Thomas Cook

Thomas Cook

OVER THOMAS COOK

Thomas Cook Nederland is onderdeel van het internationale Thomas Cook Group, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Londen. Met zo’n 225 mensen werkzaam in Hoofddorp is de Nederlandse tak een van de grootste spelers in de nationale reisbranche.

DE SLIPPERS VAN DE KLANT DRAGEN

‘Customer at our heart’ is de lijfspreuk van de organisatie: het gaat erom dat de vakantieganger onbezorgd geniet. Medewerkers verplaatsen zich volledig in de consument door ‘de slippers van de klant te dragen’. In een markt waar de keuze nagenoeg oneindig is, is loyaliteit een van dé sleutels tot succes. Daarom besloot Thomas Cook in 2017 tot overname van meer dan honderd hotels in verschillende vakantiebestemmingen. ‘Door een sterk portfolio van Thomas Cook-hotels te ontwikkelen, kunnen we in alle persoonlijke wensen van onze gasten voorzien en ze te allen tijde een vakantie van het hoogste niveau bieden. Die keuze is bepalend voor ons wereldwijde succes,’ meent CEO Peter Fankhauser.

DIGITALE INNOVATIE

Thomas Cook heeft een duidelijke visie op de toekomst van de reiswereld en de impact van nieuwe technologieën. Een van de ambities is om massatoerisme zo individueel mogelijk te maken. Verschillende diensten worden toegevoegd, zoals het vooraf kiezen van de kamer, en zelfs het van te voren reserveren van een zonnebed. Ook heeft de organisatie partnerships met Expedia en verschillende financiële tech bedrijven. ‘We willen een ware vakantiebankier worden en daarmee een echte disruptor in de markt zijn,’ aldus Fankhauser. Hoe kunnen de toeristische sector en de financiële dienstverlening elkaar met behulp van nieuwe technologie versterken? Een interessant vraagstuk dat legio mogelijkheden biedt. ‘We hebben tal van innovaties in de pijplijn en zijn deze continu aan het testen. Vooraf weten welk idee succesvol wordt is onmogelijk, maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën.’

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.