Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Associate Director Business Analytics

Associate Director Business Analytics

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2952 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HelloFresh werkgeverspagina voor andere vacatures

HelloFresh is wereldwijd een leider op het gebied van maaltijdboxen en groeit razendsnel. Natuurlijk wil HelloFresh ook verbeteren, hiertoe analyseert het bedrijf hun rijke klantdata. De nieuwe Associate Director Business Analytics zorgt ervoor dat HelloFresh voorop blijft lopen op het gebied van business analytics. 

Over HelloFresh

HelloFresh, opgericht in 2011, is de afgelopen jaren enorm gegroeid en is momenteel actief in 16 markten met meer dan 15.000 medewerkers. Het bedrijf is gebaseerd op een abonnementsmodel. De kern van het succes is het uitgebreide datagestuurde technologieplatform, dat wordt gebruikt om de touchpoints van abonnees te benutten, om supply chains te beheren en om de bedrijfseconomische aspecten en de klantervaring te optimaliseren. Eind 2020 introduceerde het bedrijf bijvoorbeeld de online HelloFresh Markt. Hier kunnen consumenten extra’s bij hun maaltijdbox bestellen, zoals verse kant-en-klaarmaaltijden, verse soepen, ontbijt- en lunchoplossingen, desserts en wijn. Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van het bedrijfsmodel. Dit betekent dat ingrediënten altijd in de juiste hoeveelheden worden geleverd, waardoor voedselverspilling wordt geminimaliseerd. 

HelloFresh heeft klantgerichtheid in elk opzicht centraal gesteld en werkt sterk datagedreven. Het bedrijf maakt snel beslissingen op basis van beschikbare gegevens: flexibiliteit staat centraal om in hoog tempo te blijven vernieuwen. En met succes. Wereldwijd werd in Q3 2020 binnen het bedrijf 122% meer besteld dan in hetzelfde kwartaal in 2019.

Het Benelux-team is divers en zeer internationaal, op alle niveaus van senioriteit, met Engels, Nederlands en Frans als voornaamste bedrijfstalen. Mensen zijn jong van geest en gemotiveerd, met een ondernemende en gedreven mindset.

In afgelopen periode hebben vele klanten het voordeel ontdekt van het aanbod van HelloFresh ten opzichte van traditionele boodschappen. Deze tijd van groei maakt het bijzonder interessant om nu in te stappen.” Dominik Richter, CEO en mede-oprichter van HelloFresh 

Het is geen verrassing dat data een aanwinst is voor HelloFresh. Het bedrijf wil blijven leren van klanten en klantervaringen. In ongeveer elk team is wel één analist werkzaam – bijvoorbeeld op het gebied van product, procurement of finance. HelloFresh breidt uit met een Associate Director Business Analytics om de analisten inhoudelijk te begeleiden en om bovendien de kar te trekken voor data-heavy en bredere strategische projecten. 

Vacature: Associate Director Business Analytics

De Associate Director Business Analytics wordt binnen HelloFresh verantwoordelijk voor het opzetten van de business analytics capability. Zij/hij leidt een team van ongeveer 5 FTE en rapporteert direct aan de CEO, Pauwel Wiertsema (ex-BCG).

De persoon in deze rol zal betrokken zijn bij cross-functionele, data-heavy projecten. Zo zal de Associate Director Business Analytics zich bijvoorbeeld richten op het verkrijgen van interessante inzichten uit NPS, het ontwikkelen van business cases en het lanceren van nieuwe proposities en merken.

Verder professionaliseert de Associate Director Business Analytics de analytische skills van alle analisten binnen HelloFresh Benelux. Dit gaat om een groeiend aantal van momenteel 10 FTE. Om de ontwikkeling te bewerkstelligen zal zij/hij bijvoorbeeld een trainingsprogramma voor analytics ontwikkelen, gericht op skills als problem solving, modelleren, story-lining en querying. De Associate Director Business Analytics is ook hun coach en contactpunt op dagelijkse basis en zal frequente feedback geven. 

Dit is een rol voor iemand die als strategie consultant heeft gemerkt dat zij/hij echt enthousiast wordt van het ontwikkelen van andere mensen en zichzelf.” Pauwel Wiertsema, CEO bij HelloFresh Benelux 

De Associate Director Business Analytics heeft ook een rol in de strategiebepaling van HelloFresh in samenwerking met het Senior Management Team Benelux. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld het bepalen van doelen (OKR’s), klantretentie, het reduceren van fouten en de duurzaamheidsagenda van HelloFresh. 

Door de groei en (internationale) veelzijdigheid van de organisatie kent deze rol vele mogelijkheden om op termijn door te groeien. 

 

Interesse? 

HelloFresh werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.