker. Natuurlijk zijn retailers dan benieuwd naar onze plannen. Roosvicée daarentegen is juist dé challenger binnen de categorie Fruitdranken, een subcategorie die in zijn geheel onder druk staat. Daar zit de uitdaging om met creatieve oplossingen het verschil te maken. En omdat Karvan Cévitam en Roosvicée allebei lokale merken zijn, kunnen wij als Drinks team alle plannen op het gebied van promotie, assortiment, nieuwe innovaties en activatie zelf lokaal ontwikkelen.” – Daan Uljee, Commercial Category Lead Drinks

Uit dit citaat blijkt duidelijk hoe Kraft Heinz samenwerkt met retailers. De relatie met retailers is van groot belang, daardoor zit de Category Manager samen met de Account Manager zeer regelmatig bij de klant. Op basis van kwalitatieve en kwantitatieve bronnen brengt de Category Manager ontwikkelingen binnen de categorie in kaart en doet hij/zij inzicht op in consumenten, shoppers en retailers. Dit maakt de Category Manager tot dé expert op dit gebied. Hierdoor is het mogelijk om de behoefte van de consument, agenda van de retailer en planning van Kraft Heinz op elkaar afstemmen en retailers op basis van feiten en inzichten te adviseren hoe ze het beste kunnen omgaan met kansen en bedreigingen voor de categorie. Op basis van data en contact met retailers ontwikkelt de Category Manager een categoriestrategie en communiceert deze aan de rest van de organisatie. Zo zorgt de categoriestrategie ervoor dat de organisatie in kan spelen op de markt en waarde aan de categorie kan toevoegen.

Kandidaatsprofiel

 • Self starter
 • Daadkrachtig en resultaatgericht
 • Teamplayer
 • Netwerker

Mogelijke profielen

 • In ieder geval WO-niveau
 • Category Management binnen FMCG of Retail
 • (Trade) Marketing of Sales voor sterk concurrerende FMCG-merken
 • Consulting

Competenties

 • Analytisch
 • Kwantitatieve en kwalitatieve data actionable maken
 • Conceptueel sterk ontwikkeld
 • Communicatief sterk

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.