Account Manager Albert Heijn

Account Manager Albert Heijn

  • Sales
  • Consumer
  • Amersfoort
  • 881 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de FrieslandCampina werkgeverspagina voor andere vacatures

FrieslandCampina verkoopt gemiddeld 100.000 Mona toetjes per week. Wanneer de toetjes in de aanbieding zijn worden er gemiddeld één miljoen toetjes verkocht. Chocomel groeide vorig jaar met 15% en recent heeft Campina ook Campina Kaas geïntroduceerd. Drie succesverhalen van het afgelopen jaar. De Account Manager Albert Heijn gaat op zoek naar nog meer groeimogelijkheden voor de categorie drinkzuivel en implementeert die bij de grootste retailer van Nederland.

FrieslandCampina

Sinds de afschaffing van het quotum in april 2015 leveren de boeren meer melk aan FrieslandCampina dan ooit tevoren. De strategie van FrieslandCampina is om de melk te verwerken tot hoogwaardige producten zoals toetjes en merkkaas. Dat heeft geresulteerd in productinnovaties en -introducties. Bijvoorbeeld de recent geïntroduceerde Campina Kaas (voorheen alleen melk, yoghurt, vla en boter), Campina Actieve Dag (melk met extra vitamine D en IJzer) en Friesche Vlag Latte – een speciale melk om stevig melkschuim voor koffie mee te maken.

Vacature voor Account Manager Albert Heijn

De Account Manager zorgt dat alle producten in de categorie Drinkzuivel op de juiste plek en tegen de juiste prijs in de winkelschappen van Albert Heijn liggen. De uitdaging is om het marktaandeel voor FrieslandCampina te vergroten en de omzet te laten groeien. Dat gaat de Account Manager doen door middel van proactief categorie management, slimme promoties, adviseren over de schapindeling en activaties op de winkelvloer.

“FrieslandCampina heeft het grootste marktaandeel in de categorie drinkzuivel en Albert Heijn is een van de belangrijkste klanten. Dit maakt van de functie voor Account Manager Albert Heijn misschien wel de mooiste en meest zichtbare functie bij FrieslandCampina.”

Dit zijn de woorden van Maarten Niemeijer, Account Group Manager Zuivel. De Account Manager rapporteert aan Maarten en werkt veel met hem samen. Hij/zij voorziet hem van de juiste inzichten en rapportages, onder andere voorafgaand aan de jaaronderhandelingen.

Projecten voor Albert Heijn

De Account Manager is naast zijn/haar dagelijkse sales-werkzaamheden betrokken bij verschillende interne projecten zoals new product development en product innovaties. Een voorbeeld is de introductie van de Friesche Vlag Latte. Door nauw klantcontact en consumentenonderzoek werd duidelijk dat goede melk om melkschuim mee te maken niet verkrijgbaar was in de supermarkt. Door het toevoegen van Friesche Vlag Latte bouwt FrieslandCampina mee aan de hele categorie bij Albert Heijn én vergroot ze haar eigen marktaandeel.

Relatiemanagement

Albert Heijn is heel belangrijk voor FrieslandCampina – en dat geldt ook andersom. Het is dus cruciaal dat de relatie tussen beide partijen goed is. De Account Manager is daar medeverantwoordelijk voor. Deze persoon is een goede relatiemanager, die ook interne stakeholders gemakkelijk meekrijgt. Hij/zij schakelt met verschillende professionals bij Albert Heijn voor houdbare melk, verse drinkzuivel en koffiemelk (subcategorieën binnen drinkzuivel).

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.