Business Development Manager

Business Development Manager

 • Consulting Exit
 • Consumer
 • Aalten
 • Gepubliceerd op: 09 april 2024
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 1257 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 3 jaar ervaring
 • Met strategieconsulting
 • Projectmanagementskills
 • Proactief
 • Initiatiefrijk

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Kaemingk is Europees marktleider in seizoensdecoratie voor in en om het huis. De organisatie is kerngezond en ziet veel kansen en mogelijkheden om internationaal haar positie verder te versterken en uit te breiden. De Business Development Manager gaat strategische projecten initiëren en verder brengen die bijdragen aan groei, efficiency en vernieuwing.

Over Kaemingk

Kaemingk is een toonaangevend bedrijf op het gebied van seizoensdecoratie en heeft door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd in de branche. Het bedrijf staat bekend om zijn uitgebreide assortiment van decoratieve artikelen, woonaccessoires, tuindecoratie en sfeerverlichting voor binnen en buiten. De kerstartikelen realiseren hierbij de grootste omzet.

Bij Kaemingk zijn ruim vijfhonderd medewerkers dagelijks aan de slag om klanten zo efficiënt mogelijk van dienst te zijn. Het bedrijf heeft kantoren en showrooms in Europa, China en de VS en werkt samen met ontwerpers en fabrikanten over de hele wereld om unieke en kwalitatief hoogwaardige producten te kunnen aanbieden. Tot het klantenportfolio behoren DIY, e-commerce, tuincentra, warenhuizen, supermarkten, discounters en diverse retailers in meer dan tachtig landen. Kaemingk helpt klanten bij het samenstellen van een commerciële collectie en biedt deskundig advies en maatwerkoplossingen voor producten, verpakkingen, ordersystemen en logistiek. Het bedrijf hecht daarnaast veel waarde aan innovatie, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Kaemingk streeft ernaar om de CO2-uitstoot te minimaliseren en goede sociale omstandigheden te waarborgen binnen de gehele waardeketen.

Kaemingk is een kerngezonde organisatie: naast de sterke operationele focus zijn er talrijke strategische kansen om verder te verkennen. Kansen die een ambitieuze Business Development Manager verder kan brengen door met visie, energie en enthousiasme projecten op te pakken en bij te dragen aan groei, efficiency en vernieuwing.

Vacature: Business Development Manager

De Business Development Manager rapporteert aan de CEO en werkt nauw samen met de senior Business Development Manager die van BCG komt en binnenkort start bij Kaemingk. Het doel van deze nieuwe functie is om bestaande strategische projecten op te pakken en verder te brengen, maar ook om nieuwe projecten te initiëren. Hiervoor is het van belang dat de Business Development Manager proactief is, de stevigheid bezit om zaken in beweging te krijgen en zelfstandig strategische kansen uitwerkt in plannen en deze ook gaat managen.

De strategische uitdagingen en mogelijkheden zijn legio. De internationale markt voor kerstdecoratie groeit nog steeds. Naast de focus op Europa en het in kaart brengen van de witte vlekken waar de aanwezigheid versterkt kan worden, bieden de markten buiten Europa, en met name de VS, nog veel kansen. Ook zijn er lessen te halen uit de samenwerking met de huidige keyaccounts.

“Alles wat in de wereld gebeurt heeft directe impact op onze business. Als Business Development Manager ben jij degene die relevante business data bestudeert, implicaties afleidt en kansen identificeert om vervolgens om te zetten in strategische projecten. Wat dat betreft is Kaemingk een heel grote speeltuin met veel kansen en mogelijkheden.” – Patrick van Tol, Directeur

Op vele vlakken kunnen stappen gezet worden om de operationele efficiency te vergroten. Implementatie van het nieuwe ERP-systeem, datamanagement, compliance, het aanscherpen van leveranciersvoorwaarden en de verduurzaming van de waardeketen. Allemaal ontwikkelingen waar de Business Development Manager zich over kan buigen. Maar ook ontwikkelingen op het vlak van kunstmatige intelligentie, robotisering en innovaties wat betreft klimaatneutraliteit en CO2-reductie spelen een belangrijke rol. Voor de vele vraagstukken is het nodig dat Kaemingk toekomstgerichte keuzen kan maken, gebaseerd op een heldere visie en onderbouwd met steekhoudende argumenten en data.

De Business Development Manager is breed georiënteerd, heeft voelsprieten binnen en buiten de organisatie en kan verbanden leggen, conclusies trekken en strategische aanbevelingen doen. De Business Development Manager vertaalt strategie naar concrete actieplannen, bouwt draagvlak en krijgt anderen mee in verandering, en dat allemaal met heldere communicatie. Een uitdagende rol met directe impact binnen een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief en strategisch ondernemerschap.

Interesse?

Kaemingk werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Frederique Duynstee via frederique.duijnstee@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Frederique Duynstee Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Business Development Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.