Holland Dairy Vacatures Holland Dairy Vacatures

Holland Dairy Vacatures

Waarom werken bij Holland Dairy?
In 2009 richtten twee Nederlandse ondernemers in Ethiopië een nieuw bedrijf op: Holland Dairy. Het doel: zorgen voor werkgelegenheid, én voor een eerlijke melkketen, inclusief eerlijke waardering van de boeren. Het ‘Holland’ merk heeft een premium positionering in de markt en onderscheidt zich van de concurrentie door de hoogwaardige kwaliteit.

Verse melk wordt direct bij de boer opgehaald, in de lokale fabriek verwerkt tot kwalitatief hoogwaardige zuivelproducten, en zo snel mogelijk naar de klant gebracht. Het klinkt eenvoudig, maar elke dag brengt nieuwe belevenissen. Inmiddels kan Holland Dairy rekenen op aandeelhouders Veris Investment en Friesland Campina, respectievelijk een Nederlandse food- en agri-investeerder en een van Europa’s grootste zuivelproducenten. Om de huidige groei voort te zetten, wil Holland Dairy de commerciële tak van het bedrijf versterken.

Bedrijfscultuur bij Holland Dairy
Werken in Ethiopië is het gebaande pad verlaten. Bij Holland Dairy werkt een klein MT, bestaand uit expats, samen met zo’n driehonderd locals om elke 48 uur alle klanten te bevoorraden. Werken met een gekoeld product dat geleverd moet worden aan een sterk gefragmenteerde markt met veel concurrenten, vereist discipline, aanpassingsvermogen en een winnaarsmentaliteit. Geen dag is hetzelfde, de sfeer is informeel. Kantoortijgers zijn hier niet te vinden. Avonturiers wel.

Het hoofdkantoor van Holland Dairy
Er werken zo’n driehonderd mensen bij Holland Dairy. Veel daarvan ‘on the road’ of in de fabriek in Debre Zeit, op een klein uur rijden vanaf de hoofdstad Addis Ababa, waar het hoofdkantoor van Holland Dairy zich bevindt. Geen corporate kantoor waar je rapporteert aan de global department, maar een fijne werkplek waar de mouwen worden opgestroopt, hard wordt gewerkt, en waar iedereen met energie naartoe gaat en vandaan komt.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.