Brand Lead

Brand Lead

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 713 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Catawiki werkgeverspagina voor andere vacatures

Unieke objecten voor iedereen toegankelijk maken: dat is de missie van Catawiki. Met 15 miljoen gebruikers die op het platform hun unieke objecten kopen en verkopen is Catawiki de snelst groeiende marktplaats van Europa. De Brand Lead speelt een zichtbare rol in het verder uitbouwen van die groei door van Catawiki een ijzersterk merk te maken. 

CATAWIKI: HOUDT VAN IEDER UNIEK MENS EN OBJECT

Het kleinste boek ter wereld, die ene edelsteen, een deel van een T. Rex skelet of een stukje van de maan: je vindt het allemaal op Catawiki. Het platform met authentieke en bijzondere objecten is uitgegroeid tot de meest geliefde marktplaats van menig hobbyist, verzamelaar en liefhebber van authentieke objecten. De succesvolle scale-up met Nederlandse ‘roots’ startte in 2011 met online veilingen en maakt zo unieke objecten voor iedereen beschikbaar. De zeer succesvolle programmatic marketingstrategie was een van de redenen waarom Catawiki een wereldwijd fenomeen werd. Het platform groeide explosief door via online kanalen de juiste potentiële gebruikers te identificeren, benaderen én (re)activeren. In 2018 breekt een nieuwe periode aan, waarin een sterke brand engine naast de programmatic engine wordt gezet. In deze nieuwe groeistrategie ligt een zichtbare sleutelrol weggelegd voor de Brand Lead die bepaalt waar Catawiki voor staat én dat vertaalt naar de organisatie en de markt.

“Programmatic is niet de juiste weg om echt een merkverhaal te vertellen. De Brand Lead zorgt dat we dat nu wel gaan doen en leidt zo Catawiki een nieuwe groeifase in.” – Jarron Jannink, Head of Brand Marketing.

VACATURE: BRAND LEAD

De Brand Lead zorgt dat iedere potentiële klant Catawiki kent, weet waar het voor staat en wat het platform doet. Om Catawiki bij de gehele doelgroep top-of-mind te maken ontwikkelt hij/zij samen met diverse in- en externe partijen een onmiskenbare brand identity. Daarbij bouwt de Brand Lead voort op de basis die er al staat en maakt intensief gebruik van het beste dat een digital platform te bieden heeft: data. Hij/zij vertaalt de nieuwe merkpropositie naar tactisch en operationeel niveau en stuurt daarvoor een team van drie marketeers aan. Samen met hen ontwikkelt de Brand Lead grootschalige 360-graden campagnes en zorgt voor uniformiteit in alle uitingen. Verder draagt de Brand Lead het nieuwe merk uit binnen de organisatie en krijgt de juiste stakeholders mee in het verwerken van de nieuwe identity in de operatie. Daarbij richt de Brand Lead zich op alle processen: van customer service tot de visitekaartjes en is actief betrokken de redesign van het platform.

KANDIDAATPROFIEL

De Brand Lead is een ondernemende en gedreven merkenbouwer, die in- en externe stakeholders weet te inspireren met het verhaal van Catawiki. Hij/zij bouwt hands-on een sterke marketing-driven organisatie en richt hiervoor de nodige processen en structuren in. De Brand Lead weet de marketingagenda succesvol uit te rollen door continu de juiste mensen mee te krijgen.

ERVARING
 • WO-opgeleid
 • Minimaal 7 jaar ervaring met een brede marketing/brand building scope, idealiter binnen zowel een FMCG partij als digitale start-up
 • Sterk in het opzetten van structuren en processen
PERSOONLIJKHEID
 • Proactief
 • Communicatief sterk
 • Gestructureerd
 • Analytisch
 • Resultaatgericht
 • Energiek

Catawiki werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Janko Klaeijsen, via janko@topofminds.com.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.