Senior Marketeer

Senior Marketeer

  • Marketing
  • Energy
  • Den Bosch
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 760 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Energiedirect.nl werkgeverspagina voor andere vacatures

Energiedirect.nl levert stroom en gas zonder poespas. De bedrijfsfilosofie baseert zich op thema’s als: betaalbare energiecontracten in begrijpelijke taal en online gebruiksgemak. De datagedreven Senior Marketeer zorgt ervoor dat energiedirect.nl een sterke online speler blijft en stuurt daarbij op waarde voor zowel de klant als het bedrijf.

Over: EnergieDirect.nl

Energie eenvoudiger en voordeliger maken voor de klant, dát is Energiedirect.nl. En dit doet het bedrijf al sinds 2002. Kort na de liberalisering van de energiemarkt bestormen zij de markt met een duidelijk doel: betaalbare energie-oplossingen toegankelijk maken voor iedereen. Het bedrijf pakt het daarom compleet anders aan dan zijn voorgangers: vanuit de gedachte dat de klanten ook digitaal zijn, werken zij volledig online. Een succesvol concept, want energiedirect.nl is het grootste online energiebedrijf van Nederland.

Sinds 2019 is energiedirect.nl (samen met Essent, Essent Zakelijk en sinds kort Vandebron) onderdeel van E.ON, die met 29% de Nederlandse marktleider in energie- en gaslevering is. Ondertussen biedt het energielabel aan ruim 400.000 trouwe klanten gas en honderd procent groene stroom. Gemak, voordeel en groen zijn daarin essentiële elementen. Door goed naar de wensen en ideeën van klanten te luisteren, werkt het bedrijf continu aan nieuwe, slimme producten en diensten. Om de positie van online marktleider te behouden en te verstevigen, is er een plek voor een Senior Marketeer met interesse in de wereld van elektriciteit en gas.

Marketing Activation-team van Energiedirect.nl
De Senior Marketeer komt terecht in het Marketing Activation-team dat wordt aangestuurd door Lenny Claessens, Manager Marketing Activation. Dit team is samen met Digital en Marketing Communication onderdeel van het team van energiedirect.nl. Het Marketing Activation-team ontwikkelt de proposities en campagnes van het merk en realiseert hiermee de groeidoelstellingen op het gebied van acquisitie, retentie en loyalty. In het totaal bestaat het Marketing Activation-team uit twee Senior Marketeers, twee Marketeers en een stagiair.

Vacature: Senior Marketeer

Waarde voor klanten verhogen én energiedirect.nl sneller laten groeien binnen het online domein, is wat de Senior Marketeer gaat realiseren. Je werkt intensief samen met het Marketing Communicatie team en het Digital team om energiedirect.nl over de gehele breedte verder te activeren. Om hierin het verschil te maken, gaat deze datagedreven persoon fact-based te werk. Hij/zij is analytisch sterk en benut data door bijvoorbeeld samen met het Data & Analytics-team te werken aan data-driven-modelling en gepersonaliseerde campagnes en proposities. Welke keuze deze persoon ook maakt, de klant staat altijd in het middelpunt.

Binnen energiedirect.nl heeft de Senior Marketeer te maken met veel verschillende stakeholders. Het is echt een groeimerk. Naast het werk binnen het formuleteam werkt deze persoon vaak multidisciplinair en merkbreed samen. Zo zit iedereen kort op de bal en worden learnings snel gedeeld. Hij/zij houdt daarom makkelijk het overzicht en weet de verschillende verwachtingen en belangen goed te managen. Deze persoon laat zich niet uit het veld slaan, stelt kritische vragen en weet anderen eenvoudig te enthousiasmeren.

“De ideale Senior Marketeer denkt buiten de gebaande paden, signaleert kansen in de markt en is voor mij een waardevolle inhoudelijke sparringpartner.” – Lenny Claessens, Manager Marketing Activation

Van slimme campagnes optuigen tot innovatieve proposities creëren voor nieuwe en bestaande klanten, de Senior Marketeer is continu bezig om het merk energiedirect.nl naar een hoger niveau te tillen. Hij/zij stuurt daarbij op onder andere base-groei, retentiedoelstellingen en productportfolio, maar kijkt ook naar het brede plaatje: waar staat energiedirect.nl en waar groeit het naartoe? Deze rol focust zich overigens op het elektriciteit en gas-domein, daarom is een achtergrond in een energie, telco, banking of insurance omgeving zeer gewenst.

De werkzaamheden van de Senior Marketeer vinden plaats in ’s-Hertogenbosch, letterlijk om de hoek van het centraal station. Goed om te weten is dat er bij dit leidende Europese energiebedrijf legio doorgroeimogelijkheden zijn. Sterker nog, dit stimuleert het bedrijf juist.

EnergieDirect.nl werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.