Business Development Manager AniPlan

Business Development Manager AniPlan

  • Sales
  • Health
  • Amsterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1703 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de AniCura Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Huisdieren verdienen net als mensen de beste en meest liefdevolle zorg. Steeds meer dierenklinieken bieden AniPlan aan: een pakket van AniCura dat huisdieren preventieve zorg biedt. De Business Development Manager AniPlan sluit bestaande AniCura-klinieken aan op AniPlan en levert waardevolle input waarmee AniCura het pakket nog efficiënter in de markt kan zetten. 

Over AniCura

AniCura ontstond in 2011 door de fusie van een aantal van de beste dierenziekenhuizen in Scandinavië. In de daaropvolgende jaren sloten steeds meer Europese dierenklinieken zich bij AniCura aan. Vandaag de dag telt de aanbieder van specialistische, diergeneeskundige zorg zo’n 6000 medewerkers, verspreid over 325 klinieken in 15 Europese landen.

In Nederland is AniCura met ca. 90 vestigingen, ruim 1000 medewerkers en een marktaandeel van meer dan vijftien procent de kwaliteitsleider van veterinaire zorg. Sterker, de organisatie laat de concurrentie op dit gebied ver achter zich. Maar AniCura is van mening dat het altijd beter kan. Daarom zet de organisatie vol in op verdere verbetering van de dienstverlening., bijvoorbeeld door de landelijke dekking fijnmaziger te maken met meer nieuwe klinieken.

Vanuit dat oogpunt neemt de organisatie andere ketens over, waaronder Sterkliniek Dierenartsen. De groei van AniCura werd mede mogelijk gemaakt door investeringen van internationale partners als Nordic Capital, dat zo’n twee jaar geleden haar belang in AniCura aan Mars Petcare verkocht. Mars Petcare is wereldwijd marktleider in veterinaire zorg, met de beste dierenziekenhuizen en meer dan 50.000 dierenartsen en -assistenten in Amerika. AniCura is hét platform voor de Europese expansie van Mars Petcare.

Prioriteit binnen AniCura
Naast de acute diergeneeskundige verzorging, is preventieve zorg belangrijk voor een gezond huisdier. Juist dat biedt AniPlan: een pakket waarmee eigenaren van huisdieren zeker weten dat hun hond, kat of konijn elk jaar regelmatige gezondheidschecks en de juiste vaccinaties, ontwormingskuur en andere middelen tegen onder meer vlooien en teken krijgt. Op dit moment maakt ongeveer eenderde van de AniCura-klinieken in Nederland gebruik van AniPlan. Dat aantal moet op korte termijn flink toenemen. AniCura ziet het uitrollen en verder ontwikkelen van AniPlan dan ook als topprioriteit.

Vacature: Business Development Manager AniPlan

De Business Development Manager AniPlan speelt als onderdeel van het Nederlandse Management Team een cruciale rol in het verwezenlijken van AniCura’s ambities met AniPlan. Dat doet zij/hij door AniCura dierenklinieken die AniPlan nog niet aanbieden, te overtuigen dit wél te gaan doen. Het aansluiten van deze klinieken is de hoogste prioriteit voor de Business Development Manager. Maar ook de samenwerking intensiveren met de klinieken die AniPlan al aanbieden en samen met hen AniPlan als product nog verder verbeteren.

Eenmaal aan tafel spreekt de Business Development Manager in de kliniek met dierenartsen, praktijkmanagers en assistentes om hen de meerwaarde van AniPlan te doen inzien. Goede people skills, stakeholdermanagement en affiniteit met (huis)dieren zijn essentieel om deze gesprekken plezierig te laten verlopen, En uiteraard om heel concreet de doelstelling te realiseren: zoveel mogelijk nieuwe AniPlan-gebruikers aansluiten.

Consultative selling skills
De gesprekken hebben daarnaast ook heel duidelijk een consultative selling-karakter. Als verbindende schakel tussen de dierenklinieken en AniCura, weet de Business Development Manager als geen ander wat er aan beide kanten speelt en leeft. Waar hebben dierenartsen en -klinieken behoefte aan, hoe voorziet AniPlan in die behoefte en wat kan er nog beter? De kennis en datagedreven input van de Business Development Manager is voor AniCura onmisbaar om AniPlan door te ontwikkelen en te optimaliseren.

De rol komt met veel verantwoordelijkheid, maar ook met veel vrijheid. Los van een dag op het kantoor van AniCura in Amsterdam, staat de rest van de week voor de Business Development Manager in het teken van bezoeken aan dierenklinieken in het hele land.

De Business Development Manager AniPlan rapporteert aan Marc Prette, Country Manager AniCura Nederland. Daarnaast is er ook een rapportagelijn naar Anne Tegstam, Group Manager AniPlan, die vanuit het Zweedse hoofdkantoor verantwoordelijk is voor de pan-Europese ontwikkeling van AniPlan, de ondersteunende platformen en het delen van best practices.

“Als product bevindt AniPlan zich nog in de beginfase. Tegelijkertijd staat het als topprioriteit in de organisatie vol in de spotlights. Dat betekent dat je als Business Development Manager veel ruimte en support krijgt om AniPlan naar een hoger niveau te trekken, en daarmee echt een stempel op de organisatie kunt drukken.”– Anna Tegstam, Group Manager AniPlan

(Door)ontwikkelen AniPlan
De Business Development Manager speelt een belangrijke rol in het doorontwikkelen van AniPlan. Wat is de juiste inhoud en pricing? Hoe kunnen we AniPlan verder integreren met bestaande AniCura services en platforms? Hoe houden we klanten betrokken en hoe bevorderen we retentie? Om deze vragen te beantwoorden kan de Business Development Manager putten uit alle aanwezige informatie en ervaring over preventieve zorgproducten die er binnen AniCura Group is, evenals uit Mars Petcare en verwante zusterbedrijven in de Verenigde Staten.

Internationale exposure en doorgroeimogelijkheden
Ondanks dat de Business Development Manager een duidelijke focus op de Nederlandse markt heeft, geniet zij/hij de nodige internationale exposure, Uitstekende Engelse taalvaardigheid is dan ook een must. In het snelgroeiende bedrijf dat AniCura is, zijn er voor de juiste kandidaten zowel nationaal als internationaal interessante doorgroeimogelijkheden.

Structuren en processen zijn binnen AniCura niet in beton gegoten; medewerkers krijgen volop ruimte om hun eigen pad uit te stippelen. Eigen initiatief wordt niet alleen gewaardeerd, maar expliciet aangemoedigd. Dat vraagt om een Business Development Manager met een uitgesproken proactieve, zelfstartende mindset. Tot slot kunnen ook uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden niet ontbreken, net als een analytische en commerciële mindset.

 

Interesse? 

AniCura werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.

Contact

Business Development Manager AniPlan Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.