Strategy & Business Developer

Strategy & Business Developer

 • Strategy
 • Consumer
 • Zwaagdijk
 • Gepubliceerd op: 05 december 2017
 • 383 views

Action, de grootste, snelst groeiende non-food discount retailer van Europa, werd al twee keer op rij verkozen als ‘Retailer of the Year Europe’. Er zijn op dit moment winkels in 7 landen (Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en sinds kort Polen). Recent is er een vijfde distributiecentrum geopend om verdere internationale expansie mogelijk te maken. Er wordt momenteel een Strategy & Business Developer aangetrokken die grote impact kan hebben binnen deze snel ontwikkelende organisatie.

Over Action

De formule van Action is helder: bijzonder scherpe prijzen en een snel wisselend assortiment. Action weet zowel op ‘price’ als ‘surprise’ keer op keer te scoren. Dat zorgt voor een grote klantenbinding – veel klanten gaan meerdere keren per week naar de Action. In de schappen tref je A-merken zoals Coca Cola, Dove, Philips, Haribo en Bic, maar ook huismerken zoals Subliem, Werckman, Ziki, Spectrum en Teddy Care. De winkel staat vooral bekend om categorieën zoals decoratie, persoonlijke verzorging, speelgoed en huishoudelijke artikelen, maar er wordt ook regelmatig gekeken of er een business case is voor uitbreiding naar andere categorieën. Zo is recent de vernieuwde fashion-categorie in alle winkels uitgerold, compleet met private labels. En die formule werkt, want Action groeit hard over vier assen: bestaande klanten komen steeds vaker terug; bestaande winkels trekken nieuwe doelgroepen aan; er worden steeds meer nieuwe winkels geopend in de markten waar Action reeds een begrip is; en er worden nieuwe markten aangeboord. In 2016 was de omzet van Action €2.7 miljard – dat is 34 procent meer dan het jaar ervoor – en werden er 197 nieuwe winkels geopend. Ook wanneer de nieuwe filialen buiten beschouwing blijven, groeide de omzet met 6,9 procent. Action heeft op dit moment meer dan 1020 winkels verspreid over Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Polen.

Over het Strategy & Data Analytics team

Omdat data en inzichten steeds belangrijker worden om Action nog groter en efficiënter te maken, is vorig jaar het Strategy & Data Analytics team opgezet onder leiding van Marjolein Slappendel. Vanwege doorlopende groei van de organisatie zal het  Strategy & Data Analytics uitbreiden met een extra Strategy & Business Developer.

Over de vacature voor Strategy & Business Developer

Deze rol is in feite de linking pin tussen strategie enerzijds en de operatie anderzijds. Dat betekent dat er nauwe samenwerking is met alle belangrijke afdelingen (Store Operations, Marketing, Buying en Supply Chain). Ook zal er directe exposure naar de CEO en CFO zijn. Als projectleider van de jaarlijkse Strategic Planning cyclus is de Strategy & Business Developer direct betrokken bij het verder ontwikkelen van de strategie. Net als bij andere projecten ondersteunt hij/zij de directie hier met relevante analyses en rapportages. Marktontwikkelingen, het concurrentieveld en strategische prioriteiten staan daarbij centraal. Vervolgens neemt hij/zij de lead in de implementatie van belangrijke multidisciplinaire projecten. Ieder jaar worden tussen de vijftien en twintig onderwerpen geïdentificeerd die leidend zullen zijn in voor de verdere groei en optimalisatie van de organisatie. De Strategy & Business Developer vertaalt een selectie van deze onderwerpen in concrete voorstellen en ontwikkelt samen met de business actieplannen voor grote strategische initiatieven en veranderingen. Hij/zij schakelt met de belangrijkste stakeholders om de plannen te implementeren, de voortgang te monitoren, mogelijke scenario’s in kaart te brengen en rapportages aan de board voor te bereiden. Naast besluitvorming en het managen van complexe, multidisciplinaire projectteams voert de Strategy & Business Developer ook marktonderzoek en concurrentie-tracking uit om inzicht te vergaren en nieuwe kansen op te sporen. Waar relevant geeft de Strategy & Business Developer proactief advies aan stakeholders door de hele organisatie.

Profiel

Ambitie en potentie om binnen Action door te groeien naar de managementtop is een harde eis. Door de multidisciplinaire samenwerkingen leert de Business Developer de organisatie grondig kennen, waardoor op termijn een passende vervolgstap richting de business gezet zal kunnen worden.

Persoonlijkheid

 • Affiniteit met retail
 • Organisator
 • Teamplayer
 • Kan snel schakelen tussen strategie en praktijk
 • Pragmatisch en flexibel

Ervaring

 • Vanaf vier jaar relevante werkervaring
 • In consulting of private equity
 • Projectervaring binnen Retail is een pre
 • Uitmuntende Powerpoint-vaardigheden
 • Goede beheersing van Engels in woord en geschrift

Contact

Strategy & Business Developer Solliciteer
Solliciteer op deze functie

Strategy & Business Developer

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.