Financieel Analist

Financieel Analist

 • Finance
 • Leisure
 • Utrecht
 • 757 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Dutch FilmWorks werkgeverspagina voor andere vacatures

Dutch FilmWorks (DFW) is één van de grootste onafhankelijke filmdistributeurs in de Benelux. Het geheim van hun succes? Het aankoopproces wordt niet gestuurd door onderbuikgevoel, maar door data en risicomanagement.

De werkwijze van Dutch FilmWorks

Al voor productie wordt gestart krijgen distributeurs de kans rechten over speelfilms te kopen. DFW maakt een afweging van de kosten en de kans op commercieel succes. De hit-ratio van grote Hollywood-producties is slechts 17%. DFW zal over het algemeen eerder voor sure-bets zoals actiefilms gaan, dan voor blockbusters. The Wolf of Wall Street is daarbij de grote uitzondering in de stal van DFW. Ook investeert DFW in Nederlandse producties, documentaires en tv-series. Voor meer informatie, ga naar Werken bij Dutch FilmWorks.

Ontwikkelingen in de markt

DFW anticipeert marktontwikkelingen en trends, wat zowel weerslag heeft op beslissingen omtrent het aankopen van distributierechten, als de inrichting van de organisatie. Een voorbeeld van een ingrijpende verandering in de markt is de terugloop in DVD-verkoop. In respons heeft DFW zich juist gericht op een distributie- en verdienmodel in opkomst: video-on-demand. Over de bioscoopmarkt zegt filmindustriespecialist Dennis de Heus van de Rabobank:

“Ondanks de crisis, piraterij en streamingsdiensten als Netflix blijft de markt voor bioscopen stabiel. Met een tientje voor een kaartje is de bios een goedkoop avondje uit. Dat blijft aantrekkelijk.”

Vacature voor een Financieel Analist

Omdat heel Dutch FilmWorks een analytische aanpak heeft, staat Finance van nature middenin de organisatie. Binnen de Finance afdeling is op dit moment een vacature voor een Financieel Analist met verantwoordelijkheid voor business support, analyses en (management)rapportages. De Financieel Analist rapporteert rechtstreeks aan CFO Marcel de Block en wordt gezien als de rechterhand van de directie. De Block:

“Een portefeuille van investeringen managen waarvan opbrengsten lastig te voorspellen zijn, dat is voor veel bedrijven een grote uitdaging. Bij deze toonaangevende, innovatieve speler in de entertainment-industrie leer je dit deel van het vak écht te beheersen.”

Type werkzaamheden

De Financieel Analist ondersteunt verschillende disciplines proactief met bijvoorbeeld royalty-rapportages, ROI-analyses voor aangekochte titels, voorbereiding voor internationale filmbeurzen, inzichten in ontwikkelingen en fact-based advies. Daarnaast is de Financieel Analist verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van het budget en de cashflow, kosten- en budgetbeheer van de Theatrical markt. Hij/zij zal uiteenlopende rapportages opleveren voor zowel interne als externe stakeholders, waaronder aandeelhouders en bank. De Financieel Analist wordt door de hele organisatie gezien als een volwaardig business partner. Het kan dus ook zomaar voorkomen dat de CEO hem/haar vraagt om een ad hoc analyse of rapportage. Dit is een veelzijdige rol waarin een proactieve houding en people skills even belangrijk zijn als analytische vaardigheden.

Persoonlijkheid

 • Communicatief sterk
 • Betrouwbaar en toegewijd
 • Vlot en sociaal
 • Oog voor detail en analytisch onderlegd
 • Floreert binnen een dynamische en hectische omgeving
 • Affiniteit met de entertainmentbranche

Ervaring

 • Minimaal 3 jaar ervaring in een financiële/analytische functie

Vaardigheden

 • Boekhoudkundig sterk
 • Expert in Excel
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Rijbewijs

Contact

Financieel Analist Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.