Strategisch Zorgverkoper

Strategisch Zorgverkoper

  • Strategy
  • Health
  • Capelle aan den IJssel
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 1386 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Privé: De Zellingen werkgeverspagina voor andere vacatures

In een wereld waarin ouderen steeds langer thuis (moeten) blijven wonen, speelt ouderenzorgorganisatie De Zellingen een vitale rol. Minstens zo’n belangrijke rol is weggelegd voor de Strategisch Zorgverkoper die op proactieve wijze het proces van zorgcontractering faciliteert en coördineert, en daarmee een bijdrage levert aan de verbetering en continue innovatie van de ouderenzorg in Nederland. 

Over De Zellingen

De Zellingen is er voor mensen die korte of lange tijd ondersteuning, begeleiding, verzorging of verpleging nodig hebben. Daarbij heeft de ouderenzorgorganisatie een duidelijk doel: ervoor zorgen dat men zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen én dat alles wat De Zellingen doet en laat, bijdraagt aan het blijven ervaren van geluksmomenten.

In Capelle-, Krimpen- en Nieuwerkerk aan den IJssel biedt De Zellingen zorg aan vele duizenden ouderen. Medewerkers van De Zellingen doet dit bij de mensen thuis, op dagbehandelingslocaties of op één van onze vijf verblijfslocaties (langdurige zorg en revalidatiezorg). Elke dag zetten ruim 1200 medewerkers en 600 vrijwilligers zich – samen met mantelzorgers, zorgprofessionals, onderzoeksinstellingen en diverse maatschappelijke organisaties – in om kwetsbare, meestal oudere mensen de best mogelijke ondersteuning, zorg en verpleging te bieden.

Innovaties die de zorg voor altijd veranderen
De Zellingen wordt geroemd om haar zelfstandige identiteit en sterke binding met de regio. De organisatie is sinds een paar jaar volop in transitie. De Zellingen stelt de relatie tussen cliënt en medewerker (het primaire proces) centraal. Leidinggevenden en stafdiensen ondersteunen het primaire proces. De Zellingen is onderweg om verantwoordelijkheden zo laag als mogelijk in de organisatie te beleggen, waardoor medewerkers organiseerruimte ervaren om te bepalen wat goede zorg is en dit te realiseren. Tevens professionaliseert De Zellingen haar bedrijfsvoering en is De Zellingen betrokken bij allerlei innovatietrajecten om de zorg voor cliënten te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan slimme camera’s en alarmsystemen die signaleren wanneer iemand zorg nodig heeft.

De wens en ambitie om door slimme, technologische hulpmiddelen zorg slimmer en effectiever te maken, is stevig verankerd in de mindset van De Zellingen. Dat maakt het een organisatie die een wezenlijke bijdrage levert aan betere zorg voor ouderen, en daarmee aan een betere toekomst. De proactieve, gedreven Strategisch Zorgverkoper speelt een belangrijke rol in het realiseren van die ambitie.

Vacature: Strategisch Zorgverkoper

De Strategisch Zorgverkoper initieert, leidt en organiseert de zorgverkoop van De Zellingen. Met VGZ en Zilveren Kruis / Achmea als grootste klanten, geldt de Strategisch Zorgverkoper als eerste contactpersoon voor zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten. De Strategisch Zorgverkoper houdt bij welke afspraken er met partijen moeten worden gemaakt, wanneer het tijd is om deze te hernieuwen, en analyseert kritisch welke (nieuwe) condities hierbij leidend moeten zijn. Zij/hij is op de hoogte van ontwikkelingen in de markt en lopende innovatietrajecten, legt snel verbanden en is altijd op zoek naar kansen om te verzilveren. Daarmee heeft de rol heel duidelijk een strategisch en een commercieel karakter.

Bij onderhandelingsprocessen, aanbestedingen en subsidieaanvragen ondersteunt de Strategisch Zorgverkoper het proces. Zij/hij is klantgericht, denkt in mogelijkheden, en doorziet snel de juridische en financiële consequenties. De contractafspraken die uit de gesprekken voortvloeien, vertaalt de Strategisch Zorgverkoper helder door naar de verschillende managers en teams in de organisatie. Daarbij streeft zij/hij altijd naar optimale afstemming en samenwerking op én tussen alle niveaus. Vooral met de collega’s van de Zorgadministratie & Declaratie, en met het team PR & Communicatie werkt de Strategisch Zorgverkoper nauw samen.

Solide relaties bouwen en onderhouden
De financiers en collega’s zijn niet de enige stakeholders waar de Strategisch Zorgverkoper op dagdagelijkse basis mee schakelt. Zij/hij profileert zich ook duidelijk in samenwerkingsverbanden en belangenorganisaties waar De Zellingen onderdeel van uitmaakt. Ervaringen en kennis delen met andere zorginstanties is heel belangrijk voor De Zellingen: daar kan de organisatie immers veel van leren. Als solide relatiebouwer en -onderhouder floreert de Strategisch Zorgverkoper in dit soort netwerkverbanden.

Dat de Strategisch Zorgverkoper een uiterst vaardige stakeholdermanager is, staat vast. Daarnaast kan een zelfstartende, proactieve houding niet ontbreken. De ideale kandidaat kan zichzelf goed positioneren, is uitgesproken resultaat- en relatiegericht en krijgt door haar/zijn sterke communicatieve en sociale vaardigheden gemakkelijk mensen met zich mee. Juist omdat de rol relatief nieuw is binnen de organisatie, krijgt de Strategisch Zorgverkoper alle vrijheid om deze naar eigen goeddunken in te vullen. Zij/hij rapporteert direct aan Jeroen van Bommel, Manager Financiën, Control, Informatiemanagement & ICT.

“Bij De Zellingen zijn er voldoende kansen en mogelijkheden die verzilverd kunnen worden, en daar krijg je als Strategisch Zorgmedewerker alle ruimte voor. Op die manier bouwen we met elkaar aan betere ouderenzorg en een betere toekomst. Die mogelijkheden en maatschappelijke impact maken dit een uitdagende en geweldige rol” – Jeroen van Bommel, Manager Financiën, Control, Informatiemanagement & ICT

 

Interesse?

De Zellingen werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.