Strategy & Business Developer

Strategy & Business Developer

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 3182 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Meer dan 6 jaar werkervaring
  • In strategieconsulting
  • Stakeholdermanagement
  • Datagedreven

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Er is een tijdperk vóór en na de introductie van bol.com. Sinds de lancering in 1999 heeft het bedrijf de retail en zichzelf continu opnieuw uitgevonden en ontwikkeld. De Strategy & Business Developer buigt zich over de langetermijnstrategie van verschillende topics die cruciaal zijn voor de toekomst van bol.com.

Over bol.com

Bol.com behoeft eigenlijk geen verdere introductie. De slogan ‘de winkel van ons allemaal’ is al lang een breed waargemaakt: écht iedereen kent bol.com. Op het grootste online platform van Nederland en België hebben miljoenen consumenten keuze uit ruim 36 miljoen artikelen. Die reusachtige hoeveelheid artikelen is deels afkomstig van bol.com zelf, maar ook steeds vaker van de 51.000 zakelijke partners die op het platform ondernemen. Bol.com groeit snel en wil dat blijven doen. Daarvoor moet het continu vooruit blijven kijken, zowel naar de nabije als de verre toekomst. Dat is de verantwoordelijkheid van het Strategy & Business Development team: 16 ambitieuze professionals die samen het verschil willen maken voor de toekomst van bol.com. En op den duur ook voor hun eigen toekomst, want de praktijk blijkt het Strategy & Business Development team vaak een springplank naar andere, mooie rollen binnen de organisatie.

Vacature: Strategy & Business Developer

Hoe ziet het e-commercelandschap er over vijf jaar uit? Hoe gaat bol.com haar ESG-doelen halen? Welke nieuwe proposities voor consumenten en welke innovatieve businessmodellen kan het bedrijf toevoegen om zichzelf en zijn partners nog succesvoller te maken? Het zijn slechts een paar van de verschillende fundamentele vraagstukken en topics waar het Strategy & Business Development team zich dagelijks op richt. Met haar/zijn strategische helicopterview en scherpe analytische vermogen levert de Strategy & Business Developer aan elk project een belangrijke bijdrage. Zij/hij houdt ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten, identificeert en analyseert kansen en bedreigingen, en heeft daarbij oog voor de financiële impact op klanten en partners. Projecten waar de Strategy & Business Developer zich over buigt zijn uiteenlopend, maar hebben altijd een aantal zaken gemeen: ze worden in multidisciplinaire teams uitgevoerd, ze zijn bepalend voor de toekomst van bol.com en er wordt altijd op het hoogste niveau geschakeld. Met welk team of afdeling de Strategy & Business Developer samenwerkt, verschilt per topic, maar zij/hij zit vrijwel altijd aan tafel met senior management en/of de directie. De lijn naar het allerhoogste podium is kort: de Strategy & Business Developer rapporteert aan de Director Strategy & Business Development, Vera Rensink, die op haar beurt direct onder de CEO valt.

“Als Strategy & Business Developer houd je je bezig met vraagstukken die bepalend zijn voor onze toekomst. Er wordt zowel een beroep gedaan op je strategische en conceptuele kwaliteiten als op je sturende en tactische talent om impact te maken. Daarnaast heb je in deze rol veel exposure naar C-level en senior stakeholders.” – Vera Rensink, Director Strategy & Business Development

Bol.com is een grote organisatie met veel interne en externe stakeholders op alle organisatieniveaus. Dat speelveld kan bij vlagen best complex zijn. De Strategy & Business Developer navigeert daar soepel en efficiënt doorheen. Zij/hij is niet bang voor kritische vragen maar kan deze altijd – onderbouwd door data – helder beantwoorden. De ideale kandidaat is iemand die analytisch sterk is, maar ook de executiekracht heeft om ideeën en projecten effectief in de organisatie te verankeren. Daarvoor krijgt zij/hij alle ruimte en mogelijkheden, want bij bol.com is autonomie een groot goed.

 

Interesse?

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Sophie Jansen via sophie.jansen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.