Social Impact Ventures NL

Social Impact Ventures NL

Social Impact Ventures NL is het grootste venture capital fonds van Nederland dat investeert in ambitieuze ondernemingen met zowel een financieel gezond bedrijfsmodel als een positieve, meetbare impact op mens en/of natuur. Denk bijvoorbeeld aan GoodFuels en BlackBearCarbon.

In 2014 werd Social Impact Ventures NL opgericht door Willemijn Verloop (Founder en voormalig CEO van War Child) en Machtelt Groothuis (20 jaar  internationale ervaring bij McKinsey & Co, AlpInvest Partners en 3i plc). Samen bouwden ze een jong en divers team van gedreven professionals op. Social Impact Ventures vindt een divers team belangrijk vanuit de overtuiging dat dit leidt tot betere resultaten, en is daarom ook medeoprichter van FundRight.

Social Impact Ventures NL investeert in drie thema’s: Circular Solutions, People Power en Healthy Living. Ze ondersteunen de deelnemingen zowel financieel als op het gebied van strategie- en impactoptimalisatie, organisatieontwikkeling, governance, marketing/sales, HR en legal. Social Impact Ventures NL hielp de afgelopen vijf jaar veertien ondernemingen hun (internationale) groeiplannen te realiseren, en is inmiddels een tweede fonds aan het opzetten.

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.