Category Development Manager E-commerce

Category Development Manager E-commerce

 • Sales
 • Consumer
 • Zoeterwoude
 • 992 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Heineken vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De eerste hit onder de zoekterm ‘Heineken kopen’ is niet de website van Heineken, maar leidt naar een van de grootste retailers van Nederland. En dat is precies de bedoeling. Bier is een product dat vaak online gekocht wordt. Sterker nog: bier kan een trigger zijn voor de consument – kratten zijn zwaar – om van de winkel naar de webshop over te stappen. Voor retailers is Heineken een onmisbare partner om online te groeien. De ambitie is om daar samen nog verder in te ontwikkelen.

Online strategie van Heineken

Heineken is category captain. Eigenlijk altijd al geweest. Logisch dus dat ze ook op het gebied van e-commerce voorop lopen. Een aantal jaar geleden is Heineken – in samenwerking met een extern consultancy bureau – begonnen met het ontwikkelen van de strategie. De relaties met de retailers zijn opnieuw gedefinieerd en de eerste resultaten zijn zichtbaar. Samen met retailers worden hier steeds sneller stappen in gezet. Heineken wil de onbetwiste #1 partner voor retailers blijven om de potentiële groeikansen binnen e-commerce samen op te pakken.

“Heineken wil de preferred partner voor digital zijn voor iedere retailer.” – Lex Burgerhout

Vacature voor een Category Development Manager E-commerce

Als iemand de Category Development Manager E-commerce op een borrel vraagt ‘wat doe jij eigenlijk voor werk?’, dan is het antwoord: ‘Ik help retailers online meer bier te verkopen.’ Dat doet hij/zij door samen met de retailer meer traffic naar de webshops van de retailers te leiden, de conversie-ratio te optimaliseren, bezoekers terug te laten komen en ze ertoe te verleiden meer (verschillende) producten in hun winkelmandje te leggen dan de vorige keer. Deze functie combineert dus online marketing met strategisch category management.

Voorbeelden van succesvolle projecten

 • Heineken Biertegoed: wie een krat Heineken met Biertegoed koopt in de (web)winkel en de code in de Heineken Biertegoed App activeert, kan zijn/haar ‘Biertegoed’-saldo verzilveren voor een vers getapte Heineken aan de bar in een van de ruim 2000 deelnemende cafés (#multichannel).
 • Een ander succesvol project voor meer traffic en een hogere conversie is de introductie van Heineken Extra Vers bij jumbo.com. De eerste Heineken Extra Vers flesjes waren only online verkrijgbaar via jumbo.com, wat hen een behoorlijke piek in traffic en conversie opleverde.
 • Een sterk staaltje online category management heeft Heineken gerealiseerd met de introductie van de BierKiezer. Een online tool op jumbo.com waardoor consumenten worden geholpen bij het kiezen van het juiste (speciaal)bier.

Type werkzaamheden

Heineken BiertegoedDe Category Development Manager E-commerce rapporteert aan Lex Burgerhout en ondersteunt hem in de verdere ontwikkeling van de e-commerce strategie. Op basis van trends en data – op het gebied van shoppersgedrag en marktontwikkelingen – ontwerpen zij samen de ideale shopper journey. De nieuwe Category Development Manager is verantwoordelijke voor de ontwikkeling van effectieve online activaties en promoties in lijn met de strategie. Uiteraard in nauwe samenwerking met de retailer, de Account Managers bij Heineken en externe bureaus.

“Dit is een zichtbare functie met veel exposure door de hele organisatie, maar ook extern naar klanten toe. Dat biedt veel kansen voor de toekomst.” – Lex Burgerhout

Dit is een spil-functie tussen marketing en sales, waarbij overtuigingskracht en daadkracht niet mogen ontbreken. Dat gaat overigens verder dan alleen Retail Nederland: de Category Development Manager E-commerce wisselt best practices uit met de e-commerce collega’s van Heineken Horeca en Heineken Global.

Profiel

 • Zelfstandig
 • Overtuigend
 • Analytisch
 • Ondernemend

Ervaring

 • Minimaal drie jaar werkervaring
 • In e-commerce of FMCG
 • Category Development Management
 • Stakeholder management

Interessant, want:

 • Verder uitbouwen van het e-commerce kanaal voor het grootste biermerk van Nederland
 • Impact, zowel intern als extern

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.