Strategic Insights Analyst

Strategic Insights Analyst

  • Analytics
  • Technology
  • Zaltbommel
  • 642 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de IRI werkgeverspagina voor andere vacatures

IRI is een toonaangevende big data leverancier, die FMCG fabrikanten en retailers helpt om hun business te laten groeien. Hoe? Via de nieuwste technologieën en analytics genereren ze forward looking insights. Hierdoor helpt IRI meer dan 5.000 klanten wereldwijd om succesvol te blijven.

IRI: Growth Delivered

“Fabrikanten en retailers kunnen veel meer omzet genereren op basis van de inzichten die wij uit hun data halen.” – Paul Houtepen, Commercieel Directeur

De toekomstvisie die IRI voor veel van haar klanten ziet, is de groei in ‘share of stomach’ of ‘share of wallet’. Het retail-landschap verandert namelijk in snel tempo, kijk alleen al naar de opkomst van de nieuwe online retailers zoals Picnic. Ook bestaande retailers zetten in op online. IRI focust zich in de toekomst meer op de momenten waarop consumenten producten kopen (share of wallet) of nuttigen (share of stomach). Dit is waardevolle informatie voor retailers en leveranciers om te blijven groeien in de uitdagende markten waarin zij nu zitten.

Vacature voor Strategic Insights Analyst

De Strategic Insights Analyst (SIA) ziet als geen ander de kansen die de ontwikkelingen binnen FMCG en retail bieden. Hij/zij heeft de beschikking over scanningsdata en genereert hiermee belangrijke inzichten. Bijvoorbeeld over trends in de markt: zo neemt de aankoop van producten met veel suiker al tijden af. Voor Fabrikant X bekijkt de SIA of dit ook in andere segmenten een trend is. Vervolgens wordt de vraag beantwoord hoe Fabrikant X hier het beste mee om kan gaan. Ander voorbeeld: welke promoties werken het beste, zijn de promoties gedurende een jaar wel effectief genoeg? De SIA helpt de klant zowel proactief als reactief met het genereren van dit soort inzichten en presenteert deze bij de klanten. Naast het gebruik van scanningsdata genereert deze persoon ook inzichten van shopper- en modeleringsstudies om de klant zo goed mogelijk te bedienen. Voor een aantal klanten is de SIA ook on-site aanwezig. De SIA rapporteert aan Ancèl Dost (Strategic Insights Manager) en werkt nauw samen met de Consultants bij IRI.

Kijkje in de keukens

De Strategic Insights Analyst werkt voor veel verschillende grote FMCG spelers en retailers. Daardoor is hij/zij betrokken bij veel productcategorieën, werkt aan verschillende vraagstukken en is voortdurend op de hoogte van overkoepelende trends en ontwikkelingen in de markt. Klanten ontvangen graag conclusies en aanbevelingen, maar liever nog vernieuwende inzichten en verassende adviezen die hun – en IRI’s – positie van ‘frontrunner’ waarborgt.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.