Financial & Impact Controller

Financial & Impact Controller

  • Finance
  • Private Equity
  • Amsterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1366 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Rubio Impact Ventures werkgeverspagina voor andere vacatures

Dit is een bijzondere uitdaging in een team van professionals bij een hard groeiend impactinvesteringsfonds. Het is pionieren, hands-on waarderingen en rapportages opstellen, samen successen vieren vooral heel veel impact maken. Zowel zakelijk als maatschappelijk.

Over Social Impact Ventures NL

Social Impact Ventures NL is het grootste onafhankelijke venture capital impact fonds van Nederland dat investeert in ambitieuze ondernemingen met zowel een financieel gezond bedrijfsmodel als een positieve, meetbare impact op mens en/of natuur. Denk bijvoorbeeld aan GoodFuels en BlackBearCarbon.

In 2014 werd Social Impact Ventures NL opgericht door Willemijn Verloop (Founder en voormalig CEO van War Child) en Machtelt Groothuis (20 jaar  internationale ervaring bij McKinsey & Co, AlpInvest Partners en 3i plc). Samen bouwden ze een jong en divers team van gedreven professionals op. Social Impact Ventures vindt een divers team belangrijk vanuit de overtuiging dat dit leidt tot betere resultaten, en is daarom ook medeoprichter van FundRight.

“Nog niet alles is tot in de puntjes geregeld, waardoor iedereen veel ruimte krijgt om een eigen bijdrage te leveren aan de vormgeving van de organisatie en processen.” – Helmer Schukken, Partner bij Social Impact Ventures NL

Social Impact Ventures NL investeert in drie thema’s: Circular Solutions, People Power en Healthy Living. Ze ondersteunen de deelnemingen zowel financieel als op het gebied van strategie- en impactoptimalisatie, organisatieontwikkeling, governance, marketing/sales, HR en legal. Social Impact Ventures NL hielp de afgelopen vijf jaar veertien ondernemingen hun (internationale) groeiplannen te realiseren, en is inmiddels een tweede fonds aan het opzetten. Daarom ontstaat er een nieuwe rol binnen het team: Financial & Impact Controller.

Vacature: Financial & Impact Controller

De Financial & Impact Controller is verantwoordelijk voor alle financiële rapportages van beide fondsen en alle portfoliobedrijven. Daarnaast is hij/zij ook verantwoordelijk voor de rapportages op gebied van impact van ieder portfoliobedrijf en van de fondsen. Social Impact Ventures NL meet en stuurt op zowel financiële als impact parameters.

De Controller rapporteert aan directielid Helmer Schukken en ondersteunt en controleert de Investment Managers met valuations en maand-, kwartaal- en jaarrapportages. Social Impact Ventures NL vindt impact op mens en/of natuur even belangrijk als financieel rendement. Alle rapportages bevatten daarom zowel financiële KPl’s als KPl’s die de koppeling maken naar SDG’s (Sustainable Development Goals). Het is cruciaal om impact zo meetbaar en vergelijkbaar mogelijk te maken, want het team wordt fifty-fifty beloond op basis van financieel rendement en impact-rendement.

“We streven ernaar om voor impact en financieel gelijkwaardig te rapporteren, maar voor impact is er nog een lange weg te gaan. Er bestaat nog geen Dutch GAAP of IFRS voor impact, dus dat gaan we zelf ontwikkelen.” – Helmer Schukken, Partner bij Social Impact Ventures NL

De Financial & Impact Controller is tech-savvy en weet zijn/haar weg te vinden in verschillende IT-systemen. In de beginfase van nieuwe investeringen zal hij/zij bijvoorbeeld vaak de processen en IT-systemen (her)inrichten zodat alle stuurinformatie bij het portfoliobedrijf betrouwbaar getraceerd en ontsloten wordt. Als eindverantwoordelijke voor financiële fondsrapportages zorgt hij/zij ook voor een helder en betrouwbaar systeem waarmee de fondsmanager alle relevante KPl’s up-to-date inzichtelijk heeft.

Daarnaast is de Controller het aanspreekpunt voor de externe administratiekantoren voor de jaarlijkse accountantscontrole van de fondsen en de boekhouding, belastingaangifte en salarisadministratie van de fondsmanager. Op termijn zal de rol ook uitgebreid worden met compliance taken.

Social Impact Ventures werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

 

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.