Brand Communication Manager

Brand Communication Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Giessen
  • 658 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HAK werkgeverspagina voor andere vacatures

HAK is een van de iconische, Nederlandse merken in de supermarktschappen. Het resultaat van goede kwaliteit en een knap staaltje marketing. Iedereen kent immers de reclame met Herman den Blijker en de slogan: “Lekker Hollands, met de bonen erbij van HAK”. Zoals elk succesvol bedrijf wil ook HAK zich voortdurend verbeteren. Hoeveel budget moet er naar tv ten opzichte van online? Hoe binden we nieuwe klanten, zonder bestaande klanten te verliezen? Dat zijn vragen waar de nieuwe Brand Communication Manager zich over gaat buigen.

HAK: EEN VAN DE GROOTSTEN IN NOORD-EUROPA

Het Nederlandse HAK is een van de grootste groente- en fruitverwerkende bedrijven in Noord-Europa. HAK is vooral bekend van groenten, bonen en appelmoes in glazen potten. HAK verkoopt daarnaast ook bonen, bonenschotels en bonensoepen in stazakken en heeft vorig jaar eigen bonenburgers op de markt gebracht.

HAK is vooral actief op de Nederlandse markt, maar is ook marktleider in België. Daarnaast is HAK succesvol in Noordwest-Duitsland, waar ze inzetten op verdere groei. Zo vergroot HAK het internationale profiel. In 2017 realiseerde HAK een omzet van 90 miljoen euro. In datzelfde jaar kochten ze het bedrijf Peter van Halder, waarmee ze de stap maakten naar koelverse groenten en foodservice. Hiermee heeft HAK kansen gecreëerd om het merk verder te ontwikkelen.

HAK is een compact en slagvaardig bedrijf. Iedere medewerker heeft impact op het eindresultaat. De medewerkers zijn betrokken bij HAK en bij elkaar. Ze werken goed samen, zonder silo’s of hiërarchie. Dat maakt HAK een dynamisch en ondernemend bedrijf, met een professionele, nuchtere en pragmatische cultuur.

LOKAAL EN HOGE KWALITEIT

HAK wil het consumenten gemakkelijk maken om lekkere, gezonde en duurzaam geteelde groenten en peulvruchten te eten. Hoge kwaliteit vormt het bestaansrecht van het bedrijf. Zo keurt elke ochtend een getraind smaakpanel of de groenten, peulvruchten en appelmoes “HAK-waardig” zijn en dus verkocht mogen worden. HAK verwerkt veel van haar producten razendsnel: binnen een paar uur gaan ze vanaf het veld de pot in. Om dat te realiseren wordt 80 procent van alle groenten binnen een straal van 125 kilometer van de fabriek geteeld. Dat zorgt niet alleen voor de hoge kwaliteit, maar is ook duurzaam.

IJZERSTERK IN ADVERTISING

HAK heeft een sterk track record op het gebied van advertising. Zo heeft HAK in de afgelopen vier jaar flink wat prijzen gewonnen: twee Effies, twee Esprix en een SAN Award.

“HAK slaagt erin om de boon structureel op tafel te krijgen: de hele categorie is nieuw leven ingeblazen. De koppeling tussen commerciële en communicatiedoelen is in deze case dik in orde. De strategie is prima, het inzicht sterk. De vertaling in middelen, met de consumer journey als leidraad, is zeer overtuigend.” – Juryrapport Effie 2016

VACATURE: BRAND COMMUNICATION MANAGER

De Brand Communication Manager speelt een centrale rol in de communicatie en reclames van HAK. Primair is hij/zij verantwoordelijk voor het ontwerpen, uitrollen en monitoren van de campagnes van HAK in Nederland.

IN DE LEAD VOOR MARCOM

Campagnes beginnen bij de strategie en de merkpositionering. De kaders hiervoor worden gezet door de Directeur Marketing & Innovatie, Nicole Freid, waar de Brand Communication Manager aan rapporteert. De Brand Communication Manager werkt nauw samen met de Directeur Marketing & Innovatie om de strategie te vertalen naar een marcomplan. Een afweging daarin is bijvoorbeeld de verdeling tussen tv, online en andere media en middelen, waarbij online advertising een steeds grotere rol vervult.

Vervolgens is het aan de Brand Communication Manager om het marcomplan zelfstandig uit te werken. Bijvoorbeeld op thema’s als keuze voor media, inzet van middelen en de creatieve invulling. De Brand Communication Manager houdt ook het marketingbudget in de gaten en controleert of het matcht met de plannen.

DE SPIN IN HET CAMPAGNEWEB

De belangrijkste taak van de Brand Communication Manager is het succesvol uitrollen van campagnes. Dat begint met creatieve ideeën. Creativiteit die ook nodig is om met het beschikbare budget maximale impact te realiseren. De Brand Communication Manager is in the lead bij het opzetten, uitvoeren, monitoren en evalueren van de campagnes. Hierbij is het belangrijk gestructureerd te werken en overzicht te scheppen.

Om het effect van campagnes te monitoren gebruikt de Brand Communication Manager verschillende analytische tools en KPI’s. Op basis daarvan stuurt hij/zij waar nodig bij. Uitkomsten van de evaluatie gebruikt de Brand Communication Manager om volgende campagnes te optimaliseren.

Een van de andere taken rond de campagnes is het schakelen met de media-, reclame- en PR-bureaus. Het is aan de Brand Communication Manager om de input van de verschillende bureaus aan elkaar te koppelen. Daarbij hoort ook het voorzitten van de maandelijkse Media Board.

Tot slot enthousiasmeert de Brand Communication Manager de rest van de organisatie voor de campagnes, en betrekt hen er actief bij. Bijvoorbeeld door met ideeën te komen om campagnes te vertalen naar de winkelvloer. Met deze voorstellen zoekt de Brand Communication Manager de Key Account Managers op. Samen brengen zij de ideeën bij de supermarkten in de praktijk.

ERVARING

• HBO+
• 5+ jaar in Marcom
• FMCG is een pre

COMPETENTIES

• Up-to-date kennis van advertising via tv en online
• Ervaring in werken met media- en communicatie-KPI’s
• Ervaring in opstellen van mediaplannen

PERSOONLIJKHEID

• Creatief
• Strategisch
• Ondernemend
• Communicatief
• Analytisch
• Gestructureerd
• Pragmatisch
• Data- en resultaatgedreven

 

Contact

Brand Communication Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.