Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Associate Director Culinary

Associate Director Culinary

  • Analytics
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 3051 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HelloFresh werkgeverspagina voor andere vacatures

HelloFresh is niet voor niets ‘s werelds leidende maaltijdboxleverancier. Elke week zijn duizenden klanten uit Nederland, België en Luxemburg verzekerd van verrassende menu’s die precies passen bij hun wensen. De persoon die hiervoor verantwoordelijk is, is de Associate Director Culinary.

Over HelloFresh

Zowel 2020 als 2021 staan voor HelloFresh te boek als topjaren. Thuiszittend Nederland bleek een ware accelerator te zijn, want het land is massaal gezwicht voor de gezonde recepten van ’s werelds leidende maaltijdboxleverancier. Net als de rest van de wereld. Ten opzichte van het voorgaande jaar is de omzet voor het boekjaar 2020 wereldwijd meer dan verdubbeld. Bovendien een verwachte omzetgroei door de coronacrisis, ziet het boekjaar 2021 en de bijkomende toekomstplannen er nog rooskleuriger uit. 

De missie van HelloFresh is kraakhelder, namelijk: de manier waarop mensen eten voor altijd veranderen. En deze verandering wordt in de vorm van makkelijke recepten met de beste, verse en veelal vegetarische ingrediënten in de HelloFresh Box thuis afgeleverd. Duurzaamheid speelt hierin een essentiële rol. De ingrediënten worden zorgvuldig ingekocht en komen in de juiste hoeveelheid binnen, zodat verspilling geen kans krijgt. Van receptontwikkeling tot het leveren van de box, tijdens elke stap staat de klant centraal. De box moet daarom zo samengesteld zijn dat elke maaltijd een moment is om naar uit te kijken. Voor iedereen aan tafel, welteverstaan. Data is hierin de sleutel, en precies hiermee gaat de Associate Director Culinary aan de slag om continu ijzersterke producten te blijven ontwikkelen. 

Vacature: Associate Director Culinary

De Associate Director Culinary is verantwoordelijk voor de basis van het succes van HelloFresh, namelijk: de maaltijden. Met een duidelijk visie en lef zorgt zij/hij voor de ontwikkeling van de menustrategie en –agenda van 2022 en daarna. Dit lukt eenvoudig, omdat door de Associate Director data gebruikt wordt als bouwsteen voor alle beslissingen en op basis hiervan goede business cases en verbeterplannen worden gemaakt . In deze rol heeft de Associate Director of Culinary een serieuze impact op het duurzaam veranderen van de manier waarop mensen eten. 

De Associate Director Culinary zorgt ervoor dat HelloFresh elke week meer dan dertig smaakvolle recepten aan klanten in de Benelux aanbiedt. Hiervoor analyseert zij/hij prestaties en voert verbeteringen door die bijdragen aan de belangrijkste KPI’s, namelijk: de tevredenheid en de afname van de recepten. In deze rol werkt de Associate Director Culinary nauw samen met de afdeling inkoop. Voldoen de ingrediënten aan de voorwaarden van HelloFresh? Trekken we met de menu’s nieuwe doelgroepen aan én houden we bestaande klanten tevreden door steeds nieuwe recepten toe te voegen? De Associate Director stelt zich in deze rol marktgeoriënteerd op en weegt in al haar/zijn beslissingen de commerciële en idealistische belangen moeiteloos tegen elkaar af. 

Alle beslissingen maakt de Associate Director vanuit het productteam, waarin op mensgerichte wijze het team van vijftien mensen – met zes direct reports – wordt aangestuurd. Hierin wordt zij/hij ondersteund door de Team Lead Receptontwikkeling die het operationele gedeelte op zich neemt. 

 De impact die de Associate Director Culinary bij HelloFresh maakt is enorm. Elke week eten duizenden mensen de recepten die zij/hij met het team maakt, en dit is het allerbelangrijkste visitekaartje dat we afgeven. Daarnaast heeft zij/hij een grote stem binnen HelloFresh Global. We zijn een belangrijke markt en ten opzichte van andere landen hebben we de meeste loyale klanten. We hebben een goed trackrecord opgebouwd en er wordt naar onze markt geluisterd. Het is dus aan de Associate Director  Culinary om deze band met andere markten te bestendigen.” – Wieteke de Best, Director Product

Naast het leiden van het eigen team, is het belangrijk dat de Associate Director Culinary ook makkelijk het contact zoekt met andere teams. Denk hierbij aan het wereldwijde team voor het delen van best practices, maar ook de afdeling business development en inkoop. Verder staat de Associate Director bekend om het proactief handelen in lijn met haar/zijn visie en laat zich hierbij de kaas niet van het brood eten. De Associate Director Culinary doorziet snel de verbanden binnen de organisatie en weet hier effectief op in te spelen.

De ideale kandidaat is iemand die zich prettig voelt in een jong, internationaal e-commercebedrijf met veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. HelloFresh is een bedrijf met een start-up-mentaliteit en een informele omgang waarin het delen, uitvoeren en implementeren van eigen ideeën en initiatieven worden aangemoedigd. En aangezien de Associate Director Culinary letterlijk elke dag over eten praat, is het hebben van een passie voor eten essentieel.

 

Interesse? 

Hellofresh werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Florentine van de Loo via florentine.vandeloo@topofminds.com of Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Emily Olij Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.