Senior Associate

Senior Associate

 • Consulting Exit
 • Private Equity
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 03 juli 2023
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 2335 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf drie jaar ervaring
 • Met M&A-processen
 • Binnen strategy consulting, corporate finance of private equity
 • Analytisch en hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Groei is de focus van Photon Capital, de gespecialiseerde investeerder die investeringsplatforms bouwt, transformeert en integreert. Met een focus op datacenters en gerelateerde bedrijven, zit Photon Capital waar de groei is. De Senior Associate is betrokken bij en medeverantwoordelijk voor alle werkzaamheden binnen het M&A-proces.

Over Photon Capital

Op het Amsterdamse hoofdkantoor van Photon Capital werken veertien professionals aan het bouwen, transformeren en integreren van investeringsplatforms op het gebied van de digitale economie. Met een diepgaande kennis van de branche, hands-on aanpak en brede ervaring, maakt Photon Capital waardecreatieprogramma’s om duurzame groei te realiseren. Deze groei ontstaat zowel autonoom als via internationale expansie en overnames.

De afgelopen tijd is Photon Capital zelf ook flink gegroeid. En deze groei zet door. De ambitie is om nieuwe fondsen, nieuwe investeringen en nieuwe platforms aan te trekken en te bouwen rondom bredere thema’s.

Omdat Photon Capital een relatief jonge en kleine club is, kent iedereen elkaar. Er is een platte organisatiestructuur waarin aan de ene kant iedereen snel verantwoordelijkheid krijgt en aan de andere kant iedereen meewerkt aan vrijwel alle werkzaamheden: van operationeel tot strategisch. Dit houdt de organisatie snel, wendbaar en doortastend.

Vacature: Senior Associate

De Senior Associate bij Photon Capital is hands-on en draagt bij aan meerdere deals tegelijk. Zij/hij is gestructureerd, houdt goed overzicht en voert uiteenlopende operationele werkzaamheden uit die horen bij het M&A-proces. Met uitmuntend cijfermatig inzicht en analytische vaardigheden, helpt zij/hij Photon Capital bij het maken van de juiste investeringskeuzes.

“Deze rol bij Photon Capital is de plek om in de breedste zin veel dealervaring op te doen, in een sector waar de groei enorm is.” – Kenneth Mochtar, Investment Manager

De Senior Associate assisteert bij het zoeken en selecteren van nieuwe fondsen, nieuwe investeringen en het bouwen van nieuwe platforms. Daarnaast draagt zij/hij bij aan de doorlopende M&A-werkzaamheden. Bijbehorende werkzaamheden zijn bijvoorbeeld modelleren, het uitvoeren van het Due Diligence proces en het financieringsproces. Om investeringsmogelijkheden te analyseren en evalueren, voert de Senior Associate daarnaast grondig (markt)onderzoek uit, stelt strategie- en taxatierapporten op en beoordeelt business cases.

De Senior Associate neemt in samenwerking met de meer senior collega’s deel aan het uitonderhandelen van interessante investeringsmogelijkheden. Bij Photon Capital werkt iedereen mee aan de operationele werkzaamheden die komen kijken bij het sluiten van een deal. Na het sluiten van de deal is het team een beperkte periode zeer intensief betrokken bij het integratieproces en algemene monitoring. Hierna vindt de overdracht naar de business plaats.

Door middel van actieve analyse, monitort de Senior Associate de prestaties van het portfolio. Hiertoe stelt zij/hij rapportages op en maakt presentaties voor interne en externe belanghebbenden.

De Senior Associate onderhoudt klantrelaties en draagt bij aan de communicatie met diverse stakeholders. Dit gebeurt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam, maar soms ook elders in Europa.

 

Interesse?

Photon Capital werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Sophie Jansen via sophie.jansen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Sophie Jansen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Senior Associate

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.