Strategic Innovators

Strategic Innovators

 • Strategy
 • Consumer
 • Veghel
 • Gepubliceerd op: 30 mei 2018
 • 512 views

Gezond eten is de sleutel voor een gelukkig leven. Dat is de visie van Frits van Eerd en Jumbo. Tegelijkertijd zien zij dat 41 procent van de bevolking worstelt met overgewicht. Mensen eten in het algemeen te vet, te zout en te zoet. Daarnaast eet men te weinig gevarieerd – bijvoorbeeld elke woensdag spaghetti bolognese. Sterker nog, van de 20.000 verschillende producten in een supermarkt koopt een gemiddeld gezin er op jaarbasis 200. Jumbo wil door middel van innovatieve oplossingen  gezond en lekker eten bereikbaar maken voor iedereen. Twee nieuwe Strategic Innovators moeten Jumbo gaan helpen deze ambitie te realiseren.

Bekijk ook de TEDx-talk van Frits van Eerd waarin hij zijn visie uitlegt.

OVER JUMBO

Jumbo is het op een na grootste supermarktbedrijf van Nederland. Een positie die relatief snel is opgebouwd. Zo is de omzet van het bedrijf in de laatste tien jaar verzevenvoudigd. Klantgerichtheid is Jumbo’s sleutel tot succes. Ruim 65.000 medewerkers, van hoofdkantoor tot plaatselijke supermarkt, zetten zich elke dag in om Jumbo’s klanten het grootste assortiment, de laagste prijs en de beste service te bieden.

INNOVATIE EN GROEI ALS KERNWAARDE

Jumbo is voortdurend op zoek naar innovatieve groeimogelijkheden. Het bedrijf is zelfs de snelst groeiende food retailer van Europa. De lijst met recente acquisities is indrukwekkend: Super de Boer in 2009, C1000 in 2012, LaPlace in 2016, AC Restaurants in 2017 en dit jaar Emté.

Daarnaast heeft Jumbo de laatste jaren verschillende innovatieve concepten geïntroduceerd. Aansprekend voorbeeld is de opening van de eerste Foodmarkt in 2013. Een versmarkten waar klanten zowel hun dagelijkse boodschappen kunnen doen, als kunnen genieten van versbereiden gerechten door koks en vakspecialisten. Jumbo City is een ander voorbeeld: een gemakswinkelconcept voor in de steden.

JUMBO’S AANDEEL IN DE SCHAAL

Een van de initiatieven van Jumbo op het gebied van begeleiding naar gezonde voeding is de samenwerking met PSV. In een pilotproject heeft Jumbo afgelopen jaar de A-selectie van PSV ondersteunt bij het samenstellen van gezonde, voedzame en lekkere maaltijden voor thuis. De voetballers gebruikten daarvoor de Jumbo Foodcoach app.

Voeding is in topsport ontzettend belangrijk. Het kan net het verschil maken tussen winst en verlies, tussen kampioen worden en als tweede eindigen. Binnen een voetbalelftal als dat van PSV is wat voeding betreft maatwerk vereist. Een speler die zondag een wedstrijd heeft gespeeld heeft op maandag andere voeding nodig dan een speler die op de bank is gebleven. De app die Jumbo voor PSV heeft ontwikkeld, biedt dat maatwerk.

“Deze pilot is iets om trots op te zijn. Erkenning van de waarde van goede voeding door een organisatie als PSV helpt ons ontzettend bij het delen van die gedachte. We hebben hoge verwachtingen van het project en hopen uiteindelijk iedereen te kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van voeding.” – Colette Cloosterman-van Eerd, lid van de Raad van Bestuur en CCO van Jumbo Supermarkten, in een artikel op de PSV-website over deze samenwerking.

Lees hier het hele artikel.

DE VACATURES: STRATEGIC INNOVATORS

De afdeling binnen Jumbo die zich bezighoudt met het ontwikkelen van innovatieve concepten is Corporate Strategy. Dit team voert de grote, strategische, innovatieve programma’s uit die afdelingoverstijgend zijn.

Binnen Corporate Strategy zijn een tweetal vacatures voor Strategic Innovators. De Strategic Innovators gaan aan de slag met een van de veelbelovende en disruptieve concepten waar Jumbo aan werkt.

Het werk van de Strategic Innovators is bijzonder breed: van hoog strategische keuzes tot het operationeel testen, verbeteren en uiteindelijk in de markt zetten van de concepten. De rollen zijn extreem zichtbaar. Omdat innovatie de kern raakt van waar Jumbo voor staat, krijgen deze programma’s veel aandacht van het hoger management en de Raad van Bestuur.

[box style=”rounded” border=”full”]

KANDIDAATSPROFIEL

Voor deze functies denken we aan kandidaten met een WO-opleiding en ruime werkervaring. Gegeven de breedte van de verantwoordelijkheden is de vaardigheid om snel nieuwe onderwerpen op te pakken belangrijker dan het meebrengen van specialistische kennis.

Om in deze rollen succesvol te worden is affiniteit met voeding diëtiek en lekker eten onmisbaar. Daarnaast moeten deze professionals in staat zijn om proactief aan de slag te gaan. Ze moeten barsten van de energie en die over kunnen brengen op de mensen om hen heen. Gegeven de strategische kant van het werk is het vermogen om conceptueel en strategisch na te denken cruciaal.

Tot slot is stakeholder management een essentieel onderdeel van deze functies. Intern dient er nauw samengewerkt te worden met bijvoorbeeld de big data-afdeling, Buying & Merchandising, Marketing, HR en Sales Operations. Ook samenwerking met externen behoort tot het takenpakket. Samenwerking met potentiële klanten, leveranciers, testpanels, experts, enzovoorts.

[/box]

Jumbo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Vivian Linker via Vivian@topofminds.com.

Contact

Strategic Innovators Solliciteer
Solliciteer op deze functie

Strategic Innovators

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.