Sr. Key Account Manager Retail

 • Sales
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 26 feb 2018
Deze vacature is vervuld. Misschien kun je beter even kijken op de pagina van Duracell.

In vrijwel ieder huis zal je ze in een laatje kunnen vinden: batterijen van Duracell. Het bekende merk met het iconische roze konijntje is al tientallen jaren marktleider in batterijen en heeft voldoende energie om dat nog heel lang te blijven. En dat kan, want door het toenemende gebruik van draadloze apparatuur en de mogelijkheid om duurzaam opgewekte energie in batterijen op te slaan bevindt Duracell zich in een groeimarkt. Waar veel producten de ‘test-of-time’ niet doorstaan is de batterij nog lang niet weg te denken uit ons dagelijkse leven. De Senior Key Account Manager Retail zorgt dat dit niet gaat veranderen en dat Duracell bij alle Nederlandse retailers op de bovenste plank ligt.

Over Duracell

Het succesverhaal van Duracell begint in de jaren zestig. Door de opkomst van draagbare apparaten als de fotocamera en de walkman ontstond er binnen no-time een enorme markt voor batterijen. Duracell leverde de beste kwaliteit en zo werd, en bleef, het bedrijf marktleider. In de jaren negentig werd Duracell overgenomen door Gillette en is vervolgens jarenlang onderdeel geweest van Procter & Gamble. Daar werd door het sterke marketingteam het merk verder uitgebouwd. Tot Duracell twee jaar geleden werd gekocht door de Amerikaanse multinational Berkshire Hathaway, bekend van diens succesvolle frontman Warren Buffet.

Sindsdien heeft Duracell het beste van twee werelden: enerzijds de uitgangspositie van een marktleider met een ijzersterk merk en anderzijds de ruimte voor ondernemerschap die er is ontstaan door de overname. Vanuit Berkshire Hathaway wordt er gestuurd op het duurzaam ontwikkelen van de organisatie, en om dat vorm te geven in Nederland komt er in het team van Duracell Benelux ruimte voor een Senior Key Account Manager Retail.

Sr. Key Account Manger Retail NL

De producten van Duracell worden in de markt gezet via drie kanalen; B2C retail, DIY retail (Intergramma, Praxis etc.) en B2B.  De Sr. Key Account Manager Retail is P&L-verantwoordelijk voor het belangrijkste en groeiende kanaal van Duracell en maakt zelfstandig de jaardeals met de grote retailers in Nederland: Ahold, Jumbo, A.S. Watson, Superunie en Blokker.

De Sr. Key Account Manager weet wat er speelt in de markt en denkt proactief mee met de retailer. Met strategisch inzicht en een scherpe commerciële blik weet de Sr. Key Account Manager succesvol een link te leggen tussen de doelen van Duracell en die van de retailer. De Sr. Key Account Manager zoekt continu naar ruimte voor verbetering in de categorie én de samenwerking met retailers. Hij/zij ziet kansen en zorgt dat de producten en merkwaarde van Duracell op de kaart staan bij de retailers, bijvoorbeeld door innovatieve POS campagnes en multiplacing in te zetten.

Naast het uitbouwen van de relaties met retailers zal de Sr. Key Account Manager ook een belangrijke rol spelen bij het verder inrichten en optimaliseren van interne (sales) processen. Door buiten zijn/haar eigen hokje te denken en anderen in de organisatie te betrekken bij nieuwe ontwikkelingen draagt de Sr. Key Account Manager actief bij aan de verdere ontwikkeling de Duracell Benelux.

De Sr. Key Account Manager Retail rapporteert direct aan de General Manager Benelux, Frank Stam, en stuurt een Junior Key Account Manager aan.

Het team

Het volledige team van Duracell Benelux werkt vanuit een unieke locatie: het Olympisch Stadion in Amsterdam. Er is een betrokken en informele cultuur waar ambitieuze doelen worden gesteld en veel ruimte is voor eigen inbreng.

Het salesteam bestaat naast team Retail Nederland uit een compact team van Account Managers die zich richten op de overige sales kanalen: Retail België, DIY en B2B.

Reasons to join

Door de overname van Berkshire Hathaway bevindt Duracell zich als het ware in een nieuwe ‘scale-up’ fase, waarbij de Sr. Key Account Manager zeer tastbaar bij kan dragen aan het vormgeven van de Benelux organisatie. De P&L-verantwoordelijkheid voor het merendeel van de omzet maakt dit een zichtbare sleutelrol binnen Duracell Benelux en biedt een unieke kans om in een ondernemende omgeving een gevestigd merk op een vernieuwende en innovatieve wijze in de markt te zetten.

Kandidaatsprofiel

 • Minimaal 6 jaar ervaring
 • Jaaronderhandelingen op vergelijkbaar niveau binnen FMCG
 • Managerial ervaring is een pre

Persoonlijkheid

 • Commercieel
 • Overtuigend
 • Ondernemend
 • Sterke stakeholdermanager
 • Strategisch
 • Proactief
 • Gestructureerd 

Duracell werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Wiebe Smit via wiebe@topofminds.com.

Contactpersoon

Wiebe Smit +31 20 7600 780 wiebe@topofminds.com

Meer tools

Doorsturen

Solliciteer op de functie:

Sr. Key Account Manager Retail

Om te solliciteren op deze vacature laat je je e-mailadres achter. We nemen dan zo snel mogelijk, meestal dezelfde dag nog, contact met je op over het vervolg.

Match

Ben je nog niet klaar om te solliciteren op deze functie, maar wil je wel weten of wij denken dat de functie matcht met jouw profiel? Laat hieronder dan je e-mailadres achter. We nemen dan zo snel mogelijk, meestal dezelfde dag nog, contact met je op over het vervolg.

Stel een vraag:

Heb je een vraag over deze vacature? Stel hem aan Wiebe Smit

Contactpersoon

Wiebe Smit +31 20 7600 780 wiebe@topofminds.com

Duracell volgen?

Als je Duracell volgt, ontvang je e-mails met nieuwe vacatures via Top of Minds bij deze werkgever. Uiteraard kun je deze notificatie, of desgewenst al je notificaties altijd met één klik weer stopzetten