Carrièreadvies van Stephan Hartgers

Gepubliceerd op: 21 dec 2019
Advies 1: Kies de juiste collega’s

Stephan Hartgers had de criteria voor zijn consulting-exit goed in kaart gebracht. “Ik wilde werken bij een klein bedrijf, liefst in de zorg, op het snijvlak tussen Business en IT, in een directiefunctie.” Toen hij een landing spot vond die precies aan deze criteria voldeed, ontdekte hij tot zijn verbazing dat hij daar toch niet gelukkig van werd. Het bleek dat één criterium in zijn lijstje miste: de collega’s. “De factor mens bleek nog belangrijker dan alle andere criteria.”

Stephan verruilde zijn baan voor een interim klus die hem precies het tegenovergestelde bood – alleen de match met het team maakte de klus de moeite waard. “Dat opende mijn ogen. Ik zag in dat er andere dingen belangrijk zijn dan alleen de rationele kanten van het werk.” Zo besloot hij om terug te keren naar consulting: hij was goed in het vak, voelde zich thuis bij de cyclische werkwijze en had aansluiting met het type mensen.

Advies 2: Kies bewust voor je werkgever, ook tijdens een overname

Via een headhunter kwam Stephan in gesprek met de oprichters van boetiek consultingfirm Morgan Clark & Company. “Ze waren net opgestart en groeiden als kool. Er was direct een klik. Een paar jaar nadat ik daar als consultant begon, werden we overgenomen door het Amerikaanse Mobiquity. Je moet je dan afvragen: wil ik werken bij het overnemende bedrijf? De nieuwe situatie wordt je niet opgelegd; je staat aan het stuur van je eigen carrière.”

“Als je werkgever door een acquisitie verandert, moet je bewust het besluit nemen om wel of niet mee te gaan.”
Stephan Hartgers, VP Digital Strategy bij Mobiquity

Daar was Stephan binnen twee dagen over uit. “Het was me vrij snel duidelijk dat er bij Mobiquity hele goede mensen werkten waar ik tegen kon opkijken en veel van kon leren. En dat vind ik toch heel belangrijk in de stappen die ik neem.”

In 2019 werd Mobiquity zelf ook weer overgenomen door Hexaware. Stephan: “Er zijn geen veranderingen in de managementstructuur en onze waardepropositie blijft gelijk. We blijven onze eigen identiteit behouden, maar het biedt voor ons meer mogelijkheden. Dus dit keer heb ik geen moment geaarzeld.”

Advies 3: Zorg voor een duidelijke waardepropositie

Mobiquity Europe werd in 2015 gevormd uit drie bedrijven: een consultingbureau, een designbureau en een softwaredevelopmentbedrijf. “De waardepropositie van het nieuwe bedrijf – waardoor de drie bedrijven samen meer zijn dan de optelsom van de individuele bedrijven – is in de loop van de tijd gegroeid. Met verschillende disciplines samen onder één dak de klanten bedienen in hun zoektocht binnen digitale innovatie.” Mobiquity zet haar eigen methodiek in om specifieke problemen voor klanten op te lossen – of dat nu met een app, een medische sensor of een digitale strategie is. Ook helpt Mobiquity klanten om hun innovatiemanagement intern te organiseren.

CV Stephan Hartgers

2019 – heden
VP Digital Strategy, Mobiquity

2018 – 2019
Director of Strategy, Mobiquity

2015 – 2018
Managing Consultant, Mobiquity

2013 – 2015
Managing Consultant, Morgan Clark & Company

2012 – 2012
Project Manager New Business Development a.i., Guidion

2010 – 2012
Manager IT & Operations, ZorgDomein

2003 – 2009
Engagement Manager, McKinsey & Company

2001 – 2003
Consultant, KPMG

En daar blijkt in de markt ook behoefte aan te zijn. “De laatste drie jaar zijn we 30% per jaar gegroeid,” zegt Stephan, “en die lijn verwachten we ook door te zetten. Dat komt doordat onze positionering in de markt duidelijk is en onze partnerships goed zijn vormgegeven.”

Advies 4: Leg de lat hoog

Inmiddels is Stephan niet alleen hands-on betrokken bij projecten, maar als VP Digital Strategy ook lid van het MT en verantwoordelijk voor Strategy, Analytics en Digital Product Management. “Bij Mobiquity is het in veel opzichten pionieren geweest. Dat maakt het voor mij prettig om een stevige basis in consulting te hebben vanuit de volwassen omgevingen van KPMG en McKinsey.” Enerzijds komt zijn achtergrond goed van pas tijdens projecten voor klanten. Anderzijds zet hij het in om vaardigheden als conceptueel problemen oplossen, analytisch denken en stakeholdermanagement te leren aan zijn collega’s. “Ik gebruik mijn ervaring als benchmark voor ons consultingwerk.”

“Als je in consulting actief bent en een persoonlijker stempel wilt drukken op jouw werk en dat van de organisatie, dan kan Mobiquity een hele leuke club zijn om dat te realiseren.”
Stephan Hartgers, VP Digital Strategy bij Mobiquity

Advies 5: Neem de regie over je eigen carrière

Bij een jong bedrijf als Mobiquity kan iedere medewerker een zichtbare bijdrage leveren. “In het begin namen we met name seniors, managers en principals aan,” vertelt Stephan, “zodat iedereen met minimale begeleiding snel effectief was. Pas nu hebben we de massa, skills en tools om mensen meer structuur te bieden. We hebben onze eigen methodieken geformaliseerd en de MobAcademy opgericht met trainingen voor verschillende niveaus en competenties. Dus ja, Mobiquity wordt steeds volwassener, maar onze cultuur is nog steeds getekend door een grote mate van flexibiliteit, vrijheid en zelfstandigheid. Mijn advies aan collega’s is dan ook altijd: maak je eigen carrière. Ga niet wachten tot je uitgelegd krijgt hoe je het hier moet doen.”

De methode van Mobiquity bestaat uit vijf stappen

  1. Ignition – het vormen van ideeën en strategie
  2. Problem fit – ideeën omzetten naar oplossingen en met eindgebruikers kijken of ze het probleem herkennen en zo ja, welke oplossingen het beste werken
  3. Solution fit – het vormgeven en testen van de eerste MVP
  4. Market fit – de oplossing zo inrichten dat deze grootschalig uitgerold kan worden en door gebruikers wordt omarmd
  5. Scale – een strategische fase om een volwassen product exponentieel te laten groeien.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.