Action

Action

Action

Action is de grootste en snelst groeiende non-food discount retailer in Europa. In 2014 is Action uitgeroepen tot ‘Retailer van het jaar 2014-2015’. Met een omzet van €2 miljard in 2015, heeft Action een year-on-year groei van 32% gerealiseerd. Er zijn nu al winkels in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk, maar Action heeft nog meer internationale ambities. Het geheim van het succes tot nu toe? Sinds de oprichting in 1993 is Action haar klanten blijven verrassen met nieuwe, diverse producten en een extreem competitieve prijs. De klant is koning.

Goed gekozen

De naam Action past goed bij waar de retailer voor staat. De gehele range van meer dan 6.000 SKUs wordt gemanaged door een team van Buyers. Zij voegen elke week 150 nieuwe producten toe aan het assortiment. Hoewel ze een sterk, permanent assortiment hebben, is 65% van dynamisch. Het wordt afgewisseld met onder andere seizoensgebonden producten. Zolang de voorraad strekt kunnen klanten de producten voor een extreem lage prijs kopen.

Groei

Action heeft een growth track record van meer dan 30%. Dat komt door het openen van nieuwe winkels (141 in 2015) en het continu verbeteren van de performance van de bestaande winkels. In twintig jaar is Action uitgegroeid van een winkel van 60 vierkante meter in Enkhuizen tot een internationale keten met meer dan 750 winkels in zes landen, die elke dag bevoorraad worden vanuit drie (binnenkort vier) distributiecentra. Expansie zit in het DNA van de organisatie.