Account Group Manager

Account Group Manager

 • Amersfoort
 • Gepubliceerd op 4 februari 2016
 • 150 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de FrieslandCampina werkgeverspagina voor andere vacatures

Werken bij FrieslandCampina Foodservice

FrieslandCampina Foodservice staat aan de vooravond van de omslag van een achter-de-schermen-business naar een podiumplek. Out-of-home zal niet lang meer het bescheiden broertje van retail zijn. In out-of-home wordt een merk gebouwd en de basis gelegd voor (gezins)aankopen in de supermarkt. FrieslandCampina wil deze relatie tussen out-of-home en retail verder versterken en de touch-points met de consument beter benutten. Want ga maar na; een consument komt vaker in aanraking met de producten van FrieslandCampina in out-of-home dan in retail. Alleen weten zij dat zelf niet altijd. FrieslandCampina wil daar verandering in brengen door de beleving en merkkracht van de producten ook in dit kanaal beter te benutten.

De strategie voor out-of-home

De strategie is tweeledig: route-to-market en innovatie. Het bereiken van de consument in out-of-home is complexer dan in retail, maar er zijn ook meer mogelijkheden. Een kind beleeft het drinken van Chocomel in de sportkantine anders dan een moeder die de wekelijkse boodschappen doet. Daar wil FrieslandCampina beter op inspelen. Het tweede is innovatie in de vorm van vernieuwende concepten en partnerships. Bijvoorbeeld de introductie van Lattiz, een machine die melkschuim van barista-kwaliteit levert. Consumenten verwachten nu eenmaal kwaliteit als ze cappucino bestellen – of dat nu in een gespecialiseerde koffiebar is of in de wachtkamer van het ziekenhuis. Bekende koffiebedrijven hebben al interesse getoond om samen te werken op dit concept.

Vacature voor een Account Group Manager

De Account Group Manager (AGM) is de aanjager van de commerciële strategie voor 2020. Hoewel de focus ligt op groothandels heeft deze strategie effect op het hele Foodservice-kanaal. De AGM gaat aan de slag met een overkoepelende strategie die toepasbaar is op elk afzonderlijk kanaal. Denk aan: verbinden van de online en offline kanalen, zichtbaarheid van de merken, strategische partnerships met klanten en het afstemmen van out-of-home en retail.

Commercieel leiderschap

De AGM voert de jaaronderhandelingen met de Maxxam-groep en is zelf  verantwoordelijk voor DeliXL. De andere Maxxam-leden vallen in het portfolio van de Account Managers. Er zijn in totaal drie Account Managers die rapporteren aan de AGM. Zij hebben behoefte aan een sterke, inspirerende leider die hen betrekt bij de te voeren stategie en meeneemt in de nieuwe wereld van Foodservice.

De organisatie

De AGM rapporteert aan Olaf Gockel (Sales Manager Direct). Zijn afdeling bedient de Nederlandse groothandels. Deze zijn opgesplitst in twee groepen, enerzijds de Maxxam-groep en anderzijds Sligro, de bakkerijen en drankengroothandels. De Maxxam-groep neemt een substantieel deel van de omzet binnen dit kanaal voor haar rekening.

Profiel

De ideale kandidaat is strategisch, conceptueel en doorziet de complexiteit van het kanaal. De AGM is een sterk leider, die ervaring heeft met het creëren van draagvlak en stakeholdermanagement. De AGM heeft veel energie, is commercieel en neemt zelfstandig beslissingen. Het is iemand die het team van visie voorziet en een eerste stap zet in de vernieuwde wereld van FrieslandCampina Foodservice.

Persoonlijkheid

 • Strategisch en conceptueel
 • Een sterke leider
 • Relatie- en stakeholdermanagement

Ervaring

 • Account Manager
 • Key Account Manager

Doorgroeimogelijkheden

 • Sales Manager Direct
 • Sales Manager Indirect
 • Trade Marketing

Contact

Janko Klaeijsen Mail

Neem contact op

Match

Account Group Manager

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Account Group Manager

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Account Group Manager

Vraag over deze vacature? Vraag het Janko Klaeijsen

Volgende vacature
Chief Commercial OfficerKramp

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.