Category Development Manager Boter & Kaas

Category Development Manager Boter & Kaas

 • Sales
 • Consumer
 • Amersfoort
 • 960 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de FrieslandCampina werkgeverspagina voor andere vacatures

FrieslandCampina in de supermarkt

De producten van FrieslandCampina zijn niet weg te denken uit de supermarkt. Albert Heijn, Jumbo en alle Superunie-leden: de schappen zouden maar leeg zijn zonder de melk, boter, yoghurt, kwark, vla, kaas en sappen van FrieslandCampina. Naast de dominantie binnen de categorieën vormen de categorieën waarin FrieslandCampina actief is 14% van de totale omzet van de supermarkten. Daarom voelt FrieslandCampina zich verantwoordelijk voor de groei van de categorieën in het geheel. De organisatie is ingedeeld naar (multidisciplinaire) categorie-teams om een assertieve expert-rol aan te kunnen nemen ten opzichte van de klant.

De campagne ‘Sterk met Campina’ in samenwerking met topsporter Epke Zonderland is daar een voorbeeld van. Natuurlijk komt de melk van Campina terug in deze commercial, maar de boodschap is breder. Het gaat om de kracht van basisvoeding – zoals zuivel – als onderdeel van een gezonde, sportieve leefstijl.

Vacature voor Category Development Manager Boter & Kaas

De Category Development Manager is de drijvende kracht achter de groei en ontwikkeling van de categorie Boter & Kaas bij supermarkten. Boter & Kaas kent een uitdagend speelveld gedomineerd door private label, maar met hoge marges voor merkproducten. Die merkproducten maken voor de bekende, kwalitatieve supermarkt het verschil ten opzichte van de discount formules. De Category Development Manager geeft, onder andere in samenwerking met de marketingafdeling van FrieslandCampina, vorm aan de categorie-strategie voor Boter & Kaas en definieert daarbinnen de rol van merkkaas. Hoe? Bijvoorbeeld door de introductie van nieuwe producten die zich richten op een nieuwe doelgroep. Of door in te haken op grote themacampagnes zoals de Albert Heijn Boerderijmini’s (september/oktober 2014) waarbij kinderen konden sparen voor uitdrukplaatjes van boerderijdieren.

De Category Development Manager is verantwoordelijk voor de pricing- en promotiestrategie voor de gehele categorie en werkt nauw samen met de klant. Retailers nodigen FrieslandCampina uit om te sparren over promoties, acties om de klantloyaliteit te vergroten en (potentiële) groeidrijvers binnen de categorie. De Category Development Manager neemt de klant en de collega’s bij sales en marketing mee in de te varen koers. Dat vraagt om een professionele, volwassen en stevige houding van de Category Development Manager. Edwin Blom (Directeur Sales & Shopper Marketing): “Je zou kunnen zegen, category development stuurt de commerciële strategie.”

Organisatie FrieslandCampina

Edwin Blom is recent aangetrokken als Directeur Sales & Shopper Marketing. Naast drie Customer Development Directors, rapporteren de Category Development Managers van de vier categorieën aan Edwin. Binnen het team voor Boter & Kaas vallen twee Category Developers en een Activatie Specialist. Voor meer informatie over de organisatie, bezoek de werkgeverspagina van FrieslandCampina.

Profiel

 • Bruggenbouwer, sterk in relatiemanagement en meekrijgen van cruciale stakeholders
 • Social influencer
 • Strategisch en gericht op de lange termijn
 • Professioneel, berekenend en volwassen

Ervaring

 • Commerciële ervaring
 • Ervaring met retail of FMCG
 • Leidinggevende ervaring

Groeimogelijkheden

 • Internationaal doorgroeien
 • Richting sales of marketing
 • Naar andere FrieslandCampina onderdelen zoals Foodservice, Ingredients of Retail Brands

Contact

Category Development Manager Boter & Kaas Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.