Bas Hauwert

Bas Hauwert heeft meer dan 23 jaar gewerkt voor Albert Heijn. In 2015 maakte hij de overstap naar Ter Beke. Lees hieronder meer over zijn carrière en zijn uitdaging bij Ter Beke.Voordat je bij Ter Beke aan de slag ging, werkte je binnen Ahold onder andere voor Albert Heijn en Albert Heijn to-go.


“Ja, klopt. Door mijn werk daar ben ik in de ban geraakt van vers, eerst als Category Manager Groente & Fruit en later als Category Director Vleeswaren. Zo leerde ik ook Ter Beke kennen en zag ik de potentie van het bedrijf.”Waarom heb je na 23 jaar de overstap gemaakt naar de leverancierskant?


“Ik ben geen type om de winkel draaiend te houden, maar heb altijd nieuwe uitdagingen nodig. Bij Ter Beke zag ik die uitdaging. Ik heb eerst als Consultant mede de strategie ontwikkeld. Zo’n plan maken is geweldig leuk, maar het zelf implementeren is nóg leuker.”Wat maakt het interessant om bij een Private Label leverancier te werken?


“Bij een leverancier heb je meer ruimte om impact te hebben en toegevoegde waarde te creëren dan bij een retailer. Bij Private Label is de mate van vrijheid op de business veel groter dan wanneer je bijvoorbeeld voor een groot A-merk werkt, want je hoeft niet binnen bepaalde kaders te blijven. Daardoor kun je flexibeler inspelen op de wensen van de klant.”Waar liggen nog uitdagingen voor de vleeswarencategorie?


“Vleeswaren is een van de minst ontwikkelde categorieën bij de retail in Nederland. Het schap is één roze zee van glimmend plastic. Zowel qua kwaliteit, product en verpakking en door het aanbod beter toe te spitsen op de vele gebruiksmomenten van vleeswaren is er nog veel te winnen. Dat de categorie dit soort innovaties nog niet heeft meegemaakt, maakt het tot interessante categorie met veel potentieel. Retailers en leveranciers kunnen en moeten elkaar opzoeken om de categorie meer kleur te geven. Samen is er nog veel te winnen!”Een groeiscenario dus.


“Precies, de potentie is gigantisch. Bij Ter Beke denken we in vernieuwing en samenwerking. We willen écht innovatieve producten en ik denk dat we nog veel kunnen doen op het gebied van verpakkingen en het aanbieden van nieuwe diensten. Hulde voor het doorbreken van de inspiratieloze uitstraling van al dat doorzichtige plastic in het vleeswarenschap!”Meer weten over werken bij Ter Beke? Lees het hier.


Tekst: Vivian Videler

2016 – nu
Commercieel Directeur Processed Meats Division, Ter Beke

2015 – 2016
Commercieel Directeur Nederland, Ter Beke

1991 – 2015
Veel verschillende functies bij Ahold

Bas Hauwert

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.