Dutch FilmWorks

Dutch FilmWorks

Dutch FilmWorks

Met een catalogus van meer dan 3.000 titels is Dutch FilmWorks (DFW) één van de grootste onafhankelijke filmdistributeurs in de Benelux. De werkwijze is innovatief en eigenzinnig. In plaats van te vertrouwen op intuïtie staan bij het aankoopproces van DFW data en risico-management centraal. Al voor een film geproduceerd wordt, maakt DFW op basis van script en productieteam een inschatting van de kans op commercieel succes. Zo kan een goede afweging gemaakt worden in welke producties het beste geïnvesteerd kan worden.

Successen van Dutch FilmWorks

Naast internationale kassuccessen als The Wolf Of Wall Street, The Expandables en Dirty Grandpa behoren ook Nederlandse producties tot de line-up, zoals bijvoorbeeld Mannenharten, De Eetclub, De Gelukkige Huisvrouw en Woezel & Pip. Dit jaar zullen daar o.a. Kappen, Prooi en Soof 2 aan toegevoegd worden. Ook heeft DFW een breed aanbod aan tv-series, variërend van The Pillars of the Earth, Camelot, CSI en Top Gear tot Nederlandse tv-series zoals Moordvrouw en Westenwind. Daarnaast behoren beroemde BBC Earth-documentaires zoals One Life, Frozen Planet en Planet Earth tot de stal van DFW.

Werken bij Dutch FilmWorks

In deze tijd van extreme technologische vooruitgang verandert ook het medialandschap in rap tempo. Zo is naast bioscoop, TV, DVD en Blu-ray een heel nieuwe categorie aan distributierechten ontstaan doordat commerciële filmproducties ook worden getoond via (streaming) video-on-demand-diensten zoals Netflix en iTunes. DFW speelt hier proactief op in door de forecasting-modellen te blijven ontwikkelen. Van de drukbezochte in-house bioscoopzaal tot het kerstfeest in Wolf-of-Wall-Street-stijl, het hele kantoor in Utrecht ademt de passie voor films.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.