Business Development Manager Europe

Business Development Manager Europe

  • Sales
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 652 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de KidKraft werkgeverspagina voor andere vacatures

Het Amerikaanse KidKraft is de grootste producent en distributeur van levensechte poppenhuizen en de nummer twee in speelgoedkeukens. Daarnaast verkopen ze kindermeubels voor binnen en buiten, houten treinen en puzzels. Elke maand wordt 74.000 keer het zoekwoord ‘poppenhuis’ ingetypt op Google en 2.400 keer wordt er gezocht naar ‘KidKraft poppenhuis’. Het doel van de Business Development Manager Europe is KidKraft zo bekend te maken, dat iedereen altijd direct ‘KidKraft’ zoekt.

Werken bij KidKraft

Door de levensgrote afmetingen, uitstekende kwaliteit en focus op details zijn de producten van KidKraft allemaal nét echt. Dat is wat de producten van KidKraft bijzonder maakt: kinderen wanen zich even in de grote-mensen-wereld. Dit verhaal uitwerken en vertellen staat aan de basis van de huidige marketingstrategie. De Business Development Manager Europe ontwikkelt de strategie verder en zorgt voor de implementatie en activatie voor de Europese markt. De Business Development Manager is de eerste professional op het Europese hoofdkantoor van KidKraft in Amsterdam die hiermee aan de slag gaat en heeft dus veel impact op de toekomst van het merk. Hij/zij rapporteert aan de Commercieel Directeur Europa, Martijn de Bruijn en heeft veel contact met de Global Senior Vice President Marketing in Dallas. Op korte termijn zal de Business Development Manager een Junior Business Developer aannemen, die hem/haar ondersteunt.

Brand awareness

Stap één is het bouwen van brand awareness. Ieder touch-point in de customer journey speelt daarbij een rol. Geen regen van logo’s of eindeloze reclames, maar kwalitatieve storytelling. De Business Development Manager is de auteur van een consistent verhaal over KidKraft dat online een weg zal gaan vinden – via hun eigen website en via de webshops waar de producten verkocht worden.

Online

Online is een belangrijk verkoopkanaal voor KidKraft; 80% van de bestellingen wordt via het web gedaan. De volgende stap is dan ook om de producten van KidKraft beter vindbaar maken. Er wordt – vooral in de feestmaanden – veel gezocht naar ‘poppenhuizen’. Slechts een kleine groep zoekt daadwerkelijk naar ‘KidKraft poppenhuis’. De Business Development Manager zorgt er – in samenwerking met een online marketingbureau – voor dat de producten van KidKraft bij een zoekterm als poppenhuis, zandbak, houten puzzel of speelgoedkeukentje hoog in de zoekresultaten eindigen. Daarnaast is de Business Development Manager verantwoordelijk voor de positionering en zichtbaarheid van het merk KidKraft bij grote e-tailers zoals bol.com, wehkamp.nl en Amazon. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een brand-page of het delen van video’s over producten. De Business Development Manager zal veel met de sales-professionals meegaan naar (internationale) klanten om te zorgen dat de merkidentiteit van KidKraft goed overgenomen wordt en aansluit bij de presentatie op hun platformen. Deze samenwerking is nieuw binnen KidKraft. De Business Development Manager heeft dan ook veel vrijheid om deze effectief in te vullen. Het verder ontwikkelen van het eigen e-commerce kanaal is op korte termijn van strategisch belang. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een B2C- en een B2B-winkel. De laatste is specifiek gericht op kleinere retailers en webshops, die zelf gemakkelijk bestellingen kunnen plaatsen. De Business Development Manager zal hier vanaf het begin af aan intensief bij betrokken zijn.

Op de winkelvloer

Ook in speelgoedwinkels is nog veel ruimte om te laten zien waar KidKraft voor staat door de presentatie op de winkelvloer te perfectioneren. De producten worden nu in platte, bruine dozen aangeleverd, terwijl dit dé plek zou moeten zijn waar de shopper – en natuurlijk ook de eindgebruiker – de producten van KidKraft kan ervaren. De Business Development Manager ontwikkelt een shopfloor-marketingplan en beslist onder andere of verpakkingen aan vernieuwing toe zijn.

Brand love

De Business Development Manager is succesvol als de hele doelgroep weet wat KidKraft is en waar het voor staat, en daar stiekem een beetje verliefd op is. Het creëren van brand love zorgt voor herhalingsaankopen en een positieve word-of-mouth. Ideeën waar op dit moment mee geflirt wordt om de brand love op te bouwen, zijn het aangaan van interessante partnerschappen zodat mensen het merk ook buiten de bestaande verkoopkanalen kunnen ervaren en beleven. Denk daarbij aan het aankleden van de speelhoek in grote woonwarenhuizen of een speelgoedkeukentje bij aankoop van een nieuwe keuken. De Business Development Manager mag dit soort plannen verder ontwikkelen en uitrollen.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.