Business Controller

Business Controller

 • Finance
 • Consumer
 • Veghel
 • 934 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

In 2016 werd Jumbo de eerste Nederlandse winnaar van de prestigieuze EY Family Business Legacy Award. Dat is erkenning voor de explosieve groei van het familiebedrijf, zowel organisch als door middel van acquisities. Om de stijgende lijn voort te zetten wordt een proactieve Business Controller aangetrokken.

De groei van Jumbo

In 2016 steeg de totale consumentenomzet van de Jumbo-formule tot 6,7 miljard euro, wat neerkomt op een groei van 9 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook het recent overgenomen La Place vertoonde een indrukwekkende groei. Ten opzichte van 2015 (zonder de gesloten vestigingen in de warenhuizen van V&D) kwam La Place uit op een omzetgroei van 12 procent. Reden voor Jumbo om begin 2017 verder uit te breiden binnen foodservice met de overname van AC Restaurants.

Finance bij Jumbo

Dat het Jumbo hoofdkantoor een snel veranderende werkomgeving is, is ook merkbaar op de Finance afdeling (ongeveer 100 fte). De ontwikkelingen aan de voorkant van het bedrijf vragen om een steeds efficiëntere en effectievere samenwerking met Finance. Dat zie je bijvoorbeeld aan de transformatie die de afdeling Business Control heeft doorgemaakt: de focus is verschoven van reporting naar proactief business partnerschap. Dat de kernwaarden “Samen, Winnen, Ondernemen” ook echt verankerd zijn in de bedrijfscultuur, blijkt uit de manier waarop de business het advies van Business Control omarmt.

“Onze business counterparts doen vaak een beroep op finance, dat maakt dat je soms keuzes moet maken. Dan is het belangrijk om goed in te schatten met welke zaken je de meeste impact kunt maken.” – Rogier Nolet, Hoofd Operations Controlling

Bij Jumbo ondersteunt de afdeling Business Control (circa 35 fte) de afdelingen Commercie, Formule, Customer Strategy, Winkeloperatie, Vastgoed & Ondernemerszaken en Supply Chain. Door schaalvergroting en interne doorgroei zijn er op dit moment een aantal vacatures voor proactieve Business Controllers binnen deze teams, onder andere in het Operations Control team.

Vacature voor Business Controller

De Business Controller is het financiële kompas waar zo’n 80 Jumbo filialen op varen. Met adviezen en inhoudelijke initiatieven draagt de business controller bij aan het optimaliseren van omzet, kosten en processen. Het is een rol met grote impact op het succes van de winkeloperatie. De Business Controller is sparringpartner voor het Operations Team voor de Regio Zuid. De commerciële counterpart van de Business Controller is de Regio Manager Zuid, die zeven Operationeel Managers aanstuurt, ieder verantwoordelijk voor een cluster van 11 filialen. De Regio Manager en Operations Managers zitten regelmatig met de Business Controller om tafel om de cijfers door te nemen en samen de organisatie financieel gezond te houden. De Business Controller kijkt over de winkelgebieden heen en geeft stuurinformatie, bijvoorbeeld om derving te voorkomen of personeel efficiënt in te zetten. Op die manier ondersteunt de Business Controller de Regio Manager en Operationeel Managers in het verbeteren van hun P&L. Er zijn in het Operations Control team drie business controllers met regio-verantwoordelijkheid. Daarnaast is er een Controller die hen ondersteunt met reporting en historische data, zodat de regio-controllers zich sterker kunnen richten op analyses om inzichten en adviezen aan de business te ontwikkelen. Naast regio-verantwoordelijkheid heeft iedere controller ook een inhoudelijk specialisme in een specifiek onderdeel van de P&L. Op deze manier werkt de Business Controller ook mee aan het optimaliseren van alle Jumbo filialen in het land.

“Dit is geen plek om op de winkel te gaan passen; jij gaat bedenken hoe je de rol van business partner nog beter kunt inrichten. De efficiëntie kan bijvoorbeeld omhoog door terugkerende reporting-activiteiten te automatiseren. Wat mij betreft ben je succesvol als je over een jaar je eigen werkomgeving hebt getransformeerd, zodat je je volledig kunt richten op je rol als business partner.” – Rogier Nolet, Hoofd Operations Controlling

Persoonlijkheid

 • Analytisch
 • Innovatief
 • Stelt zich op als sparringpartner

Ervaring

 • Financiële WO-opleiding met onderscheidende resultaten
 • RC opleiding een pre
 • Controlling ervaring niet noodzakelijk, banking of consulting achtergrond past bijvoorbeeld ook
 • Ervaring met dashboarding

Competenties

 • Samenwerking
 • Helder en overtuigend communiceren
 • Commercieel inzicht
 • Relaties bouwen
 • Resultaatgericht

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.