Business Insights Manager Logistics

Business Insights Manager Logistics

 • Utrecht
 • Gepubliceerd op 25 september 2020
 • Vanaf 9 jaar werkervaring
 • 1410 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • Minimaal 5 jaar consultancy ervaring + minimaal 4 jaar managementervaring
 • Consulting en/of strategische projecten in een grootschalige omgeving
 • Ervaring met het aansturen van een team
 • Stakeholdermanagement
 • Sterk analytisch

Bol.com groeit snel. De bijbehorende opschaling van de logistieke capaciteit zorgt voor een veelvoud aan interessante puzzels met enorme financiële consequenties. De Business Insights Manager Logistics is de inspirerende leider van het BI-team dat logistieke data, commerciële cijfers en klantfeedback verweeft tot actionable insights op het gebied van warehousing en distributie. Dit is een high-impact consulting-exit.

Bol.com

Met pakweg 11 miljoen actieve klanten en een assortiment van ruim 23 miljoen artikelen is bol.com is de online marktleider. Het warenhuis heeft een bijzonder breed aanbod. Van boeken, muziek en games tot babyspullen, huishoudelijke apparaten en nog veel meer. Een groot deel van het assortiment wordt aangeboden door pakweg 35.000 verkooppartners. Een deel van hen besteedt daarnaast de logistiek uit aan het online platform en maakt gebruik van het distributiecentrum van bol.com.

Innovatie zit in het DNA van de organisatie en dat is in alle disciplines terug te zien. Goede ideeën kunnen overal in de organisatie ontstaan. Altijd loopt er wel ergens een vernieuwende pilot. Natuurlijk worden de resultaten goed gemeten en bij succes wordt er effectief opgeschaald. Om een voorbeeld te noemen: sinds vorig jaar verstuurt bol.com artikelen zoals huishoudelijke apparatuur, luiers en speelgoed zonder de iconische blauwe doos. Wanneer de eigen verpakking stevig genoeg is voor het transport plakt bol.com daar tegenwoordig alleen nog een verzendlabel op. In 2020 worden naar verwachting 7 miljoen artikelen niet meer ingepakt voor verzending. Daarmee bespaart het bedrijf een enorme hoeveelheid verpakkingsmateriaal, wat zowel de kosten als de CO2-uitstoot verder terugbrengt. Een win-win-situatie dus!

“Er is in de Benelux geen andere logistieke operatie die zo groot is als die van bol.com. Het is heel gaaf om mee te kunnen bepalen over de richting daarvan.” – Sascha Jansen, Director Logistics Operations

Dagelijks werken zo’n 2.000 mensen aan het verbeteren van de ervaring van de klant. Dat doen ze op een analytische en data-gedreven manier. Bol.com begrijpt wat de klant wil – dat is de sleutel tot het succes en de razendsnelle groei van het innovatieve platform. Daarom stelt bol.com hoge eisen aan het analytische en conceptuele vermogen van medewerkers op alle fronten.

Vacature: Business Insights Manager Logistics

De Business Insights Manager Logistics draagt direct bij aan de groeiversnelling van de logistieke organisatie van bol.com. Als rechterhand van Sascha Jansen (Director Logistics Operations), als sparringpartner voor het MT Logistiek, als adviseur voor de directie, als strategische spin in het web die de hele afdeling helpt om alle expertise te bundelen en, last but not least, als manager van het team Business Insights (5 fte).

“Het is echt een eervolle baan. Je zit hier in het kloppend hart van bol.com.” – Sascha Jansen, Director Logistics Operations

De Business Insights Manager denkt mee over de warehousevisie en logistieke strategie. Van innovaties tot capaciteitsvraagstukken, van crisismanagement tot het analyseren en optimaliseren van de performance, van eigen assortiment tot dat van partners, van brievenbuspakketjes tot wasmachines. De Business Insights Manager bundelt, evalueert en verrijkt de inzichten die het team uit de data haalt en vertaalt ze naar samenhangende adviezen die de logistieke organisatie robuuster, schaalbaarder en beter bestuurbaar maken. Soms gaan de nieuwste inzichten in tegen de status quo. De Business Insights Manager zorgt dan dat het team niet alleen gelijk heeft, maar het ook krijgt.

Omdat de kwaliteit van de inzichten in hoge mate afhankelijk is van het niveau van het team, is het ontwikkelen van de professionals een cruciaal onderdeel van deze rol. De uitdaging schuilt in de diversiteit van het team: van Black Belts en Data Analisten tot de Teamleider Logistieke Services en de Peak Lead die het logistiek perspectief binnen het feestdagenteam vertegenwoordigt.

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via
catherine.visch@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Business Insights Manager Logistics

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Business Insights Manager Logistics

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Business Insights Manager Logistics

Vraag over deze vacature? Vraag het Catherine Visch

Volgende vacature
Operational Compliance AnalystIMC

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.