Sr. Key Account Manager Retail

Sr. Key Account Manager Retail

 • Sales
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 605 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Duracell werkgeverspagina voor andere vacatures

In vrijwel ieder huis zal je ze in een laatje kunnen vinden: batterijen van Duracell. Het bekende merk met het iconische roze konijntje is al tientallen jaren marktleider in batterijen en heeft voldoende energie om dat nog heel lang te blijven. En dat kan, want door het toenemende gebruik van draadloze apparatuur en de mogelijkheid om duurzaam opgewekte energie in batterijen op te slaan bevindt Duracell zich in een groeimarkt. Waar veel producten de ’test-of-time’ niet doorstaan is de batterij nog lang niet weg te denken uit ons dagelijkse leven. De Senior Key Account Manager Retail zorgt dat dit niet gaat veranderen en dat Duracell bij alle Nederlandse retailers op de bovenste plank ligt.

Over Duracell

Het succesverhaal van Duracell begint in de jaren zestig. Door de opkomst van draagbare apparaten als de fotocamera en de walkman ontstond er binnen no-time een enorme markt voor batterijen. Duracell leverde de beste kwaliteit en zo werd, en bleef, het bedrijf marktleider. In de jaren negentig werd Duracell overgenomen door Gillette en is vervolgens jarenlang onderdeel geweest van Procter & Gamble. Daar werd door het sterke marketingteam het merk verder uitgebouwd. Tot Duracell twee jaar geleden werd gekocht door de Amerikaanse multinational Berkshire Hathaway, bekend van diens succesvolle frontman Warren Buffet.

Sindsdien heeft Duracell het beste van twee werelden: enerzijds de uitgangspositie van een marktleider met een ijzersterk merk en anderzijds de ruimte voor ondernemerschap die er is ontstaan door de overname. Vanuit Berkshire Hathaway wordt er gestuurd op het duurzaam ontwikkelen van de organisatie, en om dat vorm te geven in Nederland komt er in het team van Duracell Benelux ruimte voor een Senior Key Account Manager Retail.

Sr. Key Account Manger Retail NL

De producten van Duracell worden in de markt gezet via drie kanalen; B2C retail, DIY retail (Intergramma, Praxis etc.) en B2B.  De Sr. Key Account Manager Retail is P&L-verantwoordelijk voor het belangrijkste en groeiende kanaal van Duracell en maakt zelfstandig de jaardeals met de grote retailers in Nederland: Ahold, Jumbo, A.S. Watson, Superunie en Blokker.

De Sr. Key Account Manager weet wat er speelt in de markt en denkt proactief mee met de retailer. Met strategisch inzicht en een scherpe commerciële blik weet de Sr. Key Account Manager succesvol een link te leggen tussen de doelen van Duracell en die van de retailer. De Sr. Key Account Manager zoekt continu naar ruimte voor verbetering in de categorie én de samenwerking met retailers. Hij/zij ziet kansen en zorgt dat de producten en merkwaarde van Duracell op de kaart staan bij de retailers, bijvoorbeeld door innovatieve POS campagnes en multiplacing in te zetten.

Naast het uitbouwen van de relaties met retailers zal de Sr. Key Account Manager ook een belangrijke rol spelen bij het verder inrichten en optimaliseren van interne (sales) processen. Door buiten zijn/haar eigen hokje te denken en anderen in de organisatie te betrekken bij nieuwe ontwikkelingen draagt de Sr. Key Account Manager actief bij aan de verdere ontwikkeling de Duracell Benelux.

De Sr. Key Account Manager Retail rapporteert direct aan de General Manager Benelux, Frank Stam, en stuurt een Junior Key Account Manager aan.

Het team

Het volledige team van Duracell Benelux werkt vanuit een unieke locatie: het Olympisch Stadion in Amsterdam. Er is een betrokken en informele cultuur waar ambitieuze doelen worden gesteld en veel ruimte is voor eigen inbreng.

Het salesteam bestaat naast team Retail Nederland uit een compact team van Account Managers die zich richten op de overige sales kanalen: Retail België, DIY en B2B.

Reasons to join

Door de overname van Berkshire Hathaway bevindt Duracell zich als het ware in een nieuwe ‘scale-up’ fase, waarbij de Sr. Key Account Manager zeer tastbaar bij kan dragen aan het vormgeven van de Benelux organisatie. De P&L-verantwoordelijkheid voor het merendeel van de omzet maakt dit een zichtbare sleutelrol binnen Duracell Benelux en biedt een unieke kans om in een ondernemende omgeving een gevestigd merk op een vernieuwende en innovatieve wijze in de markt te zetten.

Kandidaatsprofiel

 • Minimaal 6 jaar ervaring
 • Jaaronderhandelingen op vergelijkbaar niveau binnen FMCG
 • Managerial ervaring is een pre

Persoonlijkheid

 • Commercieel
 • Overtuigend
 • Ondernemend
 • Sterke stakeholdermanager
 • Strategisch
 • Proactief
 • Gestructureerd 

Duracell werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Wiebe Smit via wiebe@topofminds.com.

Contact

Wiebe Smit Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.