Senior Product Manager

Senior Product Manager

  • IT
  • Consumer
  • Gorinchem
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 1033 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Deli Home werkgeverspagina voor andere vacatures

Qua omzet verdubbelen in 2024: dat is de ambitieuze doelstelling van Deli Home. De business unit Hout is de grootste van het bedrijf en strategisch van cruciaal belang. De Senior Product Manager brengt de unit met een uitgesproken klantgerichte en creatieve aanpak naar the next level

Over Deli Home

Skantrae, Bruynzeel, CanDo, Weekamp en Lundia zijn enkele van de bekende merknamen uit het assortiment waarmee Deli Home de markt bedient. Sinds het bedrijf in 2016 volledig werd overgenomen door investeringsmaatschappij NPM Capital maakte het een flinke groeispurt door. Een lijn die de komende jaren onverminderd doorgezet moet worden – linea recta richting een nóg stevigere nationale en internationale marktpositie.

Om dat doel te realiseren, zijn een aantal zaken essentieel. Een ijzersterke online propositie is daar één van. Deli Home heeft de ambitie de ‘digitale timmerfabriek van de toekomst’ te worden. Op dit moment is het bedrijf volop bezig die digitale transitie vorm te geven en verder te ontwikkelen.

Concept van de toekomst: Hout op Maat
Een mooi voorbeeld is de Hout op Maat-service die Deli Home op de website van  klanten aanbiedt. In de digitale timmerfabriek van de toekomst inspireert en oriënteert de consument zich online en configureert met gemak een op maat gemaakt product. Deli Home produceert dat product vervolgens, voordat het via de retailer naar de consument gaat. De formule blijkt een gouden greep. Wat begon als ‘zomaar een gedachte’ van een Deli Home-medewerker, is op dit moment een van de grootste groeipilaren van het bedrijf. Van dat soort geweldige ideeën en concepten hopen ze er bij Deli Home de komende tijd nog heel veel te bedenken.

Marktleider in West-Europa
De business unit Hout is een van de belangrijkste drijvers waarmee die groeiambitie gerealiseerd moet worden. De business unit is op dit moment goed voor bijna eenderde van de totale omzet van het bedrijf. Gezien de enorme kansen die de markt biedt, kan dat aandeel nog flink toenemen. De hout-business de komende tijd substantieel laten groeien, zowel in made to measure als totale marktomvang, is het doel. Met een ongeëvenaard productaanbod, de slagkracht van NPM Capital en de schat aan kennis, tools en ervaring die Deli Home in huis heeft, staat niets marktleiderschap in West-Europa in de weg.

Vacature: Senior Product Manager

De Senior Product Manager speelt een cruciale rol in het waarmaken van de ambities van Deli Home. Als vertegenwoordiger van de grootste business unit van het bedrijf kan zij/hij het verschil maken in een succesvol of minder succesvol uitgerold product of concept. Daarvoor is een verandering in de manier van de denken van de business unit essentieel. Waar voorheen het product centraal stond, ligt de focus nu volledig op de customer journey. Die benadering vraagt een andere manier van denken over het product, en om een meer klantgerichte manier van werken. Waar heeft de consument vandaag de dag behoefte aan? Hoe kunnen daar zo adequaat mogelijk op inspelen en écht waarde toevoegen voor de consument ? Dit soort vragen geven Deli Home het conceptuele inzicht in de consument dat het nodig heeft om producten optimaal in de markt te zetten en succesvolle, nieuwe retailformules te ontwikkelen. Buitengewoon creatief zijn en out of the box denken zijn daarbij geen nice-to-haves, maar een absolute must.

Men moet de samenwerking met de buitenlandse filialen meer opzoeken en kijken waar synergie te halen is in presentatie en assortiment waardoor het rendement voor Deli Home zo hoog mogelijk zal zijn.

“Voor deze rol zijn we op zoek naar de echte ‘topper’, die met haar/zijn bewezen creatieve blik, klantgerichte focus, commerciële mindset en out-of-the-box ideeën de gehele business unit naar een hoger plan trekt.” – Norbert Wentink, Category Manager Hout

Samenwerking met internationale vestigingen
Deli Home streeft naar een gecoördineerde Europese aanpak met al haar internationale collega’s, onder meer in België, Frankrijk, Portugal en Hongarije. Om het internationale rendement van Deli Home te optimaliseren richt de Senior Product Manager zich op het intensiveren van samenwerkingen met bestaande en nieuwe collegabedrijven en meer synergie en waarde wordt ontwikkeld in het productportfolio en de presentatie ervan..

Inspelen op behoefte van de klant
‘Waarde toevoegen’ is een belangrijke drijfveer voor de Senior Product Manager in alles wat zij/hij doet. Daarvoor is het uitwerken van schappenplannen een vereiste, net zoals het optimaal ontzorgen en servicen van de consument. Precies dát product aanbieden waar behoefte aan is; dat is de crux. Gedegen inzicht in de klantbehoefte en gevoel voor het product zijn daarvoor essentieel, evenals een innovatieve mindset en de durf om van de gebaande paden af te wijken. Dat vraagt om goede communicatieve vaardigheden en een creatief en commercieel brein. De rol is daarnaast ook een operationele, waarbij de Senior Product Manager regelmatig met de spreekwoordelijke poten in de klei staat. 

Deli Home werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.